Adnál "ciki", régies nevet második névnek?
Nem azt a nevét használná, de attól még lenne neki. És más gyerekek biztosan piszkálnák miatta, ha tovább nem is, mondjuk óvodás-kisiskolás korig, de az is épp meghatározó egy gyerek életében.
Egyébként a kérdés csak azért merült fel, mert párom részéről egyfajta tiszteletadás lenne, amit másként már nem tehet meg. Egyébként valami maibb nevet adnánk.
Nem a válaszok fognak dönteni, azok csak segítenek, kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Második nevet egyáltalán nem is adnék. Utálom, hogy állandóan azt is oda kell írni. Elintézhetném röviden, de nem lehet. Még a családnevem is hosszú és ahhoz még +2 név.
Amúgy mi lenne az a régies név? Az is számít.
Olyan nevet, amit cikinek tartok, nyilván nem. Második nevet persze, de nem adnám elhunyt rokon nevét egy babának, kicsit morbid.
Élőét, ha szeretem azt a személyt, és szép neve is van, már hamarabb.
Van ismerősöm (19 éves) akinek Mária a 2.neve a nagymamája után. Egyáltalán nem utálja, sőt mindenhova ki is írja, az az álláspontja, hogy az is ugyanúgy az ő neve, mint az első. Nem zavarja, hogy "öreges".
Nekem nem az öregessel lenne problémám, hanem, hogy sose neveznék el másról gyereket. Még 2. névnek se.
Mi az a név konkrétan?
Én speciel azokat a divatneveket fogom elkerülni, amit 5. gyerek visel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!