Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szólítják egymást a...

Miért szólítják egymást a házaspárok/párok "apának", és "anyának"?

Figyelt kérdés

Nekem ez mindig olyan fura, és nem helyénvalónak tűnik. Mintha már nem látnák egymásban a férfit/nőt, hanem csak az anyát/apát. Nincs ez rossz hatással a kapcsolatokra?

Tudom, semmi közöm hozzá, ki mit mond a párjának, de amikor ezt hallom, háát...

Mi a véleményetek erről?

2016. jan. 4. 20:15
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
54%

A sógornőm Nagyinak és Papának nevezte el a szüleit, amikor saját gyerekei lettek. Így kellett volna (!) szólítanunk nekünk is őket, de komolyan! Sőt, azóta a nagyszülők egymást sem keresztnéven, hanem így szólítják.:/ Nem tudom, mások kapcsolatát ez megöli-e, de náluk érezhetően kasztráló hatású ez a dolog.

A szüleim keresztnéven szólítják egymást, és ha egymásra utalnak előttem, azt mondják: apáddal voltunk színházban, anyádért elmentem a munkahelyére és képzeld...nekik jó a kapcsolatuk nagyon, de lehet, hogy ez csak véletlen.:)

A nagypapám (nemrég halt meg, 92 évesen) Zsuzsónak szólította a nagyimat, ő meg Karcsinak nagyapámat. Szerintem nagyon szép volt a szerelmük, pedig nem Anya és Apa voltak egymásnak.:)

28N

2016. jan. 5. 18:10
 22/25 anonim ***** válasza:

Nem a kapcsolatra hat rosszul - az ilyen esetben másra sem jött létre, mint szaporodásra -, hanem a gyerek fejlődő lelkére. Na arra viszont elég rosszul hat.

Ha egy nő apának szólítja a férjét (a pasi pedig anyának a nejt), akkor az a helyzet, hogy olyan mértékben azonosul a gyerekkel, hogy egy az egyben rávetíti a SAJÁT apját vagy anyját és ő akar a gyerek lenni. Magyarul: tudattalanul RIVALIZÁL a saját gyerekével - ő akart a gyerek lenni!

Hiába látszik csak egy szokásnak, vagy egy rossz szokásnak, valójában ez van mögötte.

Van ennél rosszabb is: amikor nagyapának és nagyanyának hívja egymást a pár és az unokával akar rivalizálni.

2016. jan. 5. 18:36
 23/25 anonim ***** válasza:
Van itt még valaki?
2021. ápr. 29. 23:57
 24/25 A kérdező kommentje:

23-as

A kérdező biztosan... :D

2021. ápr. 30. 12:35
 25/25 anonim ***** válasza:
#24 TYUUU azóta is itt vagy? 😯
2021. ápr. 30. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!