Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nagypapám nekem ajándékozta...

A nagypapám nekem ajándékozta az autóját, mielőtt elhunyt. A féltestvérem azt szeretné, ha neki adnám az autó "felét". Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szóval neki is a nagypapája volt, és most mindenki azt mondja a családban, hogy igazából az a papa öröksége, és meg kéne feleznünk. Már egy éve használom az autót (elég jó kocsi), és nem arról van szó, hogy ki akarnám fúrni a tesóm a örökségből, csak nem értem a dolgot. Eddig is bármikor használhatta, nyilván ezután is, de nem értem, hogy miért kéne a nevére írnom (anya és a nagyi is azt mondja, hogy a papa is ezt akarta, de szerintem nem, mert a tesómnak akkoriban adott egy nagyobb összeget (azért nem a kocsi árát) amikor nekem az autót, és ilyenről szó se volt). Nem akarom megbántani a tesóm, de nem tudom, hogy miért lenne jó, ha közös néven lenne a kocsi (egyáltalán mennyibe kerülne átíratni?). Mi a véleményetek? Amúgy szerintem az öcsém nem szólt volna érte, ha anya nem rágja ezzel a fülét, főleg mert tényleg bármikor elvihette, de most mindenki velem veszekedik, hogy önző vagyok. (25 F)
2016. febr. 18. 20:02
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
93%

kozos lonak turos a hata!!! nem veletlen talaltak ki...

plusz vilagositsd fel az anyadat hogy mi a kulonbseg az orokles es az ajandekozas kozott.

2016. febr. 18. 20:53
 12/32 anonim ***** válasza:
88%
Biztos nem engednék és ezek után szerintem képes lesz kárt tenni az autóban
2016. febr. 18. 20:57
 13/32 anonim ***** válasza:
87%
Te meg kérd el a mani felét. Biztos mondja najd hogy azt ő kapta. Te meg mond hogy ezt meg te kaptad ráadásul neked adta és nwm őrökölted.
2016. febr. 18. 20:58
 14/32 anonim ***** válasza:
14%

Akárhogy is, nagyon kellemetlen helyzet, ebből nehéz úgy kijönni, hogy ne legyen belőle tovább gyűrűző (évtizedekig megmaradó) viszály. Az a nagy kédés, hogy mi a fontosabb- a viszály elkerülése, vagy az igazság?

Kérdező a kocsi egyértelműen Téged illetne, de ha van félretett pénzed, talán az lenne a megoldás, hogy adsz egy kerek összeget -1 milliót?- a srácnak, tegyen még hozzá és vegyen magának egy kocsit.

A többieknek meg mondd meg, hogy

1. jobb lenne így, mert közös lónak mindig túrós a háta

2. akkor felezed a kocsit, ha megkapod kp-ban az öccsédnek juttatott összeg felét, plusz az átiratási költs. felét.

2016. febr. 18. 21:18
 15/32 anonim ***** válasza:
74%

"Az a nagy kédés, hogy mi a fontosabb- a viszály elkerülése, vagy az igazság?

Kérdező a kocsi egyértelműen Téged illetne, de ha van félretett pénzed, talán az lenne a megoldás, hogy adsz egy kerek összeget -1 milliót?- a srácnak, tegyen még hozzá és vegyen magának egy kocsit. "

Tehát van 2 testvér. Az egyik pénzt, a másik autót kapott és szerinted az lenne a normális, hogy az autó tulajdonos még pénzt adjon a másiknak, hogy nyugodjon le. Ez tényleg a nap ötlete. Nem vagy a rokonuk, hogy ilyen eszedbe jutott?:D

Mit tegyél? Semmit. Ha belemész, hülyére fognak venni egész életedben.

2016. febr. 18. 21:35
 16/32 anonim ***** válasza:
89%

Én azt tenném, hogy ugye az autót Te kaptad, a pénzt meg a tesód.

Írtad, hogy a pénz az kevesebb, mint az autó.

Pótold ki annyival azt a pénzt, amennyi az autó árának a fele, és legyen csak a tiéd a kocsi, és kész.

Olyan nincs, hogy 2 vagy 3 ember nevén van az autó.

Van egy tulajdonos, plusz olyan lehet, hogy üzemben tartó.

Ha nem heti 1-1 alkalommal használjátok a kocsit, akkor hosszú távon ez a jelenlegi helyzet nem lesz jó megoldás.

Mivel nem egy pár vagytok, amikor férj-feleség mindenhová együtt megy, vagy felváltva, vagy viszi egyik a másikat, így csak veszekedések lesznek.

2016. febr. 18. 21:36
 17/32 anonim ***** válasza:
83%

15-ös:

Azért mondjuk 700 ezer Ft és egy 5 milliós kocsi között nagyságrendi a különbség, ezért piszkálják a kérdezőt.

Nem vagyok rokon:)

Szerintem is a kérdezőnek igaza van, de ebből olyan balhé lesz, amely minimum 10 évre megrontja a viszonyát a testvérével. Meg a többiek is orrolni fognak rá.

Azért írtam, hogy a k.- látja, hogy neki mi a fontosabb.

2016. febr. 18. 21:45
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a 16-os adta a legkiegyensúlyozottabb választ.
2016. febr. 18. 21:46
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Milyen értékű volt a kocsi és mennyi kp-t kapott a tesód?

Ha nagy a különbség, milyen okból döntött úgy a nagyapátok annó, hogy aránytalanul jobban segítette az egyik unokáját, mint a másikat?

2016. febr. 18. 21:56
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Ebből már úgysem jössz ki jól, pedig neked van igazad.

Tartsd meg az autót, és ne "fizesd ki", mert nincs miért fizetned, a kocsi egyértelműen nem örökség, hanem ajándék volt.

A kritikákat meg engedd el a füled mellett. Ha ma beadod a derekad a kocsi kapcsán, látják, hogy veled bármit meg lehet csinálni, és a jövő hónapban valami mást "találnak ki". Akár anyád, akár nagyanyád, akár az öcséd.

2016. febr. 18. 22:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!