Haza akarok menni de hogy mondjam el a családnak?
Sziasztok :)
X éves lány vagyok éppen szakmát tanulok külföldön és közben fizetést is kapok.
Az a baj hogy nagyon visszahúz a család az otthoni szeretet és a barátom..
Haza akarok menni de tudom hogy azzal elrontanám az életem. Nem tanulom ki a szakmám nem lesz munkahelyem stb .. Tudom sokat megirigyelnek és mit nem adnának érte hogy külföldön legyenek de nem bírom..
Nem tudom hogy csináljam :( Hogy csináljam? Mit mondjak nekik?
X éves lány? Na ne nem sokára kezdődik a suli és máris matek egyenletes kérdéseket tesznek fel? :D Mi ez egy ismeretlenes egyenlet? :D
Én azzal nyugtatom ilyen helyzetben magam (távol tanulok a lakhelyemtől), hogy ha véget ér az egyetem akkor haza költözök és itt helyezkedem el. Biztos jobb életed lenne "kint", de itthon is jó lehetőségek vannak külföldi tapasztalattal. :D Nálam idővel enyhült a helyzet, az eleje katasztrofális volt. Kitartást. :D 22/f
Itt tényleg azon múlik minden, hogy mennyi idő van még hátra a képzésből. Ha csak pár hét, azt még húzd ki. De ha több hónap, fél év, esetleg évek, akkor viszont ne erőltesd. Ha ennyire rosszul érzed magad, akkor menj haza.
Egyébként mi a probléma a családdal, akiknél laksz?
Egyszerűen, őszintén, így, ahogy leírtad.
Elrontanád az életed... csak azért, mert nem külföldön tanultál? Itthon biztosan vesztesz valamennyi időt, neked kell tudnod, megéri-e neked.
Tényleg fontos kérdés, mennyi ideje tanulsz ott és mennyi van még hátra. Én gondolom, befejezném a képzést (ha nem tart még évekig, max. egy fél évig), de utána hazajönnék. De a te életed. Ha tényleg olyan rosszul érzed magad, gyere haza, amint meg tudod szervezni.
Sokan irigyelnének? Ez igaz. De rajtuk nem segítesz azzal, hogy kinn szenvedsz, neked meg attól nem lesz jobb.
(Én egy fél évig voltam kinn. Megduplázhattam volna, csak alá kellett volna írni egy papírt. Gondolkoztam is rajta (csakis a pénz miatt). De elvégeztem, amiért elindultam, és azt mondtam, nincs az a pénz, hogy maradjak:S, és hazajöttem.)
" de ha
felbehagyo biztos, hogy
munkanelkuliseg var majd otthon."
Miert is? Ha mast nem az biztos, hogy folyekonyan tud angolul. Nem lenne tehat itthon se munkanelkuli.
Hany olyan tobbdiplomas munkanelkuli van Magyarorszagon aki nem csak angolul de meg mellette legalabb egy nyelven folyekonyan tud.....!
De nekem mindegy, en mar eljottem (itt van munkam karrierem es biztos megelhetesem ami otthon nem volt) nem akarok senkit meggyozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!