Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a párommal? Már...

Mit csináljak a párommal? Már egyre feledékenyebb és hanyag. Néha az az érzésem baj van az "agyával".

Figyelt kérdés
Teljesen ki vagyok akadva. Nem elég hogy mindent bele kell rágni a szájába mint egy óvodásnak,de amit ezerszer elmondok neki azt is elfelejti. Ma például elvitte mind a két lakáskulcsot a munkába,így egész nap ki sem tudok mozdulni a babámmal. Pedig már nyűgős,menne a levegőre. Tegnap este mondtam neki valamit hogy intézze már el,de azt is elfelejtette. Arra kértem hogy fénymásoltasson már le egy papírt a munkahelyén,de azt is itthon hagyta reggel. Pedig holnapra kellene,és most én sem tudom elintézni,mert ugye ki sem tudok menni. Akármit mondok neki mindenre az a válasza hogy "mindjárt",aztán persze legtöbbször feledésbe merül. Mikor felhívtam hogy mit csinált,ő borzasztó viccesnek találta. A gond az hogy ezek már nem az első esetek,és nekem ez már nem olyan vicces.
2010. márc. 30. 12:20
 1/7 anonim válasza:
100%
Szerintem írd le neki. Tudod, akinek nincs esze, legyen notesze. Én is mindent elfelejtek, ami nincs felírva valahova.
2010. márc. 30. 12:27
 2/7 A kérdező kommentje:
Volt már hogy felírtam neki,de miután elrakta a papírt azt is elfelejtette hogy nála van. Egyébként mostanában elég sok teher és gond van rajtunk,de én is ugyan úgy benne vagyok. Kicsit már sok nekem hogy minden inkább az én nyakamba szakad,és hogy mindenen én "gondolkozzak".
2010. márc. 30. 12:33
 3/7 anonim válasza:
Igen, ez ismerős, mindennek nekem kell eszembe jutnia. Egyébként akár azt is megcsinálhatod, hogy felhívod nap közben, akár többször is. "Ugye nem felejtetted el, hogy..." Ez egy ideig fárasztó, de egy idő után talán már csak a telefon csörgésére eszébe jut, hogy biztosan Te hívod, hogy megkérdezd, hogy nem felejtette-e el. Aztán lehet, hogy már a telefon se fog kelleni később. Nem tudom, működik-e, de talán megér egy próbát.
2010. márc. 30. 12:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Este mondtam neki hogy rakja el a papírt mert itthon fogja hagyni,és ő fel volt háborodva hogy ne nézzem már hülyének majd reggel elrakja. Mi lett a vége?! Itthon maradt! A baba még kicsike,és elég sokat fenn vagyok vele éjszaka. Így általában reggel alszom mikor ő indul munkába. Telefonon pedig napjába többször felhívom,de az is csak addig tart szerintem még elmondom neki.
2010. márc. 30. 12:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egy férfi agya "fizikailag" nem képes arra, mint egy nőé. Ő sosem fog egyszerre mindenre figyelni és mindent észben tartani.

Ez a te dolgod, mert te vagy rá képes. Ezt vagy elfogadod, vagy nyűglődhetsz az ellen, amin nem lehet változtatni.

Velünk is előfordult már, hogy elvitte mindkét lakáskulcsot, azóta minden este szólok, hogy az enyémet tegye ki, az övét pedig tegye a zárba, így tuti nem téveszti el.

Ha azt akarod valamit vigyen el reggel, azt tedd este a táskájába, mert egy fáradt férfi még feledékenyebb, és nem ezzel fog törődni, hanem, hogy időben odaérjen a munkahelyére.

Ha valamit kérsz tőle, akkor eleve úgy tálald elé, hogy "na akkor most csináljuk meg". És ha látja, hogy te is csinálod, akkor fel fog kelni és oda fog menni... aztán ott hagyod a feladattal.

Kb úgy kell bánni ilyen szitukban egy férfival, mint egy gyerekkel.

És szerintem jobb, ha minél hamarabb elfogadod, hogy 2 gyereked van. ;)

Ha meg sok rajtatok a stressz, akkor mindez még érthetővé is teszi, hogy miért "hanyagabb", mint ezelőtt... a stressz nagyon le tudja gyűrni a férfiakat. Inkább támogasd, ne piszkáld...

Épp elég nehéz neki azzal megküzdenie, hogy az ő vállán van a teher, hogy eltartson téged és a babát, és vigyázzon rátok. Plusz a veled való kapcsolata sem olyan, mint a baba előtt... nehéz dolgok ezek.

Szóval szerintem légy megértő, és akkor veled is megértő lesz.

2010. márc. 30. 12:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Párom egy korábbi autóbaleset miatt (két hét kóma) szintén feledékenyebb az átlagnál. Én azt szoktam csinálni, hogy felhívom napközben, ha olyas valamiről van szó, amit nem szabad elfelejtenie :) De csak pont előtte :)

Tehát pl a papíros dolognál, este rászólok, h tegye a táskájába, reggel indulás előtt a kezébe nyomom, vagy ha esteleg hoznia kell vmit a botlból, akkor kiszámolom h mikor indul el a munkahelyről és csak akkor hívom :)

Ez eddig bevált :) De szerencsére ő tudja magáról, h feledékeny és emiatt nem is sértődik meg ha rászólok :)

2010. márc. 30. 12:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Nahát! azt hittem, ez csak nálunk van így. Azt is elfelejti, mit hová tesz, és rajtam keresi. Borzasztó.

Akkor szokott lenni ilyen, ha valakinek sok gondja van, ezerfelé "szakad". Sajnos, semmit nem lehet tenni, tényleg talán a felírás, és telefonálgatás. Zsebkendőre csomó? :)

2010. márc. 30. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!