Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17éves vagyok van egy kisbabám...

17éves vagyok van egy kisbabám élettársam 23éves ő a törvényes képviselője a gyereknek anyukám pedig a gyám mert neki ítélték?

Figyelt kérdés
Most olyan helyzetben vagyunk hogy itt lakunk a szüleimnél de adódtak kissebb nagyobb gondok és lekellene költöznünk na de így h anyukám a baba gyámja lakhatunk külön városban anyukámtól? Nem szólna érte a gyámhatóság?mert azt nem akarom hogy a gyereket elvegyék tőlem

2015. dec. 21. 00:29
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
63%
17 évesen mi a szarért kell gyerek?cigány vagy?azok csinálják ezt szüleid is jó ostobák lehetnek ha ezt eltürik
2015. dec. 21. 09:52
 22/31 anonim ***** válasza:
19%

17: szoval a szuloknek van sajat lakasuk/hazuk, es nem kell lakbert fizetniuk.

19: nem tudom hogy ufo vagy-e, mindenesetre nem pesti vagy gyori, ocsemnek most vettunk ki egy kis szobakonyhas garzont, 70+rezsi Gyorben, ennel olcsobban csak szobat kapsz...

2015. dec. 21. 09:59
 23/31 anonim ***** válasza:
56%
Pesti vagyok ;)
2015. dec. 21. 10:08
 24/31 Andizsuzsi ***** válasza:

"Azt mondták mire elküldenék a kérvényt már 18éves lennék"

Ki mondott neked ilyet?

Amúgy nekem sem kerek a történet. Van a gyereknek nagykorú apja, aki ezek szerint jövedelemmel is rendelkezik. Ha gyámot rendeltek ki a kicsi mellé, akkor ott valami más is van. A gyerek törvényes képviselője a gyámja.

2015. dec. 21. 10:08
 25/31 anonim ***** válasza:
37%

22: Mi 2 szobás lakásban lakunk Pesten hárman, anya, apa plusz én. Nem lelakott, fürdőszoba, mindennel felszerelt. 50 a bérleti díj, 8500 a közös költség, bár már lassan 8 éve, hogy itt vagyunk. 80-90 ezer között szoktunk fizetni, rezsivel, mindennel együtt. Távhőnk van, az télen egy picit nyom a rezsiköltségen, de nem tudom hogyan csináljuk, mindig keveset "fogyasztunk" mindenből! Szóval ahogy előttem írták, lehet ugyan találni, de nehezen!

Kérdező: Azt tanácsolom, hogy szerintem is várjátok meg, míg betöltöd a 18-at és utána már nem lehet gond!

21L

2015. dec. 21. 13:00
 26/31 anonim ***** válasza:
8%

"Mi 2 szobás lakásban lakunk Pesten hárman, anya, apa plusz én."

Gyönyörű, még reklámozd is a putrit, ahol egy hálószoba jut 3 emberre két generációból, mert feltételezem, az egyik a nagyszoba...

2015. dec. 22. 10:23
 27/31 Andizsuzsi ***** válasza:
60%

"ahol egy hálószoba jut 3 emberre két generációból, mert feltételezem, az egyik a nagyszoba..."

Nagyszobában nem lehet aludni??

2015. dec. 22. 13:55
 28/31 anonim ***** válasza:
volt barátnöm 17évesen szült, de barátja is 17 volt, házasodjatok össze ök azt tették, a házasság nagykorusit ergo lehetsz a gyereked gyámja.
2016. jan. 1. 01:54
 29/31 anonim ***** válasza:
Cselekvőképes minden nagykorú természetes személy, feltéve, hogy a cselekvőképességét a törvény nem korlátozza, vagy nem zárja ki. Nagykorú viszont az, aki a 18. életévét már betöltötte és kivételesen az is, aki ennél előbb házasságkötése révén nagykorúvá vált. Vagyis jogi szempontból a felnőttség a nagykorúság elérésével kezdődik. A nagykorúság kifejezése azt takarja, hogy az adott személy szerződéses viszonyt létesíthet vagy más jognyilatkozatot tehet. Ekkor a szülők elvesztik a felügyeleti jogaikat és felelősségeiket a gyerekeikkel szemben, lehetségessé válik a házasodás és a szavazás, a munkavállalás, lehetségessé/kötelezővé válik a katonaság, felügyelet nélkül külföldre utazás, autó vagy lakásvásárlás, hitelfelvétel, alkoholfogyasztás és dohányzás, stb. Ezt megelőzően (kiskorúság) a legtöbb hasonló tevékenység vagy tiltott, vagy a szülő/gyám engedélye szükséges. A 18 éves korhatárhoz köthetik pl.túlzottan erőszakos vagy erotikus filmet megtekintését is, vagy bizonyos munkák elvégzését.
2016. jan. 1. 01:56
 30/31 anonim ***** válasza:

"12. §17 Kiskorú az, aki a tizennyolcadik életévét még nem töltötte be, kivéve, ha házasságot kötött. A házasságkötés nem jár a nagykorúság megszerzésével, ha a házasságot a bíróság a cselekvőképesség hiánya vagy a kiskorúság miatt szükséges gyámhatósági engedély hiánya miatt nyilvánította érvénytelennek."

Tehát minden más esetben igen, megszerzi és megtartja a nagykorúságot a házasságot kötött 16 éven felüli fiatalkorú.

2016. jan. 1. 01:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!