Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti szívesen a tagjai lennétek...

Ti szívesen a tagjai lennétek egy ilyen családnak? Jól éreznétek így magatokat, vagy "túl sok lenne" a család?

Figyelt kérdés

Párom családja nagyon összetartó. Van 2 bátya és 2 nővére, szoros a kapcsolatuk. Már vannak gyerekek is. Ha valami gond van, hívják egymást. Pl hogy menni kell a gyerekért vagy vigyázni rá, ha a szülők fát rendelnek akkor összevágják, a nagyszülőknek bevásárlást ők intézik, ha az idősebbek közül valakinek orvoshoz kell menni akkor valaki kíséri őket stb. Amikor az egyik nagypapa meghalt, beosztották és kb 1 hónapig MINDEN NAP ment valaki a nagymamához, hogy ne legyen egyedül.

Amikor páromnak eltört a lába, főztek neki és takarítottak.

Divat náluk az is, hogy szülés után 3-4 hétig visznek főtt ételt az anyukának.

Ez nem olyan sok idő, tehát nem az van hogy sosincs időnk egymásra. Meg ha valami programja van páromnak, akkor elfogadják, tehát nem az van hogy elvárják hogy ugorjon ha nekik kell valami.

Nektek ez gond lenne? Én kicsit úgy érzem, ez annak a jele hogy a gyerekek nem szakadtak el a szüleiktől. Engem úgy neveltek, hogy egyedül oldjam meg a problémákat, illetve később a férjemmel kettesben.

2016. jan. 24. 14:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, aki ebben szocializálódik, annak ez természetes, nem érzi tehernek, sőt, attól érzi magát igazán hasznosnak és értékesnek, ha része a nagy családi "szívességbanknak".
2016. jan. 24. 18:05
 12/16 anonim ***** válasza:
39%
Én jobban kedvelem a függetlenséget. Jó messzire költöztünk mindkét családtól. :)
2016. jan. 24. 18:24
 13/16 anonim ***** válasza:
11%

Ez nekem is sok lenne, és túlzás.

Az összetartás jó dolog, szép dolog, nálunk is alapvető, hogy vigyázunk egymás gyerekeire, gondoskodunk az idősekről, segítjük egymást, stb.

De ami a barátodéknál megy, az már a privát szféra durva megsértése. Szerintem pl. szülés után nagyon kevés édesanyának van igénye arra, hogy a férje családja lássa el, és ne a sajátja. Arról nem is beszélve, hogy sokan azt sem tűrik jól, ha a saját szüleik, testvéreik anyáskodnak felettük mindennap. Egy újdonsült édesanyának inkább a férjére és nyugalomra van szüksége az első pár hétben, nem arra, hogy mindenki beállítson, odahordja az ételt, ezt-azt, zavarjon.

Azt sem hiszem, hogy normális lenne, hogy amikor pl. nekem eltörik a lábam, akkor a testvérem vagy anyám jön át főzni, takarítani, amikor a férjem is ugyanígy el tudja ezt végezni. Zavarna és nem örülnék neki!

Pedig nekem nagyon közeli a viszonyom a családommal, szeretem őket nagyon. De egyszerűen vannak olyan dolgok, amiket a házastársaknak kell megoldaniuk, és nem kell mindenbe bevonni a tágabb családot.

Ugyanígy cserébe se viselném jól ha a húgom tőlem várná el, hogy főzzek neki, amikor ott a férje...

2016. jan. 24. 18:32
 14/16 A kérdező kommentje:

Igen, én is így látom, ahogy az utolsó. Ha gond van, nem telefonálom végig a fél rokonságot, hanem megoldom a férjemmel. Ő is tud főzni, takarítani, elmenni a gyerekért oviba, táppénzen lenni vele stb.

Ha végképp nem tudjuk megoldani, van bébiszitter, takarítónő és ételszállító cégek.

Annyit még a párom védelmében, hogy amikor eltört a lába egyedül élt. De ettől függetlenül tudott volna ebédet rendelni magának vagy hívni egy takarítónőt, ha annyira zavarta a kosz :-)

Most vagyunk összeköltözés előtt, nagyon nem tudom, mennyire fogja befolyásolni a közös életünket a családja.

Köszönöm a válaszokat.

2016. jan. 25. 10:26
 15/16 anonim ***** válasza:
78%
Ez erősen ember függő. Nálunk egy közeli rokonnak nemrég született kisbabája és mi is hordunk nekik enni. Egyáltalán nem zavarjuk, sőt ő kérte. Mindig felhívjuk előtte telefonon, hogy vigyünk-e enni nekik, ha arra megyünk és mivel ez nálunk a családban abszolút normális, merünk egymással nyíltan beszélni és megmeri mondani, ha nem szeretné, mert zavarnánk. Ez nem arról szól, hogy felmegyünk 20-an letelepszünk a gyerek mellé és órákat ott üldögélünk, hanem szépen becsomagoljuk a kaját,megkérdezzük, mikor vigyük nekik, mikor nem alszik, nem etet..stb felszaladunk, megkérdezzük minden rendben e, puszi-puszi aztán viszlát. Ettől még normálisak vagyunk, nem telepedünk rájuk. Volt már, hogy azt mondta most nem kell főzött ő, vagy nyűgös a baba..stb. Mi meg mondtuk, hogy jól van pihenjetek puszi.. és ennyi. Normális családokban működik a kommunikáció, felnőtt emberek képesek megbeszélni egymással, hogy mikor zavar a másik és mikor nem.
2016. jan. 25. 12:38
 16/16 anonim ***** válasza:
85%

"De ettől függetlenül tudott volna ebédet rendelni magának vagy hívni egy takarítónőt, ha annyira zavarta a kosz :-) "

Úristen milyen családja van annak, aki képes lenne őket elutasítani és inkább idegeneket hívni, ha segítségre szorul. Szerintem ez borzasztó. Több ilyen család kéne, mint a férjedé. Nagyon remélem megtalálod a módját és beilleszkedsz vagy lekopsz róla, nem pedig tönkreteszed a dolgot.

2016. febr. 20. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!