Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tapasztalat külföldi válással...

Tapasztalat külföldi válással és gyermekelhelyezéssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Találtam ingyenes jogi tanácsadást, ide bemásolom az ügyvédnek írt levelet:

Kedves Ügyvéd Úr!

Speciális nemzetközi családjogi kérdésem lenne. Hadd vázoljam fel a helyzetet:

Másfél éve különváltunk élettársammal (hivatalosan is) és közös megegyezés alapján a gyerekek (4 és 5 éves fiúk) nálam maradtak. Gyerektartást kapok utánuk, a látogatást is egymás között megbeszéltük. Hivatalosan most adtuk be a bírósági papírt a gyermektartás megállapítására, az exem bele is egyezett az eddigi összegbe (a fizetése egynegyedébe).

A csavar viszont itt következik: Franciaországban élünk, itt születtek a gyerekek is, akik általam kettős álampolgárok. A volt élettársam francia. Ő szeretné, hogy aláírjak egy papírt, hogy 2020-ig nem viszem el a gyerekeket az országból (lakni), különben nem egyezik bele a gyerektartás összegébe (ami francia viszonylatban magas, neki viszont svájci bére van). Én azonban szeretnék hazaköltözni a fiaimmal. A tanulmányaimat is otthon folytatom, amivel később Magyarországon szeretnék és tudnék elhelyezkedni, továbbá itt semmilyen segítségem nincs, nem számíthatok senkire.

A kérdésem az lenne, hogy mit tanácsol? az első bírósági tárgyaláson szóljak a bírónak, hogy tervben van a hazajövetel, és szabad-e? Vagy ne szóljak semmit, és ha már lesz konkrét állásajánlatom, akkor adjam be a kérvényt? Tanácstalan vagyok, és sajnos nincs pénzem ügyvédre.

Előre is köszönöm tanácsát,

Tisztelettel,

XY

-----------------------------------

Esetleg van valaki, aki hasonló helyzetben volt/van? Haza tudott végül menni?

2016. febr. 1. 10:57
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Nem leszek makacs, igenis van igazság abban, amit mondotok.

Csak azért váltam el, mert az exnek nem tetszett, hogy céljaim vannak az életben, és mert boldogtalan voltam. De úgy tűnik, még néhány évet várnom kell a boldogságra akkor.

És én szeretném a legjobban, hogy a kedvesem kijöjjön, de még nem beszél nyelveket, és imádja a hivatását, amiben itt nem tudna elhelyezkedni.

2016. febr. 1. 11:52
 12/38 anonim ***** válasza:

+: altalaban veve irok a CAF-rol, tehat nem csak APL (bar mint egyedulallo szulonek most mar az is jarni fog), hanem allocations familiales, es kulon vannak olyanok amik akkor jarnak ha egyedul neveled a gyereket.

Szolj nekik minel elobb, mert amugy nem szokasuk nagyon csipkedni magukat.

2016. febr. 1. 11:53
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyerekek eddig Franciaországban éltek, akkor eléggé kizárt, hogy engedélyezzék egy számukra idegen, más nyelvü országba való költözésüket, az eddig megszokott környeztböl történi kiszakításukat, föként, hogy még a másik szülötöl is el lennének választva.

Azt meg kizártnak tartom, hogy tudnád a láhtatást biztositani - két hetente az apa oda-vissza utazási költségét plusz a mo-i szállását - ez anyagilag sem megoldható (ennyit nem keres joformán senki MO-on), de emellett az exférjed munkahelyén sem hiszem, hogy ezt meg leheten oldani.

2016. febr. 1. 11:55
 14/38 A kérdező kommentje:

a CAF-ot elintéztem, bár egy évembe telt. Az APL nem jár a 2014-es jövedelem miatt, egyedül az alloc-ot kapom, ami 189 euró. A gyerekek napközije 300 euró lenne, a lakbérem 770, a villanyszámlám 300, a telefon/internet 70 havonta.

Autóm nincs, a havi kajapénz pedig kb. 300 euró.

2016. febr. 1. 11:55
 15/38 A kérdező kommentje:
A megoldás az lenne, hogy a kedvesem kiköltözik, eljár tanfolyamra (vigyáz a gyerekekre amíg dolgozom), aztán megpróbál elhelyezkedni ő is. Aztán 2020-ban együtt hazamegyünk. Jobb ötletem nincs.
2016. febr. 1. 11:57
 16/38 anonim ***** válasza:
83%

"De úgy tűnik, még néhány évet várnom kell a boldogságra akkor. "

Kérlek, csak ezt ne, ne legyél mártír anya, ilyen mellett rossz felnőni. Franciaországban is lehetsz boldog. Felnőtt ember vagy, találd meg a módját, tanulj, képezd magad, ne húzd le a rolót, ne tedd ki ennek a gyerekeidet. A párod, ha szeret, akkor nyugodtan elkezdhet nyelvet tanulni, átképezni magát (bár nem tudom, mi az a szakma, amivel külföldön sehogy sem lehet boldogulni). Ha erre nem hajlandó, akkor ennek otthon sem lenne nagy jövője.

2016. febr. 1. 12:00
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

De mondom hogy jelezd a CAF-nak hogy most ennyi lett a fizud es egyedul neveled a gyerekeket, akkor nem csak a 2014-es jovedelmet fogjak nezni hanem a mostanit is, pontosabban onnantol kulon szamit a te es az o jovedelme:

[link]

2016. febr. 1. 12:00
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Amugy a villanyszamla marha magas, a lakberhez kepest.

Terjetek at direct energie-re, kb 10%-al olcsobb mint az EDF.

Mi ugy fizetunk 178-at, hogy villanyrol megy futes, fozes, melegviz minden, gaz nincs egyaltalan, es 85m² Parizsban, oten lakunk benne. Szoval az a 300 az durvan sok. Egy 150m²es hazra lenne realis, nade akkora meg egy embernek ket gyerekkel nem kell.

2016. febr. 1. 12:02
 19/38 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam, köszi! Holnap délelőtt be is megyek.
2016. febr. 1. 12:04
 20/38 anonim ***** válasza:
87%
Sok sikert! Lassuak mint a dog, szoval kell 3-4 honap mire barmi is lesz belole, de jobb mielobb elinditani :)
2016. febr. 1. 12:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!