Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vállalnak emberek 3,4,5...

Miért vállalnak emberek 3,4,5 vagy még több gyereket, ha nem tudják eltartani?

Figyelt kérdés
Folyamatosan tele van a média nyomorúságról szóló riportfelvételekkel. Hogy éheznek, fáznak, nincs pénzük semmire. Bemutatják a családok életét, ahol mindig kiderül, hogy egy focicsapatra való gyerekük van. Fel nem fogom minek vállaltak annyit? Nem fordult meg a fejükben sosem, hogy ha nem gyártanák folyamatosan a kölyköket, akkor nem élnének akkora szegénységben?
2016. jan. 6. 18:08
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
# 9-es válaszoló, én nem gyakran vagyok fent ezen az oldalon. Nem tudtam, hogy volt mostanában ilyen kérdés, úgyhogy bocsi az untatásért. :)
2016. jan. 6. 18:45
 12/28 anonim ***** válasza:
57%

na ezt én sem értem.

de gondolom gumira se futja, erre meg nincs támogatás, mert legyen sok gyerek - ez a lényeg.

de buták is szerintem. nagyon!

2016. jan. 6. 18:46
 13/28 anonim ***** válasza:
11%
Én meg azokat az embereket nem értem, akik mindig támadják azokat, akik több gyereket vállalnak, sajnálják tőlük a támogatást. Azt nem értem, hogy ha azt akarják, hogy ne szülessen annyi gyerek akkor majd mikor ők elérik a nyugdíjaskort, akkor mégis miből fogja őt eltartani állambácsi? Lehet mondani, hogy ő ugyan már addig leadózta magának, igen ám, de bele kell kalkulálni az inflációt, nagyanyám is 3000 forintot keresett anno havonta, ha ebből kapná vissza azt a hányadot, amit befizetett, éhen halna. Az ő nyugdíját jelenleg a mai dolgozó emberek termelik ki. Amit az állam a gyermek támogatására költ 18 évig, az sokkal csekélyebb mennyiségű pénz, amit 45 évnyi munka alatt vissza fog adózni az államkasszába.
2016. jan. 6. 18:52
 14/28 A kérdező kommentje:
# 13-as szerintem tudod jól, hogy nem azzal van a baj, ha valaki sok gyereket vállal, hanem azzal, ha nem tudja eltartani. Elismerésem minden nagycsaládosnak, aki tisztességesen felneveli a gyerekét, legyen az 3 vagy 10 gyerek, csak az ilyen semmire sok gyereket csináló embereket nem értem. Akiknek tényleg szó szerint kenyérre sincsen pénzük. Érted miről hadoválok, ugye?
2016. jan. 6. 18:57
 15/28 anonim ***** válasza:
17%
Utolsó hozzászóló vagyok. Annyit még hozzátennék, hogy ahhoz, hogy ne csökkenjen a népesség és optimális szerkezetű (tehát gazdaságilag is előnyös) korfa rajzolódjon ki egy országban a termékenységi rátának = egy főre eső gyermekek száma, el kell érjen egy 2,1-es szintet. Jelenleg Magyarországon ez az érték 1,3-1,4 amely hosszú távon sem az államnak, sem az embereknek nem kecsegtet semmi jóval.
2016. jan. 6. 18:59
 16/28 anonim ***** válasza:
31%
Kedves kérdező, egy kicsit félreérthető voltam, értettem a kérdésedet, hogy neked azzal van bajod, hogy, aki SZEGÉNY az ne vállaljon gyereket. Én félig off témaként hoztam fel, hogy a nagycsaládosokat sokan támadják, még ha jómódúak is, a támogatást hozzák fel, hogy "én tartom el a kölködet". Nem a kérdésedre feleltem, csak az alapján jutott eszembe, meg pár komment után.
2016. jan. 6. 19:02
 17/28 A kérdező kommentje:
Nem, nem azt írtam, hogy aki szegény, az ne vállaljon gyereket. Ez egy nagyon szemét kijelentés lenne. Még egy szegényebb házaspár is biztosan el tud látni 1 esetleg 2 gyereket. De általában ők azok akik nem ismernek mértéket, és nem állnak meg egynél vagy kettőnél. Aztán szépen eljutnak arra a szintre, amit a linkelt videóban is láthatunk.
2016. jan. 6. 19:07
 18/28 anonim ***** válasza:
98%

megélhetési szülés. ennyi.

aztán meg ott lesz a sok gyerek, iskolázatlanul, viselkedni se tudnak, na ők biztos kapnak majd rendes munkát, és hasznos tagjai lesznek a társadalomnak.

vagy majd ők is csak szaporodnak, ha már mást nem láttak otthon

2016. jan. 6. 19:08
 19/28 anonim ***** válasza:
22%
Én is meg akartam kérdezni, hogy minek az ezredik ilyen kérdés.. Olvasd el a többit, már unalmas, rengetegszer ki lett fejtve, plusz szerintem te is tudod a választ, hogy a segélyért. Akik ennyire gyereket vállalnak a nagy semmire, azok le se szarják a gyerekeiket, a lényeg, hogy a segélyből meglegyen a napi cigi meg alkohol.
2016. jan. 6. 19:22
 20/28 A kérdező kommentje:

# 19-es, mint már írtam, én nem vagyok itt napi szinten, nem tudom milyen kérdések voltak korábban. Nyilván te többet vagy itt. Ha ennyire unod a témát, akkor kerüld ki az ilyen kérdéseket. Ez magadtól is eszedbe juthatna...

Egyébként pedig egyáltalán nem értek egyet veled. Nem hinném, hogy mind a segélyért csinálja mert nem olyan sok a segély, hogy megérje (ezt inkább egy bizonyos etnikumú "családok" csinálják), és nem is mind bagós, és piás.

2016. jan. 6. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!