Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ide nagyrészt pestiek írnak ugye?

Ide nagyrészt pestiek írnak ugye?

Figyelt kérdés
Sok olyan kérdést olvasok ami a pénzről, megélhetésről, gyerekvállalásról szól, hogy sokan 200-300.000-ből nem tudnak megélni vagy nem mernek gyereket vállalni. És a tanács is az hogy ettől kevesebből ne vállaljon gyereket. Ebből látszik hogy ide főleg pestiek vagy legalábbis nagy városban élők írnak. Vidéken azért jóval kevesebből is ki lehet jönni. Mi ketten élünk 100-110.000-ből. És nem éhezünk, számlával nem késünk. 40.000 a rezsi, 20.000-ért tankolunk, kajára szinte nem költünk mert megtermeljük. Két nagytestű kutyánk prémium tápot kap. Évente 2-3 wellness hétvégére "elszökünk" kettesben. :)
2015. dec. 21. 10:39
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

23: Teljesen igazad van. Én 20 évig falusi voltam, 4 éve budapesti vagyok, és sokkal több lehetőség van. A faluban volt egy db nagyobb, de méregdrága bolt. Semmi választási lehetőség. Legközelebbi város 35 km, szóval oda beutazni pl Tescoba meg elég sok benzin.

A fővárosban meg egymást érik a boltok, a piacok, hatalmas a konkurencia, jóval olcsóbban vásárolok mint az otthoni rokonaim.

Én viszek haza öblítőt, mosóport, illatszereket is mindenkinek, mert itt vannak olyan boltok ahol töredékért lehet venni ilyesmiket, mert otthon nincs is ilyen jellegű bolt (kínai élelmiszer-vegyiáru nagybolt), sőt, tonhaltól kezdve kókusz-zsírt ilyesmiket is én viszek a húgomnak, mert otthon 100x drágábban tud csak venni, mert nincs válogatási lehetőség.

Folytathatnám a sort napestig, de egy szónak is száz a vége, szerintem meg pont, hogy itt lehet olcsóbban összehozni a havi kaja-vegyiáru keretet.

(Már ha azt nézem, hogy vidéken sem termel mindenki magának, nyilván aki igen, annak más a helyzete)

2015. dec. 21. 20:24
 32/37 anonim ***** válasza:
66%

Pestiként a vidéket nem negatívként használom, hanem gyűjtőnévként. Minden, ami nem a főváros. Pestinek mondom a budapestit, kivéve ha ragaszkodik hozzá, hogy budai. De akkor meg elhatárolódom. Burzsujkodjon a Dunán túl.

(Vicc. Félig-meddig.)

2015. dec. 21. 23:33
 33/37 anonim ***** válasza:
83%

Mi a kérdés? Mert a leírásban csak dicsekedni próbálsz.

Vidéki vagyok, egyedül nem tudnék 100 ezerből megélni.

Ha választani kellene akkor inkàbb élnék Bp-n. Sokkal tóbb a lehetőség. Bevásárlásnál is olcsóbban meg lehet úszni, mert nem csak 1 Tesco van az egész városban + három kisbolt, ahol hiába kerül vmi sokkal többe, kénytelen vagy megvenni mert nincs más lehetőség.

Az állatok miatt senki nem fog irigyelni. Kelhetsz hajnalban, nem tudsz elmenni nyaralni normálisan (ez a ''wellness''nem számít annak), ráadásul összesen többe kerül felnevelni az állatokat mint megvenni a boltban a húst. És akkor még ott van az, hogy le kell vágni... A kerttel szintén annyit kell foglalkozni, hogy semmi másra nem jutna idő. Végülis semmi mást nem csinálsz, csak dolgozol. Semmi minőségi pihenés. Ha neked ez elég, ez az életcélod, hogy éppencsak megéljetek, akkor csináld. De van akinek többre van igénye, nem csak otthon ülni, hanem kimozdulni, emberek közé menni, külföldre utazni, világot látni...

És pl gyereket nevelni sem lehet ennyi pénzből normálisan. Neki nem tudsz mindent megtermelni. A pelenka és a ruhák nem teremnek a kertben...

Arról semmit nem írtál, hogy hol laktok. Szülőkkel? Vagy a havi 100 ezerből félretettetek házra is? Mert nagyon nem mindegy, hogy pl kell-e lakbért fizetni.

2015. dec. 22. 07:41
 34/37 zgyzgy ***** válasza:
69%

Tudom én jól, hogy a pesti egy rövidítés.

Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy érdemes lenne mindkét oldalon árnyaltabban fogalmazni.

Vagyis a budapestiek ne vidékizzenek minden Budapesten kívül lakót, a vidékiek meg ne mossák össze Budát és Pestet.

És akkor ott van még a budai Vár, az ott lakók egy harmadik csoportot alkotnak...

2015. dec. 22. 11:28
 35/37 anonim ***** válasza:
Nos, én most félig pesti vagyok, félig vidéki. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei. Lehet szidni egymást, de minek?
2015. dec. 22. 12:14
 36/37 anonim ***** válasza:
En videki vagyok: Parizsban elek, ami nem Budapest ugye.
2015. dec. 22. 16:18
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
A nagypapám egész életében Pesten élt, aztán olyan 70 évesen leköltözött vidékre, hogy de jó lesz, majd küld nekünk ilyen-olyan zöldséget, gyümölcsöt... van pár tyúkja meg valami földje, 80 elmúlt, de öt percet nem tud a fenekén ülni, kapálgat, de eddig még semmit nem termelt meg. Egyszer kaptunk valami fonnyadt salátát. Anyukámék rendszeresen visznek neki zöldséget, tojást (hogy a tyúkok mit csinálnak, az rejtély).
2015. dec. 22. 16:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!