Csak a legszűkebb családban van ajándékozás, már régen leszoktunk róla, hogy mindenki mindenkinek a tágabb családban is ajándékoz.
2015. dec. 17. 11:17
12/18 anonim válasza:
Az én családom azért, mert kénytelenek beszélgetni egymással (nem szoktak) és rájönnek, hogy nem véletlenül távolról "szeretik" egymást.
2015. dec. 17. 13:52
13/18 anonim válasza:
Szerintem sokakat frusztrál a karácsony, az ünnepi költekezés a sok tennivaló. Főleg azokat akiknek már a sokadik karácsonya. De akkor nem tudom miért ünneplik meg minden évben. :)
2015. dec. 18. 12:25
14/18 anonim válasza:
Nagy a nyomás, hogy szeretni "kell" egymást... :):)
Ja és nem tudják, hogyan, hisz eddig sem tették
2015. dec. 18. 13:56
15/18 anonim válasza:
Az én szüleim teljesen átlagos hétköznapokon is folyton összekapnak valamin. Miért lenne másképp karácsonykor? Főleg hogy ilyenkor a készülődés miatt nagyobb a stressz, mint máskor. Ugyanúgy megy a balhé nyaralás előtt vagy nagyobb családi eseményekkor.
A lényeg: bármi kisebb vagy nagyobb probléma van, azt a feszültség felhozza.
2015. dec. 18. 16:37
16/18 anonim válasza:
Mert, ami kötelező, azt senki nem szereti csinálni.
Kötelező lenne karácsonykor a nevetés, mindenki szeretete, de ez nem így megy, aki utálja valamelyik családtagot nem tud örökké színlelni.
A készülődés feszültté tesz mindenkit túl sok program van hirtelen stb.
2015. dec. 18. 16:55
17/18 anonim válasza:
Túl nagy a nyomás. Legyen szép a fa, legyen csilivili a lakás, legyen 600 ajándék, legyen 5 fogásos vacsora.... Nem értem, miért nem tudnak az emberek leülni a fenekükre egy tálca sütivel, és örülni egymásnak - amiről ugyebár kéne szólnia ennek a túllihegett ünnepnek.
2015. dec. 18. 18:59
18/18 anonim válasza:
Nálunk ilyenkor összegyűlik a család, aztán közös ebéd, néhány pálinka, indulva beszélgetés ami 20 percen belül vitává alakul, egyik jobban ordít mint a másik, a rokonság egyik fele (én is) románok, ők belehomorítanak és áttérnek a román nyelve, persze szidják a magyar rokonokat, a magyar rokonok ekkor már azért ordítanak mert nem értik hogy mit mondanak a románok, én meg barátjőmnek tolmácsolok mert ő csak angolul beszél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!