Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adott egy nő és egy férfi,...

Adott egy nő és egy férfi, nem házasok, csak van egy közös gyerek, ez esetben kell e, illetve mi alapján határozzák meg, ha kell a gyerektartás összegét?

Figyelt kérdés

2015. dec. 21. 11:29
1 2 3
 11/21 acelsziv ***** válasza:
66%
Eu nonszensz... Nem vagyok rosszindulatú, de a gyerek érdekében remélem, hogy nem fog összejönni.
2015. dec. 21. 16:24
 12/21 anonim ***** válasza:

Kedves Paraszt leszel!

Remélem ez csak egy kamukérdés.

Ilyen feltételekkel minek gyereket vállalni? Ezt a családmodellt lássa szegény?

És milyen kérdés az, hogy kell-e gyerektartást fizetni. Ha gyereket akarsz, az a minimum, hogy eltartod, lefordítva: fizeted a költségek felét, ami hidd el, hogy általában jóval több, mint amilyen vicces összeget le szoktak írni itt a gyakorin. Egyébként gyerektartást a fizetésed alapján állapítanának meg. De kérlek, ne szúrjatok ki ennyire egy csöppséggel.

2015. dec. 21. 16:59
 13/21 anonim ***** válasza:
a gyt nem lehet kiváltani a világra ba'tad a gyereket tartsd is el
2015. dec. 21. 23:10
 14/21 A kérdező kommentje:

Szomszédok vagyunk, gyakorlatilag alig 150méter van a házaink közt tanyavilágban, szóval a hétvégi apukánál több lennék. Ez a "családmodell" pedig szerintem még mindig jobb, mint a mai átlag, unokaöcsém osztályán látom, hogy ma már az a csodabogár egy osztályban, akinek még nem válltak el a szülei. Mi eleve nem fogunk egy háztartásban élni így aztán a vállást sem kell a gyereknek átvészelnie soha... Mi max elhidegülünk idővel ez benne van a pakliban a legjobb házasságnál is.

Azok akik szerint kibújni akarok a gyerektartás alól, veletek meg közlöm, hogy valamit marhára félreértelmeztetek... Pusztán a hivatalos része érdekelt a dolognak, hogy mi alapján határozzák meg és milyen összegben... De így nekem oké, havi szinten nincs keresetem, van, hogy 1-1 hónapban 0a bevétel, főleg télen, éves szinten nézem úgy viszont akár 70-80%-át is tudom nélkülözni, főleg ha lemondok a gyerekes "hobbikról" pl pc játékok... Aminek így 35 körül már lehet ideje is lenne :)

2015. dec. 22. 07:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem lesz problémamentes a terhesség, illetve az újszülötthöz lehet hogy elkel a segítséged, és fontos lenne hogy ott legyél mellette. Ne hagyd magára legalább az első időkben.
2015. dec. 22. 07:29
 16/21 anonim ***** válasza:

akkor ha jól érte:

- semmit nem éreztek egymás iránt, csak jót kúrtok néha

- neked semmi jövedelmed nincs és azzal menőzől, hogy 30 akárhány évesen max lemondasz a pc játékokról(ugye tudod, hogy egy gyerek ennél többe kerül?)

- és csak azért akartok gyereket mert két degenerált ember nem találta meg magának az igazit és úgy érzi lassan kifutnak az időből(nekem legalábbis ez jön le, mert nem nem akartok hosszú távú kapcsolatot, hanem egyrészt nem jött veletek szembe soha a nagy ő, más részt marha kényelmes így élni, tökre mintha kamaszok lennétek)

Naaaagyon remélem, hogy a kérdés kamu vagy hogy a gyerek nem fog összejönni, mert szegény nagyon hülye és önző szülőkkel lenne megáldva.Milyen az, hogy kapcsolat nem kell,de azért a gyerek jöhet?!

2015. dec. 22. 10:04
 17/21 anonim ***** válasza:
Érdekes elképzeléseid vannak az életről..
2015. dec. 22. 11:56
 18/21 A kérdező kommentje:
Évi 4-6milliós bevételem van, mint mondtam nem havi fizetésem van... Elég gyökérnek kell lenni, ahhoz, hogy ha valaki közli, hogy éves szinten nézi a bevételét, akkor azt szürd le, hogy nincs neki... Közlöm tél van, télen se gazdálkodni nem tudok, sőt ha komoly tél van, akor az építőipar sem megy, szerencsére idén nem fenyeget ez a veszély. Kőműves vállalkozással és saját termesztésü növények piacozásával évi átlag 4 misi összejön, ha van időm és kedvem no meg ihletem intarziákat csinálni, van egy asztalos ismerős New Yorkban aki szép summát fizet érte. Szóval átlag magyar melósnál lényegesen jobban keresek még úgy is, hogy van olyan hónap, mikor 0 a bevételem...
2015. dec. 22. 13:44
 19/21 anonim ***** válasza:
ez az elképzelés akkor sem egészséges pénz ide vagy oda. Egy gyerek akarásánál több érv kell, mint az itt az ideje szöveg és hasonlók. Akkor sem helyeselném ha egy házban élnétek,de így még inkább. Én életem párjától szeretnék gyereket, nem pedig a kufirc társamtól.Fogadjátok el vagy szereztek magatoknak tárast vagy gyerek nélkül maradtok, mert a ti elképzelésetek elég gyerekes és gyenge lábakon áll(gyereket nevelni ugyanis nem olyan leányálom hát még ha az anya egyedül marad vele, mert te is csak délutánonként ugranál át).
2015. dec. 22. 14:12
 20/21 anonim ***** válasza:

19: " Én életem párjától szeretnék gyereket, nem pedig a kufirc társamtól."

De ez a topic nem rólad szól, nem tudom, feltűnt-e.

A gyerekesség pedig az, ha nem tudod elviselni, hogy más ember nem te vagy és hogy más ember másmilyen, mint te.

2016. júl. 21. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!