Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most rossz "anyós"leszek?

Most rossz "anyós"leszek?

Figyelt kérdés

A történet: 39 éves fiatalos nő vagyok.19 éves fiammal,és a nagy szerelmemmel Angliában élünk..

A fiam amikor csak teheti (amikor szünetek vannak a suliban) mindig hazarepül az apjához,barátaihoz,és a barátnőjéhez..Evvel nincs is semmi gond,hisz felnőtt ember, régen sem és most sem szólok bele az életébe..

A kis barátnőjével tavaly karácsonykor találkoztunk amikor kijött ide hozzánk 2 hétre..Nem volt semmi bajom vele,hisz elvoltak a fiatalok...Igazából ez a 2 hét kevés idő arra,hogy meg ismerjük egymást...de én úgy vagyok vele,hogy ha szeretik egymást akkor nincs gond,hisz nem velem akarnak élni...Egyedül egy valamihez ragaszkodom keményen..a TANULÁS! Csak annyit kértem tőlük,hogy akárhogy is alakul az életük(ha együtt maradnak vagy ha mégis szakítanának) akkor se hagyják abba a tanulást! Az iskola a jövőjük,később a gyermekeik jövője is...

Eddig egyetértettek velem mindketten.Mindketten idén érettségiznek.De a héten jött a meglepetés..A fiam barátnője holnap jön hozzánk újra..Húsvéti szünetet itt akarja tölteni..(evvel sincs gond)

Tegnap mondtam a fiamnak,hogy furcsának találom,hogy 2 hetes szünet van húsvétkor mert amikor én voltam iskolás csak pár nap járt...Végül is elmondta,hogy elintézte,hogy legyen 2 hete(nem kérdeztem hogyan),és kibökte azt is,hogy a lánynak tervei vannak hosszabb távon..ugyanis esze ágában sincs hazamenni,ő itt akar maradni velünk..

Nem kellett volna ezt előbb velünk is megbeszélnie?

Most rossz "anyós"leszek,ha nem fogom megengedni,hogy ilyen döntést hozzon? Karácsonykor találkoztunk ,akkor mondtam a sulit nekik.Ennyire nem érdekli a kérésem?

Jogos,hogy sértve érzem magam,hisz mindent a hátam mögött terveztek..A fiammal nagyon jó kapcsolatban vagyok,és igazából még vitázni sem vitáztunk..de most nálam valami "kiborult"...Úgy érzem,hogy a saját kis életembe akarnak belegázolni...

Szerintetek mit tegyek? (a lány szüleit nem érdekli,hogy mit csinál a lányuk..így nem is foglalkoznak vele)

2010. márc. 26. 12:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
78%

Hát ez egy nagyon nehéz dolog:(

Ha megtiltod, akkor a fiad tuti nagyon mérges lesz, és a lány is nagyon szomorú.

Valószínűleg a fiad találta ki ezt a dolgot, nem hiszem, hogy a lány kérdezte, odaköltözhet-e.

Biztosan nagyon nehéz nekik, hisz ha jól vettem ki a szavaidból, a lány Mo-on lakik, míg ti Angliában.

Ez hatalmas távolság, főleg egy kapcsolatnak, tudom, hisz én is Angliában élek a kis családommal, míg a szüleim, nagyszüleim otthon vannak.

Szerintem mondd meg a fiadnak, hogy maradhat a lány két hétig, de mivel nem kérdezett meg a dologról és még fiatalok is, nem költözhet oda legalább az érettségi bizonyítvány kézhez kapásáig.

(Mondjuk ezt a fiad oldaláról nem igazán értem, úgy tudom itt 16 évesen kell letenni az A level vizsgát, nem pedig 18-19 évesen van érettségi.)

Ha befogadod a lányt és megszereted, eltartod, anya-lánya kapcsolat alakul ki közöttetek, az nagyon rossz lesz mindhármótoknak, ha esetleg szakítanak.

Mondd el a fiadnak szépen az aggodalmadidat, ha elég okos és érett, meg fogja érteni. Kössetek kompromisszumot, gyakrabban meglátogathatják egymást, ha a fiadnak jók a jegyei, akár 3 havonta ki is hagyhat a suliból néhány napot, amíg a barátnőjénél van, és te igazolod neki, ha tényleg elég szorgalmas. A lányt is szívesen látod, de csak mondjuk 3 havonta és egyben maximum 1-1.5 hétre, és ha iskolaidőben jön, a fiadnak attól be kell mennie az óráira.

Vagy valami hasonló..

Sok szerencsét!

2010. márc. 26. 12:59
 12/28 anonim ***** válasza:
88%

Ha megengeded,hogy odaköltözzön,akkor veheted is úgy,hogy elengedted a gyeplőt a kezeid közül!

Legyen meg az érettségi,legyen mindkettőjüknek szakmája--ez még éveket vehet el!

Én nem engedném tuti,hogy hozzám költözzön a lány,ugynis megvan a saját családi élet!

Az oké,hogy látogatóba menyjen.Beszélned kell velük,hogy bocsi gyerekek,de Te nem támogatod az összeköltözést,mert még fiatalok,és korai döntés lenne--több okból is!

Majd ha eltelnek évek,és látod,hogy rendben vannak,akkor talán lehet róla szó!

2010. márc. 26. 13:00
 13/28 anonim ***** válasza:
87%

nem kotekedni akarok, mert felhaborito amit a fiad csinalt, mert szerintem kifejezetten engedekeny vagy, de az A-level (erettsegi) ingyen van, akar hany eves vagy.

egyebkent mi is kint lakunk itt angliaban es ugyanez a szituacio. mi ugy beszeltuk meg, hogy a csaj erettsegizzen le magyarorszagon, amit egyebkent iden csinal, azt hiszem majusban, es utana azt csinalnak amit akarnak.

2010. márc. 26. 13:00
 14/28 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is korai még a kiköltözés, de mindenképp beszélgessetek, hogy milyen ok vezetett erre a döntésre. Lehet olyanok a lány körülményei otthon, hogy tarthatatlan volt a helyzete. Ha már beszéltetek, a tudomásodra jutottak szerint dönts. Úgy látom, hogy egy a földön járó, tapasztalt józanul gondolkozó anya vagy, és a gyerekek fiatal kora miatt semmiképpen sem anyós.
2010. márc. 26. 13:01
 15/28 anonim ***** válasza:
92%

nem vagy rossz anyós, bár a fiaddal ismerkedtem volna meg.....:)

beszélj a lánnyal, mint egy felnőtt nő egy felnőttel, mond meg neki őszintén h mit gondolsz erről és h várjon még ezzel a kiköltözős dologgal....tapasztalatból mondom, h a kimondott szó, ha finoman mondják hasznosabb mint az h az ember csak őrlődik...fiatal a lány ezért is kell nagyon óvatosnak lenned....őszintén, biztosítsd a támogatásodról és szerintem nem lesz gond!!!

2010. márc. 26. 13:01
 16/28 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Nem gondolom, hogy rossz lennél. Az, hogy a lány nálatok tölti a szünetet nem gáz. Viszont az, hogy a fiaddal együtt eltervezték, hogy majd ő jól kiköltözik hozzátok, már annál inkább. Egyrészt először ehhez a hozzájárulásotokat kellett volna, hogy kérjék (hiszen, ahogy értelmezem, nálatok laknának mindketten. A csaj egyébként is se kutyád, se macskád, nem hiszem, hogy arra akarnál keresni, hogy pluszban őt is eltartsd. Másrészt alig ismeritek...

Harmadrészt közös életet szerintem nem 19 évesen kell elkezdeni. Én is ennyi vagyok, és egyszerűen nem tudnám elképzelni, hogy valakivel együtt éljek. Túl kényelmes, hogy anya mos, főz, takarít rám, nem lennék képes fősuli mellett a páromat úgymond kiszolgálni. Meg ez elég nagy kötöttséget is jelentene.

2010. márc. 26. 13:02
 17/28 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem Önnek van igaza.

Én egy 16 éves lány vagyok, 10.es, de mégis úgy látom, hogy még érettségivel sem megyek semmire majd, tehát mindenképpen kellene még utána is tanulni, vagy csak valamilyen továbbképzésre menni.

Nekem is van barátom, ráadásul az ország másik végén, szülők nem nagyon engedik az ide-oda utazgatást még szünetekben sem. Persze itt a kor is szerepet játszik. Épp ezért gürizek, hogy minél jobbra sikerüljön majd az érettségim, és mehessek a barátom közelébe fősulira/egyetemre. Ez az egyértelmű számomra.

Nem is igazán értem, hogy mer belekezdeni ebbe a fia barátnője. Nem hiszem, hogy nem birja ki azt a körülbelül 3 hónapot, amig leérettségizik. Utána úgyis a maga útját járhatná, és ha megbeszélték, mehetne ki Önökhöz.

Tessék megbeszélni a fiával, hogy érettségizzen le mindenképpen, aztán pedig bizonyos feltételekkel odaköltözhet. Persze gondolom neki eleinte sokkal nehezebb is lesz a nyelv miatt, tehát ha azt vesszük, neki legalább 1 év mire beilleszkedik. Így pedig még iskolát se tudna váltani most. Esetleg kint tudna érettségi után pár évvel elkezdeni ott egyetemet. Tessék megbeszélni vele, velük, ha ott lesz a leányzó. :)

Sok sikert! Logikus érvekkel be fogják látni, hogy Önnek van igaza, és csak jót akar nekik. Reméljük a legjobbakat ;)

16/L

2010. márc. 26. 13:03
 18/28 A kérdező kommentje:

Holnap érkezik,és annyit nem tett,hogy írjon vagy szóljon előre...Megbántva érzem magam,mert a fiamat is mindig úgy neveltem,hogy az őszinteség nagyon fontos egy családban..

Inkább mondja el mit tett vagy mit akar,mert mindent meg lehet oldani ha tudunk a másik dolgairól..

Amikor 14 évesen elém állt,hogy kipróbálta a cigit,nem haraptam le a fejét(hogyis tehettem volna amikor én is 14 évesen próbáltam ki először)Elmondtam neki,hogyha ezentúl cigizni akar,mert hűűű de menő ,akkor csinálja,de ne a lakásban..De elmondtam azt is,hogy én 10 év után miért szoktam le róla..Nem volt vita..Pár cigi után rájött,hogy neki nem jön be,és igazából utálja a cigi füstöt..

Amikor másfél éve avval jött haza,hogy a haverjával elmenne tetováltatni..Mondtam ..OKÉ..ki is fizetem neki,ha normális helyre mennek.vagyis olyan helyre ahol garantált a steril körülmény,ahol szakember csinálja...

Tavaly karácsonykor amikor elém állt,hogy kijönne a barátnője 2 hétre.akkor is azt mondtuk,hogy rendben..2 hét nem olyan vészes..Sőt még mondtuk is a fiamnak,hogy a kajára sem lesz gondja mert álljuk azt is (1 tányérral több igazán nem számít)

de hogy éveken át gondoskodjak egy idegen lányról???(nekem még idegen mégha a fiamnak nem az)

2010. márc. 26. 13:04
 19/28 anonim ***** válasza:
67%
Teljesen igazad van, legyél határozott, állj a sarkadra. A fiad részéről ez egy önzőség, hogy ilyen helyzetbe hoz a beleegyezésed nélkül, úgymond bele akar ebbe kényszeríteni. Ez azért téged is feljogosít arra hogy ne hagyd magad. Sajnos a gyerekek elég önzőek tudnak lenni, ha a céljaik eléréséről van szó, egy szülő pedig nem attól jó szülő, hogy a gyermeknek mindent megad (erőn felül), hanem hogy az életre neveli. Nem a lánnyal kell komolyan elbeszélgetni, ő egy idegen, akit te nem hívtál meg, hanem a fiaddal. Ahogy nekünk leírtad a kérdésben és ebbe az utolsó kommentedben, ezt neki is így mondd el, megértenie nem kell feltétlen (bár úgy legyen!!!), de tudomásul venni igen. Ezzel egyszer és mindenkorra rövidre zárjátok ezt az egészet. Sem anyagilag nem fér bele, azonkívül soha nem egészséges így szülőkkel együtt lakni. Ill. a hátad mögött senki ne döntsön téged érintő dolgokról.
2010. márc. 26. 13:05
 20/28 A kérdező kommentje:

Igen az érettségi ingyen van..A fiam azért 19 évesen teszi le,mert év vesztes,és mivel otthon németet tanult így amikor kijöttünk a mi kérésünkre 2 évet visszalépett..Semmit nem tudott angolul így ezt találtuk a legjobb lehetőségnek...

Egyébként megkérdeztem,hogy kinek az ötlete volt..

Nos a fiam szerelmes...de nem hülye..Elmondta őszintén,hogy beszéltek már róla,de ő úgy tervezte,hogy mindketten elvégzik a sulit,és ha már a saját lábára tud állni akkor kibérelne egy stúdiólakást,és akkor hívná ki a barátnőjét..Addig meg szerinte nem olyan vészes,hogy 2 havonta találkoznak..

Azt mondta,hogy a leányzó azért akar kijönni,mert ahogy ő fogalmazta.."elege van a szüleiből,a nincstelenségből,a suliból..."A fiam meg nem mert neki szólni,mert félt,hogy elhagyja ha megmondja neki,hogy ne jöjjön ki...

2010. márc. 26. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!