Kicsit lehet, hogy fura, de mi ilyenkor az általános "eljárás"?
Édesapám X ideje meghalt. Nem is ez a lényeg, bár számomra kevés idő telt el azóta, de próbálok nem erre koncentrálni. Kicsit fura lehet a kérdésem.
Én már nagyon sok ideje (évek óta) nem lakom otthon. Felnőtt ember vagyok én is is a húgom is.
Én néha haza látogatok, a tesóm, nap mint nap otthon él.
Édesapám, otthon lakott, aztán egyszer csak tiszta váratlanul meghalt.
Egyszer csak ír a tesóm egy sms-t, hogy: "Apu meghalt." aztán semmi.
Nem tudom elérni semmi formában, nem veszi fel a telefont, nem reagál sms-re, órákon át. (ahhoz távol vagyok, hogy oda rohanjak)
Kis időugrás:
Minden hivatalos dolog lezajlott.
Teltek a hónapok, majd én ezt felhozom neki, hogy ez kicsit durva volt, hogy így közölte apu halálhírét,(előtte is, de akkor egyből hárította a témát) majd ő közli, hogy szerinte mindenki így reagált volna az ő helyében.
Tényleg ez a normális? Ok, hogy valaki kétségbe esik, vagy sokkot kap vagy akármi, de.....
Tudom, hogy nem én voltam akkor és ott jelen, de számomra furcsa egy halál hír közlése ilyen formában.
Amikor a férjem váratlanul meghalt, egyetlen dolog járt a fejemben: hogyan mondjam el az iskolás gyerekeimnek, hogy soha többé nem fogják látni. Annyira le voltam fagyva, hogy sehová nem telefonáltam, föl se merült bennem, a sógoromék kezdték el az ügyintézést (mástól tudták meg a hírt), ami ilyenkor szokásos, én csak tébláboltam napokig, mint egy alvajáró. Senki nem piszkált ezért, látták, hogy milyen állapotban vagyok.
Szerintem hagyd ezzel a tesódat, neki is meg kellett küzdenie a gyásszal, ő így reagált, nem hiszem, hogy ebben bármilyen rosszindulat vagy hátsó szándék volt.
Amikor édesapánk meghalt, anyut hívták a kórházból, ő felhívott engem és a testvéremet. Amikor másfél évvel később anyu is meghalt, a kórház a testvéremet hívta fel, ő meg engem.
De nem sértődtem volna meg akkor sem, ha SMS-t kapok. Nyilván később telefonon is beszéltünk volna, de ez akkora sokk volt mindkettőnknek (húgomnak és nekem), hogy nem lenne fura, ha csak üzenetet tudott volna írni. Embere válogatja, ki hogyan reagál egy halálhírre.
Én telefonhívást kaptam, de nem emlékszem a beszélgetésre. Sőt. Apu temetésére sem (ha őszinte akarok lenni), akkora sokkban voltam.
Nem lehet, hogy a testvérednél is ez történt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!