Hogyan kezeljem, ha a kistesóm (10éves és fiú) nem ír házit, kijelenti hogy megy le játszani, és ha szépen kérem hogy csinálja meg, lekurváz, ordít hogy menjek a g*cibe? Meg hogy majd ő rámküldi a skinheadeket.
sztem ez a gyerek antiszociális személyiségzavarral küzd.
nem hinném, h anyukád ne vette volna eddig észre, h komolyan kezeltetni kéne. itt nem használ a szép szó, se a csúnya, sem pedig a verés.
el kéne küldeni egy internátusba, valami egyházi suliba. ott lehet, h helyrejönne az esze... vagy pszichiáterhez kéne vinni.
ezt a problémát nem lehet családon belül megoldani.
Egyértelmű hogy valami gondja van, talán a szüleitek válása miatt, vagy hogy anyud is keveset van otthon. Egy jó pszichológushoz kellene elvinni.
Nekem hugom van és 8 éves, de minden nap vitatkozik és az van amit ő akar. Szóval ez a korszak gondolom ilyen náluk, viszont ne hagyd magad, ez amiket leírtál nagyon durva. 10 éves, azt hiszi ő az erősebb, ő parancsol, ezt ne hagyd, ahányszor csúnyát szól csapjál a szájára, tanulja meg hogy nem mindig az van amit ő akar, ha el akar menni otthonról ne engedd el. Ha rugdos vagy akármi, nem kell megverni, én annyit szoktam hogy az ágyra lököm ahányszor nekemjön a hugom (elég harcias ő is), aztán egy idő után feladja. És ne tegyél meg neki mindent amit kér, akkor ahhoz fog hozzászokni hogy mindent megkap, az van amit ő akar, ez nem jó. Ha normálisan viselkedik, valami jót csinál akkor viszont dicsérd meg.
Nehéz dolog, de meg kell nevelni valahogy... ha más nincs akkor neked kell különben rosszabb lesz a helyzet.
Ha nem volt/nincs konkrét személy, akitől ezt a hangnemet hallhatta, akinek a mintáját követi, akkor szerintem is pszichológushoz kell vinni. Először "csak" pszichológushoz (pl. családsegítő központban, vagy SZTK-ban), és majd ő szól, ha pszichiáter kell pl. valami nyugtató gyógyszer felírása céljából. Ha Anyukád jelenlétében normálisabb, akkor ő is megpróbálhatna hatni rá. Nehogy már egy kis vakarcs terrorizáljon benneteket!! Ha sokat pattog, zárd be a szobájába, lehet őrjöng egy darabig, de majd csak lehiggad! Akkor még bántani se tud Téged.
A "bakancsos, temetős csaj" miatt külön ne aggódj, mert az általa (feltételezhetően) képviselt szubkultúrának egyáltalán nem része az agresszió. Tehát ez az ismeretség valószínűleg nem fog rontani a gyerek viselkedésén. Akár még meg is kérheted, hogy próbáljon rá hatni - ha már az öcséd annyira isteníti.
Itt írtak már mindent, hogy antiszociális, meg minden baja van, ..nincs annak a gyereknek semmi baja, csak épp kamaszfiú, és édesapa híján így bosszúlkodik. Valószínű azért ilyen veled, mert rád fogja magában , hogy apád talán miattad ment el és kezdi az ellenállást.., anyukádat nem bántja gondolom szavakkal, mert sajnálja vagy mi..egy kamasznak nehéz beszélni a fejével, sőt szinte lehetetlen.
Ha ellened megy akkor két dolgot tehetsz..vagy levegőnek nézed, és lekezelően megmondod , hogy nem érdekel a véleménye,hidd el meg fog lepődni, vagy jólmegrángatod, nincs zsebpénz stb...ezt anyukáddal is beszéld meg persze a pénz dolgot, mert nagyobb érvágás, hogy a temetős csajnak nem tud vásárolni semmit , annálnem is kell.
Sajnos nincs biztosíték,. hogy ezt kinövi, igenis kezelni kell, mert sajnos ez mehet lefelé is, pl egy év múlva haza se jár, se suli, két év múlva jönnek a drogok, aztán 18 lesz és még jobban kinyílik a szája.
Te vagy anyukád legfőbb támasza, szerintem fogd be a száját minél előbb és mond meg, hogy a barátnője acélbetétes szarját belehúzod a fejébe, ha nem viselkedik, mert így anyukád is tönkremegy...
Sok sikert!
Szerintem fenyegessétek meg, hogy nevelőintézetbe adjátok. Egyébként a barátod, és anyukád pasija helyében is, ha egy kis porbafingó így beszélne velem, biztos lecsapnám. Tanulja, meg, hogy tisztelni kell az idősebbeket. Velem biztos nem beszélne így, mert nem hagynám. A Pasid miért viseli ezt el???!!!!Ők is hibásak ebben. Mert hagyják. Anyukád helyében meg hagynám, hogy a pasim kicsit helyre rakja. Én nem tűrném el ezt a fajta viselkedést. Egy-pár pofon biztos helyre rakná. Beszélgessetek el vele komolyan, hogy ti már nem bírtok vele, és beadjátok nevelőintézetbe. Ott nem lesznek haverok, se semmi . És ott viselkedni kell... Sztem...
De megzsarolhatjátok azzal is, hogy ha kell neki játék, könyv, v. valami, akkor NINCS, mert így viselkedsz.
Szerintem a legmegfelelőbb taktika a teljes kiközösítés:
nincs kaja, nincs tévé, nincs fürdés, nincs semmi, nincs kommunikáció vele.
Így talán belátja majd h nem éri meg így viselkedni.
Persze ez csak egy lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!