17éves vagyok van egy kisbabám élettársam 23éves ő a törvényes képviselője a gyereknek anyukám pedig a gyám mert neki ítélték?
17: szoval a szuloknek van sajat lakasuk/hazuk, es nem kell lakbert fizetniuk.
19: nem tudom hogy ufo vagy-e, mindenesetre nem pesti vagy gyori, ocsemnek most vettunk ki egy kis szobakonyhas garzont, 70+rezsi Gyorben, ennel olcsobban csak szobat kapsz...
"Azt mondták mire elküldenék a kérvényt már 18éves lennék"
Ki mondott neked ilyet?
Amúgy nekem sem kerek a történet. Van a gyereknek nagykorú apja, aki ezek szerint jövedelemmel is rendelkezik. Ha gyámot rendeltek ki a kicsi mellé, akkor ott valami más is van. A gyerek törvényes képviselője a gyámja.
22: Mi 2 szobás lakásban lakunk Pesten hárman, anya, apa plusz én. Nem lelakott, fürdőszoba, mindennel felszerelt. 50 a bérleti díj, 8500 a közös költség, bár már lassan 8 éve, hogy itt vagyunk. 80-90 ezer között szoktunk fizetni, rezsivel, mindennel együtt. Távhőnk van, az télen egy picit nyom a rezsiköltségen, de nem tudom hogyan csináljuk, mindig keveset "fogyasztunk" mindenből! Szóval ahogy előttem írták, lehet ugyan találni, de nehezen!
Kérdező: Azt tanácsolom, hogy szerintem is várjátok meg, míg betöltöd a 18-at és utána már nem lehet gond!
21L
"Mi 2 szobás lakásban lakunk Pesten hárman, anya, apa plusz én."
Gyönyörű, még reklámozd is a putrit, ahol egy hálószoba jut 3 emberre két generációból, mert feltételezem, az egyik a nagyszoba...
"ahol egy hálószoba jut 3 emberre két generációból, mert feltételezem, az egyik a nagyszoba..."
Nagyszobában nem lehet aludni??
"12. §17 Kiskorú az, aki a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be, kivéve, ha házasságot kötött. A házasságkötés nem jár a nagykorúság megszerzésével, ha a házasságot a bíróság a cselekvőképesség hiánya vagy a kiskorúság miatt szükséges gyámhatósági engedély hiánya miatt nyilvánította érvénytelennek."
Tehát minden más esetben igen, megszerzi és megtartja a nagykorúságot a házasságot kötött 16 éven felüli fiatalkorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!