Miért vállalnak emberek 3,4,5 vagy még több gyereket, ha
nem tudják eltartani?
11/28 A kérdező kommentje:
# 9-es válaszoló, én nem gyakran vagyok fent ezen az oldalon. Nem tudtam, hogy volt mostanában ilyen kérdés, úgyhogy bocsi az untatásért. :)
na ezt én sem értem.
de gondolom gumira se futja, erre meg nincs támogatás, mert legyen sok gyerek - ez a lényeg.
de buták is szerintem. nagyon!
2016. jan. 6. 18:46
Én meg azokat az embereket nem értem, akik mindig támadják azokat, akik több gyereket vállalnak, sajnálják tőlük a támogatást. Azt nem értem, hogy ha azt akarják, hogy ne szülessen annyi gyerek akkor majd mikor ők elérik a nyugdíjaskort, akkor mégis miből fogja őt eltartani állambácsi? Lehet mondani, hogy ő ugyan már addig leadózta magának, igen ám, de bele kell kalkulálni az inflációt, nagyanyám is 3000 forintot keresett anno havonta, ha ebből kapná vissza azt a hányadot, amit befizetett, éhen halna. Az ő nyugdíját jelenleg a mai dolgozó emberek termelik ki. Amit az állam a gyermek támogatására költ 18 évig, az sokkal csekélyebb mennyiségű pénz, amit 45 évnyi munka alatt vissza fog adózni az államkasszába.
2016. jan. 6. 18:52
14/28 A kérdező kommentje:
# 13-as szerintem tudod jól, hogy nem azzal van a baj, ha valaki sok gyereket vállal, hanem azzal, ha nem tudja eltartani. Elismerésem minden nagycsaládosnak, aki tisztességesen felneveli a gyerekét, legyen az 3 vagy 10 gyerek, csak az ilyen semmire sok gyereket csináló embereket nem értem. Akiknek tényleg szó szerint kenyérre sincsen pénzük. Érted miről hadoválok, ugye?
Utolsó hozzászóló vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy ahhoz, hogy ne csökkenjen a népesség és optimális szerkezetű (tehát gazdaságilag is előnyös) korfa rajzolódjon ki egy országban a termékenységi rátának = egy főre eső gyermekek száma, el kell érjen egy 2,1-es szintet. Jelenleg Magyarországon ez az érték 1,3-1,4 amely hosszú távon sem az államnak, sem az embereknek nem kecsegtet semmi jóval.
2016. jan. 6. 18:59
Kedves kérdező, egy kicsit félreérthető voltam, értettem a kérdésedet, hogy neked azzal van bajod, hogy, aki SZEGÉNY az ne vállaljon gyereket. Én félig off témaként hoztam fel, hogy a nagycsaládosokat sokan támadják, még ha jómódúak is, a támogatást hozzák fel, hogy "én tartom el a kölködet". Nem a kérdésedre feleltem, csak az alapján jutott eszembe, meg pár komment után.
2016. jan. 6. 19:02
17/28 A kérdező kommentje:
Nem, nem azt írtam, hogy aki szegény, az ne vállaljon gyereket. Ez egy nagyon szemét kijelentés lenne. Még egy szegényebb házaspár is biztosan el tud látni 1 esetleg 2 gyereket. De általában ők azok akik nem ismernek mértéket, és nem állnak meg egynél vagy kettőnél. Aztán szépen eljutnak arra a szintre, amit a linkelt videóban is láthatunk.
megélhetési szülés. ennyi.
aztán meg ott lesz a sok gyerek, iskolázatlanul, viselkedni se tudnak, na ők biztos kapnak majd rendes munkát, és hasznos tagjai lesznek a társadalomnak.
vagy majd ők is csak szaporodnak, ha már mást nem láttak otthon
2016. jan. 6. 19:08
Én is meg akartam kérdezni, hogy minek az ezredik ilyen kérdés.. Olvasd el a többit, már unalmas, rengetegszer ki lett fejtve, plusz szerintem te is tudod a választ, hogy a segélyért. Akik ennyire gyereket vállalnak a nagy semmire, azok le se szarják a gyerekeiket, a lényeg, hogy a segélyből meglegyen a napi cigi meg alkohol.
2016. jan. 6. 19:22
20/28 A kérdező kommentje:
# 19-es, mint már írtam, én nem vagyok itt napi szinten, nem tudom milyen kérdések voltak korábban. Nyilván te többet vagy itt. Ha ennyire unod a témát, akkor kerüld ki az ilyen kérdéseket. Ez magadtól is eszedbe juthatna...
Egyébként pedig egyáltalán nem értek egyet veled. Nem hinném, hogy mind a segélyért csinálja mert nem olyan sok a segély, hogy megérje (ezt inkább egy bizonyos etnikumú "családok" csinálják), és nem is mind bagós, és piás.
Kapcsolódó kérdések: