Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha a fiatok...

Mit szólnátok, ha a fiatok barátnőjének szülei még érettségivel sem rendelkeznének? Illetve, ha az apja alkoholista lenne?

Figyelt kérdés

én vagyok a lán, jelenleg még természetesen egyiket se tudják, nem ezzel indít az ember, de ők diplomások, okosak, boldog házasságban élnek, sok pénzük van, és félek, hogyha megtudják valamelyiket is, megpróbálják rólam lebeszélni a fiukat :(

én remélhetőleg diplomás leszek hamarosan, hasonló szakon mint a barátom

2016. jan. 31. 18:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
16%

Komolyan azt hiszed, hogy a diploma az kulcs a boldogsághoz?

Ma már minden félbolondnak van ilyen-olyan diplomája, azután még sem megy vele semmire...

Te szégyelled a szüleidet??!

Inkább magadat kellene!

2016. jan. 31. 18:49
 12/18 anonim ***** válasza:
54%
Nézd, ha te tanulsz, és máshogy akarsz élni, akkor nem zavarna.
2016. jan. 31. 18:50
 13/18 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat :)

apámat szégyellem valóban, de nem a diploma meg érettségi hiánya miatt, anyával ellentétben ő még így is elég jól keres (csak el is költi ugyebár).

és nekünk azért elég keresett diplománk lesz barátommal ezért igazán nem kell aggódnod :D

2016. jan. 31. 18:52
 14/18 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk ez fordítva van, senkit nem zavar. A szüleim mindketten diplomások (anyámnak kettő van, apámnak három). Nekem is van diplomám, bár az egyetemet akkor fejeztem be, amikor már együtt voltunk a párommal - illetve azóta már férjemmel.

Az ő szüleinek nincs diplomájuk, se érettségijük, apukájának szakmája van, anyukájának az sem, gyárban dolgoztak mindketten (már nyugdíjasok). Sőt, a férjemnek sem volt érettségije, amikor megismerkedtünk, mert a szülei nem tartották fontosnak, hogy taníttassák.

Mégis az egyik legértelmesebb ember, akivel valaha találkoztam, mindezek ellenére is. Levelezőn simán leérettségizett pár évvel ezelőtt, aztán otthoni tanulással eljutott a nyelvvizsgáig, most egyetemen tanul, szintén levelezőn, jövőre fog végezni. Sokszor gondolkodtam rajta, hol tartana most, ha a képességeinek megfelelő oktatást kapott volna annak idején. De jobb későn, mint soha, úgy gondolom.

A szüleimnek sosem volt ellene kifogásuk, szeretik a férjemet, hiszen ismerik, tudják, hogy egy rendes, értelmes ember, nem buta, nem link, nem piás (na pedig az ő apja is alkoholista), na meg azóta már gyerekeink is vannak, és látják, hogy nagyon jó apa is. Szerencsére az én szüleim nem olyanok, akik előre ítélkeznének ilyen piti dolgok alapján, hanem megismerés után mondanak valakiről véleményt.

Egyébként nem is tudom, miért kellene részletesen beszámolnod a szüleid végzettségéről, vagy akármiről, nem ez a lényeg. Téged ismernek, kedvelnek? Mert ez számít, nem az, hogy a szüleiddel mi van.

2016. jan. 31. 20:30
 15/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet tudni, hogy fognak reagálni a szülei. Ha mondjuk náluk már generációk óta mindenki orvos pl., akkor lehet annyira nem örülnének.

Nekem a szüleim diplomások, viszont mindketten kb. egyedüliek a családjukból, és tudom róluk, hogyha összejönnék egy olyan fiúval, aki szülei nem tanultak, de a fiú igen, akkor azzal nem lenne semmi problémájuk. (míg mondjuk ha diplomával nem rendelkező fiúval jönnék össze, akkor tuti nagy veszekedések lennének közöttünk)

2016. jan. 31. 22:17
 16/18 anonim ***** válasza:

szerintem inkább az a fontos, hogy ti ketten összeilljetek. és, ez nem függ a diplomától. az, hogy a szüleitek összeilljenek, egyáltalán nem fontos.

a legjobb barátnőm orvos, a férjének nincs érettségije, hentesként dolgozik. sosem láttam még ilyen boldog párt, a lány az olyan programokat, amiket a férjével nem tud megcsinálni (múzeumba járás, gazdasági problémák megvitatása pl.), megcsinálja a barátnőivel. De nálatok még ez sem áll fenn!

a férjem szülei munkásemberek (ma már nyugdíjasok), de remekül elvannak a szüleimmel, akik első generációs diplomások (és fiatalabbak is 10 évvel).

mi a férjemmel mindketten phd-t végeztünk, amit a szüleink lelki és anyagi támogatásának köszönhetünk, sosem tudnám nem tisztelni a szüleit, hiszen ezt végigvitték vele.

ha le tudják beszélni rólad a szülei, akkor könnyű Katát táncba vinni esete forog fenn, és engedd, hadd vigyék!

28N

2016. febr. 1. 10:44
 17/18 anonim ***** válasza:

A szüleimnek sincs érettségije. Sőt, apukám középiskolába sem járt, nagyanyám hülyesége miatt. Egyből elküldték dolgozni, és már utána sem kezdett neki. De szerencsére nem iszik, és végigdolgozta az életet, ma már nyugdíjas. Pont ezért, engem mindig azzal nyúztak, hogy tanuljak. Diplomám, nyelvvizsgám, több végzettségem van, ahogy a férjemnek is.

Mikor bemutatott otthon, senki nem kérte el apu érettségi bizonyítványát, ez nem is számított.

Szóval az iskolai rész nem gáz. Az alkoholizmus a te hozzáállásodtól függ. Ha látják rajtad, hogy te ebből kitörtél, és azt sem hagyod, hogy a család visszahúzzon, anyagilag lehúzzon, bármiben hátráltasson benneteket, akkor nem hiszem, hogy emiatt kiutálnának.

Te nem tehetsz a családi hátteredről.

2016. febr. 1. 10:52
 18/18 anonim ***** válasza:

nekem a szüleim sem rendelkeznek érettségivel,ha jól tudom,párom apja fősulit végzet anyukáját nem tudom!

De én konrétan lecarom,h van-e nekik vagy a páromnak vagy nincs.nem ez alapján itélkezem

2016. febr. 1. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!