A nagypapám nekem ajándékozta az autóját, mielőtt elhunyt. A féltestvérem azt szeretné, ha neki adnám az autó "felét". Mit tegyek?
kozos lonak turos a hata!!! nem veletlen talaltak ki...
plusz vilagositsd fel az anyadat hogy mi a kulonbseg az orokles es az ajandekozas kozott.
Akárhogy is, nagyon kellemetlen helyzet, ebből nehéz úgy kijönni, hogy ne legyen belőle tovább gyűrűző (évtizedekig megmaradó) viszály. Az a nagy kédés, hogy mi a fontosabb- a viszály elkerülése, vagy az igazság?
Kérdező a kocsi egyértelműen Téged illetne, de ha van félretett pénzed, talán az lenne a megoldás, hogy adsz egy kerek összeget -1 milliót?- a srácnak, tegyen még hozzá és vegyen magának egy kocsit.
A többieknek meg mondd meg, hogy
1. jobb lenne így, mert közös lónak mindig túrós a háta
2. akkor felezed a kocsit, ha megkapod kp-ban az öccsédnek juttatott összeg felét, plusz az átiratási költs. felét.
"Az a nagy kédés, hogy mi a fontosabb- a viszály elkerülése, vagy az igazság?
Kérdező a kocsi egyértelműen Téged illetne, de ha van félretett pénzed, talán az lenne a megoldás, hogy adsz egy kerek összeget -1 milliót?- a srácnak, tegyen még hozzá és vegyen magának egy kocsit. "
Tehát van 2 testvér. Az egyik pénzt, a másik autót kapott és szerinted az lenne a normális, hogy az autó tulajdonos még pénzt adjon a másiknak, hogy nyugodjon le. Ez tényleg a nap ötlete. Nem vagy a rokonuk, hogy ilyen eszedbe jutott?:D
Mit tegyél? Semmit. Ha belemész, hülyére fognak venni egész életedben.
Én azt tenném, hogy ugye az autót Te kaptad, a pénzt meg a tesód.
Írtad, hogy a pénz az kevesebb, mint az autó.
Pótold ki annyival azt a pénzt, amennyi az autó árának a fele, és legyen csak a tiéd a kocsi, és kész.
Olyan nincs, hogy 2 vagy 3 ember nevén van az autó.
Van egy tulajdonos, plusz olyan lehet, hogy üzemben tartó.
Ha nem heti 1-1 alkalommal használjátok a kocsit, akkor hosszú távon ez a jelenlegi helyzet nem lesz jó megoldás.
Mivel nem egy pár vagytok, amikor férj-feleség mindenhová együtt megy, vagy felváltva, vagy viszi egyik a másikat, így csak veszekedések lesznek.
15-ös:
Azért mondjuk 700 ezer Ft és egy 5 milliós kocsi között nagyságrendi a különbség, ezért piszkálják a kérdezőt.
Nem vagyok rokon:)
Szerintem is a kérdezőnek igaza van, de ebből olyan balhé lesz, amely minimum 10 évre megrontja a viszonyát a testvérével. Meg a többiek is orrolni fognak rá.
Azért írtam, hogy a k.- látja, hogy neki mi a fontosabb.
Milyen értékű volt a kocsi és mennyi kp-t kapott a tesód?
Ha nagy a különbség, milyen okból döntött úgy a nagyapátok annó, hogy aránytalanul jobban segítette az egyik unokáját, mint a másikat?
Ebből már úgysem jössz ki jól, pedig neked van igazad.
Tartsd meg az autót, és ne "fizesd ki", mert nincs miért fizetned, a kocsi egyértelműen nem örökség, hanem ajándék volt.
A kritikákat meg engedd el a füled mellett. Ha ma beadod a derekad a kocsi kapcsán, látják, hogy veled bármit meg lehet csinálni, és a jövő hónapban valami mást "találnak ki". Akár anyád, akár nagyanyád, akár az öcséd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!