Hogy lehet ezt visszamondani, hogy mégse ők a keresztszülők?
Lányom 9 éves, meg akar keresztelkedni, ő választott keresztszülőket. Párom tesóját és a feleségét. Ő kérte fel őket.
Viszont beköszöntött a semmit se akarok, semmi se jó, hiszti, tombolás korszaka. És a suliban az ő lányuknak ( 10 éves) mondta sírva, hogy mégsem őket akarja. A kislány elmondta a szüleinek. A sógornőm azt mondta, ha mégsem őket szeretné, megérti. A kislányomnak is ők lesznek a keresztszülei, ő 4 éves.
Igazából az indoka az, hogy nem köszöntötték fel a szülinapján. Valamint, hogy összeveszett a párommal, és a lányom apja is telebeszélte a fejét, hogy azok csóró cigányok ( csak a sógornőm roma ), ne számítson tőlük semmire.
Nem tudom, mit tegyek, hisz ő szerette volna őket, ő kérte fel, most meg pár nappal a keresztelő előtt mégsem akarja őket, de mást sem, de a keresztelőt akarja. De az ugye keresztszülők nélkül nem lehet.
A családban nem szokás a többi gyereket megajándékozni, mi sem szoktunk venni senkinek semmit, tehát nem ez a valódi ok.
Ti mit tennétek? Lemondjuk az egészet, ne legyen keresztelő? Vagy ragaszkodjunk hozzá, hogy ő döntött így? Vagy mi legyen?
A hisztis kislányodat odaállítod a sógornőd elé és szépen mondja el, szemtől-szemben a döntését.
Hallod, egy 9 éves gyerek huzigál két családot az orránál fogva?
Én a helyedben lemondanám a keresztelőt. Lehet, a kicsi lányod pár hét múlva a háta közepére sem kíván egy keresztelőt.
Szerintem ideje lenne szülőként viselkedni! :)
Mármint ha Ő nem tudja eldönteni, akkor majd Ti eldöntitek és jó.
Bár nem tudom milyen hittanra jár, ha a keresztszülő csak annyira kell, hogy vegyen cuccokat neki. :)
Na igen...itt is bibi van, mert a legjobb barátnőm a sógornőm, más igazán nincs is. Így ismertem meg a páromat. De a legjobb lesz, ha a sógornőmékkel és a lányommal leülünk beszélni.
Nem az ajándék a lényeg, hanem, hogy nem kapott egy puszit. Az anyagiak nem érdeklik a lányomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!