Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Közös email? Jó az, ha egy...

Holnaptegnapja kérdése:

Közös email? Jó az, ha egy család tagjai közös e-mailt használnak? Vagy esetleg nem is családtagjai egymásnak, de mégis?

Figyelt kérdés

#Közös.
2016. jan. 24. 15:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%
Miért nem csináltok többet?Ingyen van.Nem jó a közös szerintem.
2016. jan. 24. 16:17
 12/18 anonim ***** válasza:
27%
Jó ötlet ! De külön email cim ugyis kell, hacsak nem mindkét fél totál digitálbunkó. De akkor a közös email címnek sincs értelme.
2016. jan. 24. 16:17
 13/18 anonim ***** válasza:
13%

Az jó ha van egy családi email cím és onnan küldik ki a szülinapi meghívókat családi fotókat, de az nem jó, ha mindenki onnan levelezik, a végén senki nem talál meg semmit.

Az az egészséges, ha mindenkinek van saját levelezője. Viszont a bizalom és egymás felé nyitottság jegyében az is korrekt, ha mindenki tudja a másik jelszavát.

2016. jan. 24. 16:28
 14/18 anonim ***** válasza:
76%

nem értem...

A mai világban, ha 2 ember összeismerkedik, akkor feltehetően mindkettőjüknek volt már saját élete korábban is, amihez az e-mail cím is hozzátartozik.

És igen, kell a magánszféra.

Nekem kb. 10 évre visszamenőleg megvan minden levél a Gmailben, és ezek között vannak olyanok is, amelyek nem tartoznak másra. Pl. levelezések barátnőkkel, akik olyan dolgokat osztanak meg velem, ami nem tartozik másra, a férjemre sem.

Nem arról van szó, hogy bármi titkolnivalóm lenne, hiszen sosem lépek félre, de a fiókom az enyém, nem használnám közösem senkivel.

2016. jan. 24. 16:40
 15/18 anonim ***** válasza:
84%

"Viszont a bizalom és egymás felé nyitottság jegyében az is korrekt, ha mindenki tudja a másik jelszavát."

Hát nem egészen így van ez.

Csak egy példa. Te írsz egy igen bizalmas levelet egy ezeréves barátodnak, és közben lila fingod sincs róla, hogy az egész családja azt olvassa.

2016. jan. 24. 16:50
 16/18 anonim ***** válasza:
75%

Egyébként az okok érdekelnének.

Mert vannak olyan családok, akik egymás vizében fürdenek spórolás céljából, és bár elborzasztó más seggvizének a gondolata, a ráció ott van, hogy ugye kevesebb víz fogy.

Na de egy e-mail cím úgymond nem pörgeti meg jobban az "internetórát".

2016. jan. 24. 17:16
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem jó ötlet.

Meg is mondom, miért:

1. Hivatalos helyeken iszonyat hülyén veszi ki magát. Állásinterjúnál, hivatalban... az az első, hogy körberöhögik, hogy de egymás seggébe vannak nőve, ha mindkettejük neve benne van (vagy azt hiszik, hülyéskedik vagy kamu adatokat diktál be, ha pl. Kovácsné Ica kovacslaci@xxxmail.com címmel regisztrál)... de még hátrányos helyzetbe is kerülhet az illető miatta (pl. nem tartják elég önállónak a munkához)

2. Vannak olyan dolgok, amik nem feltétlenül tartoznak a másik emberre, akkor sem, ha a párunk. Pl. hogy a legjobb barátnőnk éppen milyen hasmenésre keres gyógyszert és stb.

3. Az meg elég nagy macerát tud okozni, hogy na most akkor együtt válaszoljuk-e meg a mailt, külön, mit válaszoljunk... megvárjuk a mail megválaszolásával a másikat vagy nem... ez meg kinek szól egészen pontosan

Egy esetben tudom elképzelni, hogy működik: ha több ember üzemeltet egy blogot, kereskedést stb., és annak van egy közös címe. De ugye gondolom itt a személyesről volt szó...

2016. jan. 24. 22:36
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én is azt javasoltam, hogy mindenkinek legyen saját bejáratú privát szférája, ebbe az e-mail is beletartozik.

Szerintem is így egészséges.

A tanácsaitokat köszönöm, továbbítottam. :)

(még annyit, hogy ez nem "spórolás" dolga.

--- > Valaki ezt írta.

Rengeteg ingyenes email van a világhálón.

A jelszó azért jelszó, mert titkos.

Ha titkos, akkor az csak egy ember titka lehet és mindenkinek vannak magán titkai. (az nem feltétlenül rossz titok, csak magán)

Ugyan ezt javasoltam amit többségben Ti is. :) Kösziii a megerősítést.

2016. jan. 25. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!