Adnál "ciki", régies nevet második névnek?
Nem azt a nevét használná, de attól még lenne neki. És más gyerekek biztosan piszkálnák miatta, ha tovább nem is, mondjuk óvodás-kisiskolás korig, de az is épp meghatározó egy gyerek életében.
Egyébként a kérdés csak azért merült fel, mert párom részéről egyfajta tiszteletadás lenne, amit másként már nem tehet meg. Egyébként valami maibb nevet adnánk.
Nem a válaszok fognak dönteni, azok csak segítenek, kíváncsi vagyok mások véleményére is.
#20 Elég nagy különbség van a "másról elnevezni" és az "olyan nevet adni, ami már van a világon" között.
Nem azért nevezném el a fiamat Lacikának, mert apámnak ez a neve, hanem mert tetszik.
Nálunk van olyan rokon, aki a nagyapja nevét kapta volna.
De így hívtak egy másik rokont is, akit a szülők rühelltek.
Adnék. Nekem eleve a régiesebb nevek tetszenek, és szerintem szuper, ha két neved van. Kamaszkoromban az volt a lázadásom egyik jele, hogy nem hallgattam az első, csak a második nevemre. Szerettem nagyon :D
Ismerek olyan családot, ahol minden gyerek első neve átlagos, a második extrább. Van közülük, aki direkt a második nevét használja kicsi kora óta, pedig mesélte, hogy cikizték miatta, de akkor is.
Nem, de nem azért, mert régimódi név. Nekem eleve azok tetszenek. Hanem azért nem adnám, mert nem korlátoznám le a gyerek elnevezését amiatt, hogy valakinek "tiszteletet" adjunk.
Szerintem tiszteletet nem úgy kell adni, meg nem úgy kell emlékezni az elhunytra, hogy ráragasztunk a gyerekre egy második nevet, amit úgyse fogtok használni, csak feleslegesen lesz ott, hanem úgy, hogy az illetőről sokat mesél neki, képeket mutat stb.
Persze, ha a név egyébként is tetszene, akkor adnám mindegy kié volt a családban, de csak azért, hogy hú most tisztelet meg izé, de gáz név is meg nem is használnánk... Hülyeség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!