Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ide nagyrészt pestiek írnak ugye?

Ide nagyrészt pestiek írnak ugye?

Figyelt kérdés
Sok olyan kérdést olvasok ami a pénzről, megélhetésről, gyerekvállalásról szól, hogy sokan 200-300.000-ből nem tudnak megélni vagy nem mernek gyereket vállalni. És a tanács is az hogy ettől kevesebből ne vállaljon gyereket. Ebből látszik hogy ide főleg pestiek vagy legalábbis nagy városban élők írnak. Vidéken azért jóval kevesebből is ki lehet jönni. Mi ketten élünk 100-110.000-ből. És nem éhezünk, számlával nem késünk. 40.000 a rezsi, 20.000-ért tankolunk, kajára szinte nem költünk mert megtermeljük. Két nagytestű kutyánk prémium tápot kap. Évente 2-3 wellness hétvégére "elszökünk" kettesben. :)
2015. dec. 21. 10:39
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
attól függ milyen multiban voltál vásárolni, mert a legolcsóbb az Auchan és a Tescó ugye, aztán ennél csak drágábbak a Penny, Lidl és társai aztán Coop, szóval nem mindegy hol voltál dicsekedő kiscsillag.
2015. dec. 21. 14:07
 22/37 anonim ***** válasza:
80%

Jaj, na nemár, akkor most tisztázzuk, ki mit ért "vidék" alatt. Mert én agyf_szt kapok attól, amikor levidékiznek, mert nem Budapesten lakom. Megyeszékhelyen élek, közöm nincs sem állattartáshoz, sem kerthez, sem semmi ilyesmihez, úgyhogy nem vagyok vidéki. Vidéki az, aki falun él, függetlenül attól, hogy van-e állata, vagy sem, de minden esetre ott ez szokványos, hétköznapi dolog. Nekem állathoz annyi közöm van, hogy itt, ami házunkban, meg a szomszéd lépcsőházban szinte minden második embernek van kutyája, ja, meg anyósom pintyeket tart kalitkában. Nekem csak növényem van. Kaktusz, cserépben :D Kicsit sem érzem falusiasnak a környezetemet. Tele a város óvodákkal, iskolákkal, szórakozóhelyekkel, egyetemre is helyben jártam, bazinagy kulturális negyede van a városnak, satöbbi. Mégis a viszonylag olcsóbb városok közé tartozik, legalább is ha Budapesthez vagy Győrhöz kell viszonyítanom. Teszem azt, lakbér, na itt, ha nem a belváros közepén akar lakni az ember, akkor egy másfeles panelt (normális állapotban, nem romhalmazra gondolok) megkap mondjuk havi 35-40 ezer forintért, nagyobbat, mondjuk két és fél szobást 50 körül. Venni 7 millió körül már lehet nagyobb (mondjuk két és fél - három szobás) panelt, de akár hét milla alatt is, ha szerencséje van az embernek. Gázabb környéken ötmilláért is, bár oda költözzön a fene. Boltok áraiban meg városon belül is igen nagy a szórás, az egyetem környékén minden kisbolt drágább, mint máshol. A mulitk viszont országszerte hasonló árakkal dolgoznak, az akcióik is országosak szoktak lenni, bolttól függ, hogy mit hol kapsz meg olcsón, vagy drágán.

Hárman simán megélünk 250 ezerből, úgy, hogy a lakbér+rezsi elvisz egy százast. Három ember szükségleteire vígan elég a maradék 150 ezer, programokkal, szórakozással, közlekedéssel együtt. Nyilván az én környezetemben is van olyan, aki ennél sokkal többet keres, sőt, olyan is, aki a jóval több keresetéből sem tud normálisan kijönni, és össze-vissza tartozik mindenkinek (munkatársnak, banknak, rokonnak, közműveknek). Szóval egy csomóan vannak, akik egyszerűen képtelenek annyit költeni, amennyiük van, akkor is, ha a többséghez képest jól keresnek.

2015. dec. 21. 14:44
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten is sokban függ az ár attól, hogy hol vásárolsz.

Sokszor utazunk falura (lakják kb. 400-an), sok helyen egy darab bolt van, ott is alig lehet kapni valamit, és alig van nyitva. Nem egyszer gúnyosan kioktatnak, hogy itt nem lehet zöldséget venni, mert a helyiek megtermelik maguknak, vagy,hogy minek nekünk ásványvíz, itt sört isznak.

3 faluval odébb van egy "kisváros". Megdöbbentően drága az egy darab nagyobbacska közért. Budapesten jóval olcsóbban bevásárolok, ráadásul a választék is bővebb. Sokkal. Még a kínai ruhabolt (abból érdekes mód van 3 is egymás mellett) drágább, mint Budapesten.

2015. dec. 21. 16:04
 24/37 anonim ***** válasza:
45%
Nem. Aki falun el, az a falusi. Videki az, aki videken (=nem Budapesten) el. Ez nem sertodes kerdese, az a szo ezt jelenti, se tobbet, se kevesebbet.
2015. dec. 21. 16:13
 25/37 anonim ***** válasza:
54%

Vidéki vagyok, de hétköznapokon Budapesten élek és dolgozom, mert itt nincs normális munka.

Én vidéken és Bp-n is azt látom, hogy 2-300e Ft játékpénz csak, megélni nem lehet belőle, max vegetálni.

2015. dec. 21. 17:44
 26/37 anonim ***** válasza:
65%
Maximum Budapesten jelenti azt a vidéki, hogy nem budapesti, de az ország más területein ezt inkább ne hangoztasd :D Mellesleg a vidék jelentése: olyan terület, ami a városon kívül helyezkedik el. Nem tudom, ki volt az, aki anno elterjesztette, hogy az egész ország, a fővárost leszámítva, az vidék, de nem így van.
2015. dec. 21. 17:56
 27/37 anonim ***** válasza:
67%
Vidéki vagyok, megyeszékhely közvetlen közelében élünk szüleimmel egy alvó kisvárosban. Kertes házunk van, de el nem tudom képzelni, hogy van bárki a környékünkön, aki megtermeli magának az ételt. Mi anno próbálkoztunk állattartással, egy külön telken voltak kecskéink, de azzal is effektíve a tej és tejtermékek, valamint a kecskehús volt adott, amit én meg sem eszek. Kertünkben van kajszifa meg paradicsom, gondolom világos, hogy ez nem fedezi a szükségleteinket. Állataink már nincsenek egyébként régóta. Szóval bocs, hogy ezt mondom, de az is túlzás, hogy aki vidéki, annak egyből van egy tanyája disznókkal meg tehenekkel, mert nyilván nem. Nekem egyébként nem is célom, hogy ilyesmivel foglalkozzak, kipróbáltam, nem tetszett. Hamarosan diplomázom, olyan szakon tanulok, amivel akkor is lenne jól fizető állásom, ha nem akarnám. Budapesthez közel szeretnék élni egy kisvárosban, hogy minden maximum egy órás autózáson belül elérhető legyen. Nekem ez tetszik. Egyébként apukám 280ezer nettót hoz haza, azonkívül, hogy szüleim évente egyszer elmennek Horvátországba, egyebekre nem nagyon telik. Egy családi ház rezsije és két autó fenntartása sokat visz el még itt is.
2015. dec. 21. 18:07
 28/37 anonim ***** válasza:
75%

"Más kérdés hogy az se teljesen normális ha valaki az itt kapott tanácsok alapján alakítja az életét."

ez talán az idei év legnagyobb beszólása volt :)

2015. dec. 21. 18:11
 29/37 zgyzgy ***** válasza:
66%

A vidékiek pestiznek, a pestiek vidékiznek.

Akkor mi, budaiak, mit csináljunk?

2015. dec. 21. 18:22
 30/37 anonim ***** válasza:
46%
te budai is pesti vagy, mert az emberek a budapesti rövidítéseként használják a pestit
2015. dec. 21. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!