Gondolom, nem egyedül csinálod mindezt, hanem besegítesz.
2016. márc. 6. 17:52
3/14 anonim válasza:
A pálinka főzés igen. Az ásás és a többi azért fizikailag elég megterhelő és biztosan nem könnyű, még felnőtt számára sem.
2016. márc. 6. 17:52
4/14 anonim válasza:
Nem. Sőt pálinka főzésnél nem tudom, hogy egyáltalán szabad-e 18 éven alulinak részt venni.
2016. márc. 6. 18:00
5/14 anonim válasza:
Ha egyedül csinálod igen.
Ha csak besegítesz, akkor max az ásás meg a pálinka főzés amire azt mondanám hogy nem.
2016. márc. 6. 18:15
6/14 anonim válasza:
Attól függ milyen mértékben és mennyi felnőtt segítséggel.
A leesett gyümölcs felszedésében egy óvodás is segíthet, pedig végül is az is a pálinkafőzés egyik első lépése.
Én lányként is csináltam ilyeneket. A fák fölösleges gallyaktól való megszabadítását kifejezetten élveztem. Vödörben felújításkor a szemetet is kihordtam, a kerítés oszlopaihoz való gödörásásban is segítettem.
De nyilván nem nekem kellett a velem egy nehéz sittel teli talicskát tologatni.
2016. márc. 6. 18:24
7/14 anonim válasza:
Nem könnyű munka, de minden ilyet csináltam én is már 10 évesen, kb. évi 30 napon, átlagosan napi 6 órában. Azért csak ennyit, mert lakásban laktunk akkoriban, és csak telken illetve nagyszülőknél adódott az, hogy ebbe befogjanak. Szüleim viszont az 50-es évek végén falun ennyi idősen sokkal jobban meg voltak hajtva. Viszont a másik oldala az, hogy szüleink egyetemista korunkban nekem és tesómnak is vettek egy-egy kisebb lakást.
2016. márc. 6. 18:45
8/14 anonim válasza:
Nem. De kétségkívül hasznosak.
2016. márc. 6. 19:27
9/14 anonim válasza:
Persze.
Bár a favágásnál és a törmeléknél sem mindegy, hogy mit takar : napi négy m3 rönkhasítást, vagy ágdarabolást, illetve x tonna sitt hordását száz méterekre diszperzites vödörben, vagy pár bontott téglát.
2016. márc. 6. 19:56
10/14 anonim válasza:
Egyáltalán nem. A favágás kifejezetten veszélyes, főleg egy gyereknek. A pia főzésbe belerángatni... hát erre szavakat is nehéz találni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!