Ide nagyrészt pestiek írnak ugye?
Minél városiasabb egy lakhely annál nagyobb a "szükség".
Az ember korcsosul, mindent külön extra drága eszközzel akar megoldani ami ugyanolyan kínai csak máshol teszik össze és olyanokat tart létfontosságúnak ami közel sem az.
Mi közvetlen Pest mellett élünk havi 200 nettóból simán kijövünk úgy hogy teszünk is el és most jön a 2. Baba. Nem nélkülözik senki a gyerek is minden szükségeset megkap.
Hozzáállás és egyéni értékrend kérdése.
Egyik munkatársam nemrég panaszkodott hogy havi 300 fölötti a keresetük összesen , ketten vannak ,de sose elég és most jön a baba mi lesz...persze az autó hetente van tuningolva, edzőterem, szolárium, sminkes, kozmetikus, fodrász, agyba főbe horgászat és a többi...és ezek alap dolgok, nem lehet visszavenni....na szóval van akinek havi fél milla is kevés lenne.
Én vidéki vagyok,de ezt a "Vidéki vagyok,én megtermelem!" dolgot sosem értettem.
1. A kertművelésnek is vannak határai. Sok minden nem terem meg,ráadásul bármikor jöhet egy jégverés,aszály,betegség,...
2. Az állattartás sem éri meg,hacsak nincs földed,ahol megterem a takarmány és az is csak akkor éri meg,ha van legalább 10-20 disznód.
3. Sok dolog nem termeszthető odahaza.LEHETETLEN!
4. Fontos a színvonal is! 1 szobás,vályogházban vagy el,zsíroskenyéren,vagy sem.
Csak hogy példát mondjak..Vecsésen a sio őszilé 350 ft...Mezőkövesden 180...tájékozódni kéne nem okoskodni.
De látom fájt feljebb az igazság luxusmamik.
Mennyi a lakber? Azt nem irtad, csak a rezsit.
Az atlagembernek a lakber viszi el a legnagyobb reszet a fizetesnek. Az meg Gyorben, Pesten horribilis.
Èn ugyan vidéken élek, de nincs akkora kertem, hogy bármit is meg tudnék termelni, szezomban egy-két fej saláta, egy-egy tö paradicsom, de ez igazán nem jelent különbséget a kiadásokban.
A költségek erösen függnek attól, hogy kinek milyen igénye van - egy egyszobás panel értelemszerüen kisebb kiadás, mint egy családi ház, a hetente kétszer-háromszor étterem szintßen több, mint ha otthon föz valaki, stb.
Ennek nem sok köze van a vidék-Pest kérdéséhez, sokkal inkább az egyéni igényekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!