Miért szólítják egymást a házaspárok/párok "apának", és "anyának"?
Nekem ez mindig olyan fura, és nem helyénvalónak tűnik. Mintha már nem látnák egymásban a férfit/nőt, hanem csak az anyát/apát. Nincs ez rossz hatással a kapcsolatokra?
Tudom, semmi közöm hozzá, ki mit mond a párjának, de amikor ezt hallom, háát...
Mi a véleményetek erről?
"Általában a gyerekes házasok szokták így szólítani egymást, hogy a gyerek is azt használja. Ha nekem lesz gyerekem én se szeretném hogy Roninak szólítson "
Az én szüleim egymást mindig a keresztnevükön szólították, én mégsem úgy hívtam őket, hanem apának és anyának. A velem való beszélgetésekben "apa"-ként és "anya"-ként utaltak egymásra, így eszembe sem jutott a keresztnevükön hívni őket.
Azt nem tudom, hogy jó vagy rossz hatással van-e a kapcsolatra, ha a felek apa-anya megszólítással élnek egymás felé, de ha egy mód van rá, én nem szeretnék erre rászokni. Nem meggyőződésből, csak nem tetszik.
Hát kérdező ennél nagyobb problémád az életben ne legyen :D
Amúgy szerintem nincs benne semmi gáz. A mai fiatalok mindenféle szívem, drágám, egyetlenem, picinyem nyáladzásokat nyomatnak, ráadásul F..aszbúkon, csak hogy mindenki lássa hű de szerelmesek...Ezek mellett az anya-apa teljesen normális.
Az meg hogy ne látnák egymásban a férfit meg a nőt...ekkora baromságot. Ki másban látnám jobban a nőt, mint a gyerekeim anyjában? :D
A kapcsolat meg nem azon függ, hogy nevezik egymást a felek, amíg nem úgy hogy "te mocskos ..." :D
Nekem a "párom"-ozás bántja a fülem, kinek mi ;)
Mióta szülők vagyunk, a gyerek előtt Anya Apa lettünk, most 2 éves, és rajtunk ragadt, de biztosíthatlak róla hogy ettöl maximálisan férfinak/nönek látjuk egymást, és semmi rossz hatással nincs a kapcsolatunkra ;)
Mondjuk pl. szex közben nem anyázzuk egymást :P
Mi is elkezdtük egymás Apának és Anyának hívni, mikor megszületett a babánk.
Egy esetben zavart, mikor anyós is átjött, és mikor a férjem Anyának szólított, hirtelen nem tudtam, hogy melyikünkre gondol:)
Szóval mi is annyira megszoktuk, hogy sokszor észre sem veszem, ha így hívom más előtt, de próbálok visszaszokni a Szívemre.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. A megnevezés a házasságunkat és a szexuális életünket abszolút nem befolyásolja, nekem attól még ugyanúgy ő a tökéletes Férfi.
De elfogadom, hogy ezt nem mindenki érti meg. Engem az irritál, amikor valaki a párját is a gyerekének titulálja.
Pl. múltkor hallottam: "Nem akarok még egy gyereket vállalni, elég nekem kettő, meg a férjem, olyan mintha 3 fiam lenne."
Nekem ez a legyerekezés bántja a fülemet, de nyilván nekik meg ez nem fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!