Hogyan lehet feldolgozni egy gyermek halálát?
Kedves Kérdező! Elsírtam magam, ahogy olvastam a soraid és igazából erre nem is lehet mit írni...:(((( Van két ismerősöm, akiknek meghalt a gyermekük, náluk nem egy év, hanem sok évig elhúzódott a gyászreakció. Az idő valamelyest segített rajtuk, de soha nem lettek már a régiek.
Viszont a múltkor megragadott egy műsor a tv-ben, egy orvos nyilatkozott, akinek 2 éve halt meg a gyermeke, ő mások segítésében találta meg a nyugalmat, azt mondta, a gyermeke is ezt szerette volna.
Azt hiszem, ilyenkor nagyon egymásba kell kapaszkodni és találni egy olyan célt, elfoglaltságot az életben, ami a lelket kissé megnyugtatja. Őszinte részvétem.
Egy gyermek elvesztése a legszörnyűbb tragédia, amit egy szülő átélhet. Itt sajnos tényleg csak az idő segíthet, ha megélitek a gyász mind az öt szakaszát, ehhez általában tényleg 1-2 év szükséges.
Én abban hiszek, az emberek maguk válasszák a sorsukat, mielőtt leszületnek a Földre. Ő ezt választotta, ebben az életben ez volt az ő feladata és teljesítette. Gondolja arra, hogy a ti feladatok pedig az volt, hogy ezt vele együtt végig csináljátok. Nem tudom, hogy miben hiszel és nem szeretnék senkit sem megbántani a nézeteimmel, nekem ez adott erőt.
Sok kitartást kívánok!
Részvétem!
Én annyit,tudok mondani,hogy nekem is meghalt egy testvérem 8 éves volt,a szűleim nem bírták feldolgozni,édesanyám összeroppant,szó szerint megörűlt,édesapám meg elkezdett inni.
Pedig még ott voltunk mi is.( 2- en)
Ezt azért írtam le,hogy erősnek kell lennetek a gyermekeitek miatt.Tudom,könnyű ezt mondani...
Őrizzétek meg a szívetekben.Az idő segíteni fog! Sajnos a hiánya mindig ott lesz,de biztos valami szép és jó helyen van már.
Nagyon sajnálom! :(
Először is részvétem!
Én hiszek a feltámadásban és a boldog találkozásban. Engem csak ez vigasztal, az elválás nem örök. Jézus is feltámadt és a gyermeketek is és minden ember is fel fog támadni. Ámen.
Szerintem ezt feldolgozni igazán sosem lehet teljesen.
Meg kell tanulni együtt élni vele.
Nagymamám pár éve veszítette el,az akkor 35 éves fiát,és azóta nem tudta túl tenni magát.
A telefonjából nem törölte ki a hangüzeneteit.a ruháit eltette,elpakolta.
Volt,hogy egy ideig nem is engedte meg senkinek,hogy bemenjen a szobájába.
Az idő valamennyire segít,de szerintem már sosem lesz minden ugyanolyan.
Sehogy. Egy szülő sőt, egy nagyszülő halálát is nehéz. Nemhogy egy pici gyermekét. Idővel csökken a fájdalom, de el nem fog múlni. Csak erőt és kitartást tudok kívánni. Fogadjátok őszinte részvétem.
"Az ember csak akkor hal meg igazán, ha elfelejtik, amíg az emlékét megőrízzük, akit szerettünk, emlékeinkben örökké él"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!