A nagypapám nekem ajándékozta az autóját, mielőtt elhunyt. A féltestvérem azt szeretné, ha neki adnám az autó "felét". Mit tegyek?
én is csak azt tudom tanácsolni, hogy ne hallgass tesódra, mamádra. Tesód is megkapta azt a pénzt.. Akkor Te mit kaptál?
aztán csak óvatosan, vigyázz a kocsira :)
Teljesen mindegy, hogy örökség vagy se, akkor is a tied. Mi 4-en vagyunk testvérek. Nekem nem lenne arcom követelőzni egyik tesómtól se, ha úgy érezném, hogy egyenletlenül lett elosztva az örökség. Elég kellemetlen ilyennel zaklatni a másikat. Ő kapta, az övé. Ha felajánlja, hogy ad belőle, elsősorban köszönöm, de visszautasítom. Ha nagyon erősködik, akkor elfogadom.
Biztos oka volt, hogy még életében odaadta a kocsit neked ajándékba és a másik unokájának meg nem adta.
Ülj le vele és beszéld meg vele, hogy ne haragudjon, ha ő ezt örökségnek veszi, akkor sem fogod odaadni a felét, mert te kaptad és kész. Majd a másik nagyszülőnek nyaljon be és akkor ő fog amattól többet örökölni...kábé ennyit tudnék az ilyennek mondani. Nagyon csúnya dolog követelőzni, pláne, hogy nem is örökség.
(megjegyzem, az egyik nagyszülőnél a tesóm a kedvenc, lehet örökölni fog tőle, én szerintem nem...így jártam)
Miért kéne bármit tenned?
Egy autót nem lehet elfelezni.
Autót papíron közösen soha. Annál az is jobb, ha eladjátok, és az árát (a tesód adjándékpénzét levonva) felezitek. Azt mondod elég jó kocsi, úgyhogy gyanítom, hogy a bő feléből-kétharmadából is rendeset tudnál venni, és ezzel rövidre zárnád az ügyet. A tesódat a szó jó értelemben leköteleznéd, és ezek a gesztusok hosszú távon gyakran kifizetődnek.
Ketten beszéljétek meg, a sz..rkavaró anyádat hagyjátok ki belőle. És egy kis nagyvonalúság belefér.
A-ján-dék. Papád vmiért úgy érezte h ne-ked adja. Pont. Ez ennyi és nem több. Tesód akkor ne az autóba tegye a pénz felét hanem adja neked kp-ban. (Bár ez tényleg az eredeti összegen mulik).
Ja, meg azért jó jó h a kocsi értéke elvileg magasabb. Nade arra költeni kell ám az idők folyamán. A kapott pénzre meg nemigen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!