Tényleg nem szerencsés megoldás ez így?
Házvásárlás előtt állunk a férjemmel. Örököltem egy nagyobb összeget, így azt felhasználva, plusz a meglévő lakásunk eladásából lenne lehetőségünk családi házat venni hitel nélkül.
Van két közös gyerekünk, és a férjemnek egy kilencéves fia az előző házasságából.
A gond az, hogy a keretből egy három hálószobás plusz nappalis házra futja csak, ha jó állapotút akarunk és nem szeretnénk a felújítással bajlódni.
Fél éve keresgélünk, és végre megtaláltuk a megfelelőt, remek elosztással, tökéletes állapotban, ahová már csak költözni kellene.
A probléma, hogy egyelőre a férjem fiának nem lenne külön szobája. Ez csak átmeneti állapot, van fűthető, lakáskapcsolatos garázs, amiből plusz egy szobát ki lehetne alakítani. Viszont ez időbe telik, főleg hogy minden pénzünket beleölnénk a vásárlásba.
Szóval kb fél évig a férjem fia a nappaliban kellene hogy aludjon, amikor nálunk van - ez kéthetente egy hétvége összesen. A férjem hallani sem akar erről, szerinte hitelt kellene felvennünk, vagy egy lepusztult, de nagyobb házat vásárolni, amit majd menet közben felújítunk, ha már beköltöztünk.
Nekem viszont ez a megoldás nem tetszik, szerintem baromság lenne adósságba verni magunkat ha nem muszáj, illetve a teljes felújítás sem olyan jó buli, ha ott lakik az ember.
Ti mit gondoltok, tényleg akkora tragédia lenne, ha a kilencéves kissrác pár hónapig a nappaliban kellene hogy aludjon?
"amikor átjön akkor a két gyerek egy szobában alszik"
Ha lenne saját szobám, amit kéthetente oda kell adni valakinek - vagy akár elcserélni az édestestvéremmel - az kb. olyan, mintha nem is lenne szobám.
A férjed nem jól gondolkodik.
A 9 éves fia mit szól a helyzethez? Már elég nagy ahhoz, h véleménye legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!