Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vállalnak emberek 3,4,5...

Miért vállalnak emberek 3,4,5 vagy még több gyereket, ha nem tudják eltartani?

Figyelt kérdés
Folyamatosan tele van a média nyomorúságról szóló riportfelvételekkel. Hogy éheznek, fáznak, nincs pénzük semmire. Bemutatják a családok életét, ahol mindig kiderül, hogy egy focicsapatra való gyerekük van. Fel nem fogom minek vállaltak annyit? Nem fordult meg a fejükben sosem, hogy ha nem gyártanák folyamatosan a kölyköket, akkor nem élnének akkora szegénységben?
2016. jan. 6. 18:08
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
76%

Miért ne lenne elég a segély?

Ezek az emberek nyilván úgy nőttek fel, hogy nekik is épphogy megvolt minden, nem haltak éhen és nem fagytak halálra. Erre pont elég a segély.

Szerintem nem tudják, hogy máshogy is lehet. Én felnőtt vagyok, ha a világra hozok egy gyereket, akkor azt igenis eltartom a saját pénzemen. Esküszöm, megölném magam, ha az a gyerek, aki miattam született meg ilyen szar körülmények közt élne. Nem bírnám a lelkiismeret furdalást.

2016. jan. 6. 21:28
 22/28 anonim ***** válasza:
76%

Kedves "miből lesz nyugdíjunk" hozzászóló!

A nyugdíj nem létszámfüggő.

Az emberiség létszáma sosem volt/lesz állandó.

És mire az egyik ember nyugdíjas lesz,addigra eltelik vagy 40-50 év,a világ változik.Változik a munkaerőpiac,stb.

A nyugdíjalapú rendszer,ami ma van egy rossz elképzelés,és hidd el,erre ráfognak jönni idővel.

Kényszerből senki nem fog szaporodni.

A megoldás mindenképpen egy új típusú rendszerben van,ami az öngondoskodásról és a társadalmi különbséget csökkentéséről fog szólni.

Magasabb fizetést kell adni az embereknek,amiből félre tudnak tenni,vagy pedig el kell felejteni a napi 8 óra munka alapú rendszert,és átállni egy könnyebbre,így a 60-70 éves ember is munkaképes lehet,nem amortizálódik le.

Ma már bárki mehet bárhová.Nyitottak a határok.Ez az elképzelés elég primitív,hogy annyi gyerek szülessen,ahány ember van.

Mellesleg a nyugdíjas kor a társadalom elég nagy %-a meg sem éli.Az ő pénzükkel mi lesz?

A hatalmas társadalmi különbségeket,és a korrupciót kell mérsékelni és akkor nem lesz baj.

Nem pedig a nyomorra kell gyereket gyártani,akikből semmiféle normális munkaerő nem lesz.

2016. jan. 7. 07:21
 23/28 anonim ***** válasza:

Hát ennek több oka is lehet.

Például

1. Lehet, hogy a gyerekeket még akkor vállalták, amikor el tudták őket tartani. Aztán ment tönkre a helyzetük és most már nem bírják eltartani őket.

2. Mindig is olyan szegények voltak, hogy még óvszerre sem telt, és nem akartak szexmentes életet életük végéig.

3. Direkt csináltak ennyi gyereket, mert a pénzt, amit kapnak a gyerekek után több, mint amit tisztességes munkával manapság meg lehet keresni Magyarisztánban.

4. Egyéb ok, ami most nem jut eszembe...

2016. jan. 7. 17:42
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

"- szegény de boldog család.

Az utóbbit a hét krajcár igazolja. Emlékszik még valaki arra a költeményre? Az anya a meséivel próbálta leplezni a szegénységüket."

Én csak egy ilyen című Móricz-novellát ismerek, de abban az anya súlyos tüdőbeteg, annyira, hogy már vért köhög, és kimondatlanul benne van, hogy abban a korban, amikor nem volt még társadalombiztosítás, ő meg fog halni. Remélem, nem erre gondoltál, mert akkor nem sok ment át belőle... (mondjuk mindig kíváncsi voltam azokra az emberekre, akik elolvassák ezt a történetet - mert suliban mindenki olvassa -, aztán nagy hangon hirdetik, hogy "bezzeg régen egy keresetből is megélt a család", sose tudtam, hogy elfelejtették már ezt a novellát vagy csak nem fogták fel.)

2016. jan. 7. 21:28
 25/28 anonim ***** válasza:
55%

Én azért kicsit kuncogok. Két család, az egyiknél anyukán Adidas pulcsi, a másiknál apukán Nike. Persze lehet, hogy kapták de akkor is mókás.

Egyébként én sem szeretem az ilyet. Én is szeretnék majd gyereket, legalább kettőt, de ha nem lesznek meg hozzá a szükséges feltételek, akkor szó sem lehet róla. A szülő önzése miatt ne a gyerek szívjon már.

2016. jan. 8. 03:36
 26/28 anonim ***** válasza:
Mert brutális ára van a 28.000 Ft mellett a nőgyógyászati vizsgálatnak meg a fogamzásgátlóknak (óvszernek is). A sterilizációról ne is beszéljünk (bár 3 gyerekig vagy 40 éves korig nem is engedélyezik)
2016. jan. 12. 14:01
 27/28 anonim ***** válasza:
#26 mért, egy gyerek felnevelése nem kerül többe, mint akárhány havi fogamzásgátló vagy gumi?
2016. jan. 13. 02:15
 28/28 anonim ***** válasza:
#27 mert úgy van vele, hogy legroszabb esetben az abortusz akár ingyen is lehet (aztán megijed és nem megy rá el), mert "majd lesz valahogy" segélyből még meg is térül
2016. jan. 15. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!