A nagypapám nekem ajándékozta az autóját, mielőtt elhunyt. A féltestvérem azt szeretné, ha neki adnám az autó "felét". Mit tegyek?
Ha közös lesz hivatlosan is- habár nem tudom, hogy autóknál ez miként működik, akkor veszekedés lesz belőle..
Nem egy házról van szó, de ennyi erővel akkor te is mondhatod, hogy oké, de akkor nekem is jár abból az összegből amit a tesónak adott a papa...
Légy határozott, mond, hogy ez volt a nagypapád akarata, ha más lett volna, akkor nem a te neveden lenne az autó.
Mond, hogy bármikor szívesen oda adod a tesódnak is, de száljanak le a témáról...Nem te vagy az önző, hanem az, aki mindenért kapar, ne hogy a másiknak egy fillérrel is több jusson...
Igen, ez általában így van. Úgy értem amíg valaki a farok jó oldalán áll, nehéz elképzelni milyen a rosszabbik végén lenni. :)
Lehet így nézni a dolgot, ahogy leírod. Meg úgy is, hogy ha már az autó a tiéd, (és ezért nem tettél egy fűszálat se keresztbe), akkor azt megosztod a testvéreddel.
Ez meg miféle agymenés? Ajándék volt neked. Miért kéne felezni? Kölcsönadnod se lenne muszáj, mégis megteszed, szerintem ez önmagában jószívű cselekedet.
És igen, ha mégis engedsz nekik, követeld a pénz felét. Ugyanilyen alapon járna neked.
Megosztom vele. Tényleg mindig használhatja, gyakran munkába jár vele, meg a barátnőjéhez egész hétvégére, az elmúlt évben talán háromszor nem tudtam odaadni neki, amikor kérte. De én is úgy látom, hogy a közösködésből veszekedés lenne, meg biztos plusz költségekkel is jár, onnantól nem tiszta, hogy ki javítja, ha fényezés kell még összekapunk a színén, el tudok képzelni ilyen hülyeségeket. Persze a kocsi nem ér annyit, hogy haragban legyek miatta a testéremmel, de ha tudtok bármi okosat mondani, azt megköszönném, mert jobban örülnék, ha minden maradna a régiben.
A pénzügyekre meg azt mondta, hogy ami még megmaradt abból a pénzből azt a kocsira költené, és akkor egálban vagyunk. Hát én ezt nem érzem jogosnak.
Fordított esetben remélem nekem lett volna annyi eszem, hogy ne hallgassak az öreglányokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!