Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg nem szerencsés megoldá...

Tényleg nem szerencsés megoldás ez így?

Figyelt kérdés

Házvásárlás előtt állunk a férjemmel. Örököltem egy nagyobb összeget, így azt felhasználva, plusz a meglévő lakásunk eladásából lenne lehetőségünk családi házat venni hitel nélkül.

Van két közös gyerekünk, és a férjemnek egy kilencéves fia az előző házasságából.

A gond az, hogy a keretből egy három hálószobás plusz nappalis házra futja csak, ha jó állapotút akarunk és nem szeretnénk a felújítással bajlódni.

Fél éve keresgélünk, és végre megtaláltuk a megfelelőt, remek elosztással, tökéletes állapotban, ahová már csak költözni kellene.

A probléma, hogy egyelőre a férjem fiának nem lenne külön szobája. Ez csak átmeneti állapot, van fűthető, lakáskapcsolatos garázs, amiből plusz egy szobát ki lehetne alakítani. Viszont ez időbe telik, főleg hogy minden pénzünket beleölnénk a vásárlásba.

Szóval kb fél évig a férjem fia a nappaliban kellene hogy aludjon, amikor nálunk van - ez kéthetente egy hétvége összesen. A férjem hallani sem akar erről, szerinte hitelt kellene felvennünk, vagy egy lepusztult, de nagyobb házat vásárolni, amit majd menet közben felújítunk, ha már beköltöztünk.

Nekem viszont ez a megoldás nem tetszik, szerintem baromság lenne adósságba verni magunkat ha nem muszáj, illetve a teljes felújítás sem olyan jó buli, ha ott lakik az ember.

Ti mit gondoltok, tényleg akkora tragédia lenne, ha a kilencéves kissrác pár hónapig a nappaliban kellene hogy aludjon?

2016. jan. 14. 11:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
92%

"amikor átjön akkor a két gyerek egy szobában alszik"

Ha lenne saját szobám, amit kéthetente oda kell adni valakinek - vagy akár elcserélni az édestestvéremmel - az kb. olyan, mintha nem is lenne szobám.

2016. jan. 14. 16:51
 22/26 anonim ***** válasza:
83%

A férjed nem jól gondolkodik.

A 9 éves fia mit szól a helyzethez? Már elég nagy ahhoz, h véleménye legyen.

2016. jan. 14. 17:34
 23/26 anonim ***** válasza:
63%
Neked van igazad.
2016. jan. 14. 23:27
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Tehát akkor a nagy gyereke megérdemli, hogy két külön lakásban legyen egy-egy szobája, a kicsiknek meg egy lakásban sem lehet külön szobájuk?
2016. jan. 15. 15:57
 25/26 anonim ***** válasza:
47%
50 éve még nem dőlt össze a világ, ha egy gyereknek nem volt külön szobája. Nekem sem volt. A konyhában egy lenyitható szekrényágyon aludtam. Mi megyeszékhelyen laktunk, anyám szülei vidéken. Amikor anyám öccse befejezte a sulit, meg a katonaságot, a városban kezdett dolgozni. Nem volt lakása, így velem, a konyhában aludt egy kinyitható kempingágyon. Évekig! És senki sem siránkozott ezen.
2016. jan. 15. 16:41
 26/26 anonim ***** válasza:
50%
Szia! A két pici közül fiú az egyik? Mert akkor lehetne azt, hogy az ő szobájába vesztek egy emeletes ágyat, ahol tudna aludni a nagy 9 éves is. A két kisebb meg bármikor játszhat bunkereset :) ez így nem lenne jó? Legalábbis addig, amíg egy külön szobát ki nem alakítotok (ami így értelemszerűen nem lenne olyan marha sürgős, ráérne egy pár évet akár).
2016. jan. 15. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!