Ti hordanátok elhunyt rokonotok ruháit/ékszereit stb?
Én nem hordanám az biztos.
De nekem sincs egyéb ötletem
Attól függ.
Fehérneműt,melltartót, kis otthonkákat, pizsamát, zoknikat nem hordtam el. Voltak ruhák amik nem tetszettek, vagy kicsi/ nagy volt rám. Ami jó állapotban volt azokat dobozoltam, és elajándékoztam vagy a vöröskeresztnek adtam. Viszont van olyan kalap, táska, vagy szép pulóver amit szívesen viselek. Cipő, és szandál is van Ékszert még ma is viselek ami a mamámé volt.
amikor a keresztanyam elhunyt ( szinten kb anya- lanya kapcsolat volt koztunk), akkor a tole orokolt butorokbol eleg sok minden kerult az en szobamba ( pl a kanapeja a nappalijabol, ejjeli lampa, dohanyzo asztal, komodok, szonyeg, stb). ezeket jo erzes volt ott tudni nalam, nem volt tole furcsa vagy rossz erzesem. ruhakat nem orokoltem, nem is hordtam volna, az valoban fura erzes lett volna nekem. ekszereket orokoltem, hordtam oket, de ma mar csak a szekrenyben tartom.
ha neked fura lenne hordani a dolgokat, csak tedd el oket emlekbe, amiket erdemes, esetleg ajandekozd oda masik rokonnak, aki szinten kozel allt az elhunythoz.
Reszvetem.
Én is hordom az elhunyt hozzátartozóm ruháit !
Miért ne hordanám ? Az autóját is használom és még sok minden mást is. Ez természetes.
Írok egy példát: A Hotelban vagy kórházban, amikor alszol, eszel iszol,stb. kinek az ágyát használod, kinek a kanalával eszel vagy poharából iszol?
A turkálóban vásárolt ruha, az kié volt?
A vásárban vagy kereskedőnél vásárolt autó, az kié volt?
Rengeteg példát tudnék írni.
Használ egészséggel mind azt amit kaptál vagy rád hagyott a hozzád tartozód vagy ismerősöd. Legalább annyid megmaradt belőle ezen a földi világon, amit itt hagyott neked, ha már neki mennie kellet.
Ami tetszik azt örömmel viselném és nagy becsben tartanám. A hagyaték más tárgyaival is így járnék el. Ami tetszik és hasznomra van azt használnám. Amire nincs szükségem azt elajándékoznám, jótékony célra fordítanám.
Nálunk a dédnagymamám egy-két tepsije van rendszeres használatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!