Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szólítják egymást a...

Miért szólítják egymást a házaspárok/párok "apának", és "anyának"?

Figyelt kérdés

Nekem ez mindig olyan fura, és nem helyénvalónak tűnik. Mintha már nem látnák egymásban a férfit/nőt, hanem csak az anyát/apát. Nincs ez rossz hatással a kapcsolatokra?

Tudom, semmi közöm hozzá, ki mit mond a párjának, de amikor ezt hallom, háát...

Mi a véleményetek erről?

2016. jan. 4. 20:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%
hát az a helyzet, hogy a megszólítás másodlagos nem attól függ, hogy szeretik egymást, hogy hogyan szólítják egymást, én hallottam olyan gyereket nagyon szépen beszélni az anyukájával, hogy a keresztnevén szólította és akkor az is kicsit fura volt, mert olyan idegenül hangzott a kislány szájából, és volt olyan is, hogy valami olyan kedves meszólítást használtak, ami különös volt és látható és hihető, hogy boldogok, az is szép volt, nem tudom, szerintem el lehet cseszni a kommunikációt, ha az ember nem ért hozzá, de odafigyeléssel nem kell azért félni az anyázástól se
2016. jan. 4. 20:45
 12/25 anonim ***** válasza:
90%

"Általában a gyerekes házasok szokták így szólítani egymást, hogy a gyerek is azt használja. Ha nekem lesz gyerekem én se szeretném hogy Roninak szólítson "

Az én szüleim egymást mindig a keresztnevükön szólították, én mégsem úgy hívtam őket, hanem apának és anyának. A velem való beszélgetésekben "apa"-ként és "anya"-ként utaltak egymásra, így eszembe sem jutott a keresztnevükön hívni őket.

Azt nem tudom, hogy jó vagy rossz hatással van-e a kapcsolatra, ha a felek apa-anya megszólítással élnek egymás felé, de ha egy mód van rá, én nem szeretnék erre rászokni. Nem meggyőződésből, csak nem tetszik.

2016. jan. 4. 20:45
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Engem sem zavar, de mi csak néha, viccből szoktuk így nevezni egymás a férjemmel. Amúgy én kis koromban apát a keresztnevén szólítottam, mert anyától mindig úgy hallottam. Tesóm ugyanígy. Mikor nagyobbak lettünk, a tesóm elkezdte inkább apának szólítani, és lassan rám is átragadt.
2016. jan. 4. 20:54
 14/25 anonim ***** válasza:
73%
Nem mindenki. Sok férfi drágámnak nevezi az asszonyt. Mert nagyon drága. Sokba kerül.
2016. jan. 4. 20:58
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Nincs közös gyermekünk a párommal, Ő viszont nevel egy kisfiút. Mióta velük élek, rámragadt az "apa" megnevezés. Csak úgy jött magától, érdekes :)
2016. jan. 4. 20:59
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem fura, sose emlegettem a férjemet apának, csak a gyerekeknek, de a megszólítása a keresztneve, egyértelműen.:-) Azt viszont észrevettem magamon, hogy a szüleimet anyu, apu helyett többször mamának, papának szólítottam most, hogy ünnepekkor sokat voltunk együtt velük és az unokáikkal (mármint az összes unokával.:-)) Valahogy ráragad az emberre, pedig nem csak nagyszülőket látok bennük, de mostanában leginkább ebben az üzemmódban működtek.:-)
2016. jan. 4. 21:02
 17/25 anonim ***** válasza:
88%
Férjemet keresztnevén szólítom. Ha a gyereknek szólok akkor azt úgy, hogy: -Nézd mit mutat neked apa; szólj apának, hogy kész az ebéd; kérdezd meg apát. Szóval ha a gyereknek beszélek akkor apát mondok. De ha én szeretném meg szólítani akkor a keresztnevét. Ha ideges vagyok akkor vezetéknév + keresztnév egyben :D
2016. jan. 4. 21:11
 18/25 anonim ***** válasza:
61%

Hát kérdező ennél nagyobb problémád az életben ne legyen :D

Amúgy szerintem nincs benne semmi gáz. A mai fiatalok mindenféle szívem, drágám, egyetlenem, picinyem nyáladzásokat nyomatnak, ráadásul F..aszbúkon, csak hogy mindenki lássa hű de szerelmesek...Ezek mellett az anya-apa teljesen normális.

Az meg hogy ne látnák egymásban a férfit meg a nőt...ekkora baromságot. Ki másban látnám jobban a nőt, mint a gyerekeim anyjában? :D

A kapcsolat meg nem azon függ, hogy nevezik egymást a felek, amíg nem úgy hogy "te mocskos ..." :D

2016. jan. 4. 21:29
 19/25 anonim ***** válasza:
87%

Nekem a "párom"-ozás bántja a fülem, kinek mi ;)

Mióta szülők vagyunk, a gyerek előtt Anya Apa lettünk, most 2 éves, és rajtunk ragadt, de biztosíthatlak róla hogy ettöl maximálisan férfinak/nönek látjuk egymást, és semmi rossz hatással nincs a kapcsolatunkra ;)

Mondjuk pl. szex közben nem anyázzuk egymást :P

2016. jan. 4. 23:34
 20/25 anonim ***** válasza:

Mi is elkezdtük egymás Apának és Anyának hívni, mikor megszületett a babánk.

Egy esetben zavart, mikor anyós is átjött, és mikor a férjem Anyának szólított, hirtelen nem tudtam, hogy melyikünkre gondol:)

Szóval mi is annyira megszoktuk, hogy sokszor észre sem veszem, ha így hívom más előtt, de próbálok visszaszokni a Szívemre.

Csatlakozom az előttem szólóhoz. A megnevezés a házasságunkat és a szexuális életünket abszolút nem befolyásolja, nekem attól még ugyanúgy ő a tökéletes Férfi.

De elfogadom, hogy ezt nem mindenki érti meg. Engem az irritál, amikor valaki a párját is a gyerekének titulálja.

Pl. múltkor hallottam: "Nem akarok még egy gyereket vállalni, elég nekem kettő, meg a férjem, olyan mintha 3 fiam lenne."

Nekem ez a legyerekezés bántja a fülemet, de nyilván nekik meg ez nem fura.

2016. jan. 5. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!