Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám megtiltotta, hogy...

Anyukám megtiltotta, hogy cigizzek, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy igaza van ezzel kapcsolatban, hogy egészségtelen, és hogy mik a káros hatásai stb. Én ennek ellenére szeretem, és nem szeretnék róla örökre lemondani.

Viszont nem szeretném emiatt elrontani a kapcsolatomat anyámmal, hazudni nem akarok neki, és attól tartok hallani sem akar kompromisszumról. Azt mondta, azután beszéljek vele legközelebb, ha már eldöntöttem, hogy nem gyújtók rá soha többé.

(ui. 18 éves leszek, kb. 1-2 éve cigizem. És a barátom is, így mellette nagyon nehéz leszokni...)

2008. szept. 16. 16:23
1 2
 11/17 anonim válasza:
96%

Szokj le!

Demagóg lehet amit írok, de ha szeretnéd látni az unokáidat, akkor nem érdemes folyatadnod ezt a szokást. Sőt közelebbit mondok, ha szeretnéd tudni felnevelni majd saját gyermekeidet, jobb, ha rátérsz az egészségesebb életre, és annyi káros szenvedélyt, -szokást, -dolgot iktatsz ki életedből amennyit csak tudsz. Ne anyád miatt szokj le, Magad miatt, a gyermekeid miatt. hogy megismerhessenek.

Én nagyon sok fiatal rákos esettel találkoztam mostanában.

2008. szept. 18. 09:19
 12/17 anonim válasza:
100%

A szüleim dohányoznak,16 éves koruk óta.Édesapám "csak" munka után,de ígyis elmegy napi 1 doboz.Édesanyám is ugyanennyit "szív",de az Ő szervezete nehezen bírja.Apu nem akar leszokni,anyukám viszont már számtalanszor próbált.Sokszor sírva kaptam rajta az erkélyen,egy szál cigivel a kezében,s azt mondta,képtelen leszokni.Pedig gyógyszerrel próbálta.

Fél évvel ezelőtt a 15 éves húgomról kiderült,hogy dohányzik.Anyu csak állt előtte,szólni sem tudott.Azóta nem gyújt rá,mert bűntudata van.

Ha megnézed a statisztikákat,nem feltétlenül igaz,hogy a dohányosok pusztulnak el előbb tüdőrákban.De statisztika nélkül is látod,az után,hogy az életminőségük rosszabb.Húzzák a kondenz-csíkot maguk után,sárgább a bőrük,s ha belegondolok,hogy egyetemistaként mennyi pénzből kell gazdálkodnom...vajon miről mondanak le,hogy jusson napi 500-1000Ft cigire?Közösségi sportokban egy idő után már nem is tudsz majd részt venni,mert kiköpöd a tüdődet 2 lépcső után.A csontjaidból kivonódik a kalcium..fájdalmas egy öregkorod lesz.Persze az sem mellékes,hogy mások arcába fújos a füstöt.A barátnőm pl. alergiás rá.Múltkor nem volt nála pipa-asztmarohammal a mentő vitte el.

A kedvenceim azok,akiknek cigire telik,de nem dolgoznak.Így a tüdőszűréseiket,a cigi okozta általános lerobbantságukat...stb... az ÉN,a Többi nem dohányzó ember tb-jéből finanszírozzák.

Tehát,az anya Anya marad.Egy idő után úgyis megbocsát,mert szeret.Nem is akarsz leszokni...akkor meg?!A Te döntésed.De gondolj bele,mi fog Benned lejátszódni,ha esetleg a 9éves gyereked dohányos lesz(ismerek ilyet).

2008. szept. 18. 15:25
 13/17 anonim válasza:
100%
Minnél előbb szokjál le róla inkább csokit egyél nagyon sok betegségtől szabadulsz meg csak jót akar aki ezt mondja!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008. szept. 21. 09:50
 14/17 anonim válasza:
100%
Kislány! Itt nem arról van szó, hogy anyukáddal összeveszel. Hanem arról, hogy ha nem szoksz le, akkor 40 évesen meghalsz tüdőrákban, a bőröd elsárgul, köhögni fogsz, érdes lesz a hangod, s budös leszel. Nem beszélve arról, hogy baromi sok pénzt dobsz ki erre a hülyeségre! Vegyél helyette rágót, sminket, vagy akármit! A lehető legrosszabb befektetés a cigi! Persze, nem könnyű leszokni, de ha nem megy, inkább kérdezz meg egy szakembert, tanárt, vagy akár anyudat, s beszéljétek meg. Nem a kiskaupkat kéne keresni, hogy te cigizhess, és anyuval is jóba maradj, hanem dönteni.
2008. szept. 22. 11:49
 15/17 anonim válasza:
100%

Kérdés.

Miért van rá SZÜKSÉGED????? Miért jó az neked, ah dohányzol????

Senki, hangsúlyozom SENKI nem képes elfogadhatóan értelmes választ adni erre a kérdésre.

- 1. válasz: mert megnyugtat. Ja persze. A szervezetben a füstben lévő anyagok olyan hiperaktív sejtműködést váltanak ki ami már káros, viszont az agysejtek közötti "adatátvitelt" blokkolja. Ezért érzed, hogy megnyugtat. Valójában csak elkábít.

- 2. válasz: mert nehéz mások mellett megállni. Ez HÜLYESÉG. Akarat kérdése az egész.

- 3. válasz: mert jó érzés. És akkor szerinted milyen érzés ha megkóstolsz egy ételt aminek nem érzed az ízét? És milye érzés mikor megillatolsz egy virágot aminek nem érzed az illatát?

- és sorolhatnám a válaszokat amiket eddig hallottam...

A lényeg, hogy gyakorlatilag a dohányos ember legalább 4 db érzékét elveszti, amivel a külvilágot felfoghatná.

A barátnőm szülei dohányoznak. AMikor ott vagyok egy napot és hazamegyek, kb két napig fejfájással küzdöm, nem érzem az étel ízét és a szagokat is csak tompán. Éste nehezem alszom el, reggel fáradtan ébredek. Kb 2 nap amig ez elmúlik. 48 óra kell, hogy 8 óra hatása elmúljon!!!

Ráadásul az emberek állandóan azt kérdezik tőlem, hogy miért olyan büdös a hajam és a bőröm. Ezt egy dohányos nem érzi, nem érezheti.

Egy nem dohányos kb 1 méterről megérzi azt a savanyú, undorító, büdös szagot ami egy dohányos emberből árad. Sokszor kibírhatatlan.

Más kérdés. Mi a garancia arra, hogy pár év múlva is együtt leszel a jelenlegi barátoddal? Utána nem fogsz tudni olyan pasival együtt járni aki nem dohányzik, mert ha hamutartóval akarna valaki csókolózni ahhoz nem kell másik ember. Mellesleg undorító!!!!

2008. szept. 23. 11:48
 16/17 anonim ***** válasza:

Fogadd el anyukád ultimátumát és ne cigizz.

Fogalmad sincs hogy mik a káros hatásai a dohányzásnak, éppeszű ember aki tisztában van vele az nem dohányzik. Közöld a barátoddal hogy amíg dohányzik addig nincs sex és szokjatok le róla szépen mind a ketten.

Ha egy kicsit tudsz angolul olvasd el ezt:

[link]

Az Egészségügyi Világszervezet 2002-es beszámolója szerint a fejlett országokban történő férfi halálesetek 26%-a a dohányzásra vezethető vissza.

És csak a halálesetekről van szó. Azt besöpörtük a szőnyeg alá hogy mennyi életnyomorító és életrövidítő hatása van, meg hogy egy magyar átlagbérrel a munkabéred ötödét a dohányzásra fogod költeni napi 2 doboz cigi fogyasztás mellett.

Ha értékeled az életed vagy a barátod életét akkor szorongasd meg egy kicsit a tökeit és embereld meg magad.

2008. szept. 24. 20:54
 17/17 anonim ***** válasza:
Eddig valahányszor megkérdezték tőlem: -Cigizel? -Nem. -Jó neked! Szal én kb ennyit tudok a dohányzásról az alapszövegen kívül. Sztem szokj le! Most legalább van kiért!Tudom nehéz, mert ez is drog. Persze hogy szereted, de változtass véleményt. Sajnálom, de van amikor le kell mondani szeretett dolgokról az életben azért h jobb leygen. Ha leteszed, ha leszok és visszatekintesz akkor már nem is fogod érteni mi kellett neked annyira benne. Szoktasd le a barátod is! Jobb lesz enketek. Sok siekrt!
2008. szept. 29. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!