Születésnapom étteremben szeretném tartani a szűk családnak, sértő ha én rendelek sültes tálat és nem "á lá carte" megy a vacsora?
Nálunk ez lenne az első ilyen a családban, 30 éve a következő történik:
Szörnyen unom, hogy a családi ünnepek arról szólnak, hogy a házigazda megszakad a 2-3 féle étel + köret készítése miatt és akkor leves+desszert+kávé, majd az evés után romeltakarítás marad. Én a születésnapomon a családdal szeretnék lenni, beszélgetni velük, nem a konyhában robotolni.
Az hogy mi unalmas, szerintem csak a tál összetételén múlik...
Nézd, nekem a rántott mindenféle, töltött csirkecomb unalmas. Ha étterembe megyek, valami másra vágyom, mint amit én is szoktam főzni (évente 2-3 alkalommal max.). Ahol esküvőn voltam és ilyen tálak voltak (általában 4 főre) valaki mindig rosszul járt. Legutóbb az osztálytalálkozómon maradtam éhes, mert akik mellettem ültek villámgyorsan lelegelték azt, amit én is szívesen megettem volna. Ha tudod, hogy a meghívottak mindenevők akkor jó megoldás lehet.
Mi itthon bevezettük a családi vacsora intézményét. Nincs 3 féle főtt étel. Hidegtál van, olasz sonkák, sajtok, házikenyér, kenceficék. Eszünk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat és senki nem hiányolja a főtt ételt. (a leunalmasozó)
Értem amit mondasz.
Ha belegondolok a haverokkal a hidegtál jó megoldás lenne, de a család pont ezen akadna fent.
Nekünk épp jó megoldás lenne a tál. Természetesen kicsit extrábban, nem sültcsirkecomb, rántott csmell és rántott sajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!