Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Halotti anyakönyvi kivonat?...

Halotti anyakönyvi kivonat? Nem találják az elhunyt édesapámat a rendszerben?

Figyelt kérdés

Édesapám 2 hete hunyt el, februárban temeti az élettársa, akit én nem ismerek, nem tudok elérni. Árvaságit szeretnék igényelni, mivel még tanulok, de: Édesanya felhívta az anyakönyvi hivatalt, közölték, hogy nincs a rendszerben. Van egy féltestvérem, ő azt mondta nem változtatott nevet.

Holnap megyünk be személyesen...

Szerintetek mi lehet a probléma? Valamit odabent néztek el? Vagy nem akarták kiadni az információt telefonon keresztül? (A nő ajánlotta fel,hogy megnézi)

2016. febr. 2. 21:10
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

Hogy tudok "lemondani" a tartozásairól? Ugyanis elvileg lemondhatok róla, nekem ezt mondták többen is. De milyen úton, módon?

Felvett egy csomó kölcsönt, plusz gyerektartással is van tartozása (az alap amiket éveken át kellett volna fizetnie + amit az állam előlegezett meg, elvileg arra raknak kamatot) Januárban halt meg az édesapám, de a temetés óta semmit nem mondtak, hogy akkor most hogyan tovább, mi van azzal a több millióval??????

Kicsit aggaszt...

2016. ápr. 27. 15:10
 32/49 anonim ***** válasza:
18%

A tartozásról nem tudsz lemondani.

Van gyermeked?

2016. ápr. 27. 15:12
 33/49 A kérdező kommentje:
Nekem semmilyen papírt nem dugtak az orrom alá, hogy mondjak le... Akkor mi a helyzet? A volt élettársa eltűnt az éterben, fogalmam sincs hogy mi van.
2016. ápr. 27. 15:13
 34/49 A kérdező kommentje:
Nincs gyerekem, 20 éves vagyok és tanulok. Nem elég, hogy nekünk tartozott az apám, még nekem kell ennyi idősen visszafizetnem ennyi pénzt?!
2016. ápr. 27. 15:14
 35/49 A kérdező kommentje:
Egy nővérem van (féltestvér), neki már van családja... de ő se tudja, hogy most mi van.
2016. ápr. 27. 15:15
 36/49 A kérdező kommentje:
Ami fontos infó lehet, hogy se háza, se autója se semmije nem volt, csak és kizárólag tartozása: MINDENHOVA :)
2016. ápr. 27. 15:19
 37/49 anonim ***** válasza:
Lemondani nem tudsz, azt meg életében kellett volna. Most csak a visszautasitasra van lehetőség. A hagyatéki tárgyaláson kell.
2016. ápr. 27. 15:34
 38/49 anonim ***** válasza:
49%
De nyugi, tartozás csak az örökség erejéig örökölhető. Olyan nincs, hiába állítja az 58%os, hogy 4 milla hitelt orokolsz. Ahhoz az kell, hogy az örökség több legyen, teszem azt egy 6 millas ház.
2016. ápr. 27. 15:37
 39/49 anonim ***** válasza:
24%

Hagyjuk már ezt a "lemondani csak életében" sületlenséget!

A hagyatéki tárgyaláson mondtam le az örökrészemről.

Csak a tartozásról nem mondhattam le.

Papírt senki nem fő az orrod alá dugni. A haláleset után kb fél évvel sor kerül majd a hagyatéki tárgyalásra, amin célszerű ott lenned. Kapsz róla idézést, mint egyenesági hozzátartozó.

Ha nincs gyereked, akkor visszautasítással élhetsz.

Élni akkor is élhetsz, ha van gyereked, de akkor ők öröklik a tartozások rád eső részét.

Nekem egy fiam és egy lányom van, így értelemszerűen nem akartam rájuk tolni az adósságokat.

2016. ápr. 27. 15:45
 40/49 anonim ***** válasza:
29%
67%-os mellébeszélsz. Továbbra is.
2016. ápr. 27. 15:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!