Halotti anyakönyvi kivonat? Nem találják az elhunyt édesapámat a rendszerben?
Édesapám 2 hete hunyt el, februárban temeti az élettársa, akit én nem ismerek, nem tudok elérni. Árvaságit szeretnék igényelni, mivel még tanulok, de: Édesanya felhívta az anyakönyvi hivatalt, közölték, hogy nincs a rendszerben. Van egy féltestvérem, ő azt mondta nem változtatott nevet.
Holnap megyünk be személyesen...
Szerintetek mi lehet a probléma? Valamit odabent néztek el? Vagy nem akarták kiadni az információt telefonon keresztül? (A nő ajánlotta fel,hogy megnézi)
Hogy tudok "lemondani" a tartozásairól? Ugyanis elvileg lemondhatok róla, nekem ezt mondták többen is. De milyen úton, módon?
Felvett egy csomó kölcsönt, plusz gyerektartással is van tartozása (az alap amiket éveken át kellett volna fizetnie + amit az állam előlegezett meg, elvileg arra raknak kamatot) Januárban halt meg az édesapám, de a temetés óta semmit nem mondtak, hogy akkor most hogyan tovább, mi van azzal a több millióval??????
Kicsit aggaszt...
A tartozásról nem tudsz lemondani.
Van gyermeked?
Hagyjuk már ezt a "lemondani csak életében" sületlenséget!
A hagyatéki tárgyaláson mondtam le az örökrészemről.
Csak a tartozásról nem mondhattam le.
Papírt senki nem fő az orrod alá dugni. A haláleset után kb fél évvel sor kerül majd a hagyatéki tárgyalásra, amin célszerű ott lenned. Kapsz róla idézést, mint egyenesági hozzátartozó.
Ha nincs gyereked, akkor visszautasítással élhetsz.
Élni akkor is élhetsz, ha van gyereked, de akkor ők öröklik a tartozások rád eső részét.
Nekem egy fiam és egy lányom van, így értelemszerűen nem akartam rájuk tolni az adósságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!