Ilyen esetben milyen peres eljárás indítható?
6-os: A férfi félrelépésének a liberális közhangulattal ellentétben nagyon komoly lelki okai vannak, de te ezt nőként nem értheted.
7-es: Ez csak spekuláció. Több helyen is.
8-as. Fiktív kérdés volt, de akkor ezek szerint nő az, akit rá kell kényszeríteni a bizonyításra Köszönöm a választ. :)
Rosszul értetted. A felperesnek kell bizonyítania, hogy nem történt szexuális kapcsolat - ami elég nehézkes.:-)
Ha a "komoly lelki ok" alatt az amoralitást, gyenge jellemet avagy a gerinctelenséget érted, akkor egyetértek..-)
1. "Rosszul értetted. A felperesnek kell bizonyítania, hogy nem történt szexuális kapcsolat - ami elég nehézkes.:-) "
Igen. A bírónők meg a sztereotípiáik
" Ha a "komoly lelki ok" alatt az amoralitást, gyenge jellemet avagy a gerinctelenséget érted, akkor egyetértek..-)"
A nő elsárkányodása, elhízása bajusznövesztése, hisztirohamok, stb. Azonban a férfiak erkölcsi fölényben vannak a nőkkel szemben, mert mi előbb megpróbáljuk megjavítani a kapcsolatot, és tisztázni a problémákat. Csak az a gond, hogy a nők az ilyen beszélgetéseket alapból támadásnak veszik.
Tényleg nem éreznéd enyhén furcsának és mókásnak, hogy a történtek után te indítanál becsületsértési pert a nő ellen, amiért "megpróbált szétdúlni egy családot", aztán a tárgyalás során a bírónak arra a kérdésére, hogy folytattál-e vele szexuális viszonyt, igennel válaszolnál, és esetleg még meg is indokolnád, hogy szerinted érthetően és jogosan, tekintve, hogy a feleséged elsárkányosodott, elhízott és bajuszt növesztett, és mindemellett hisztirohamokkal keserítette meg az életedet, de te, mint férfi, erkölcsi fölényben vagy, mert a félrelépés előtt megpróbáltad megjavítani a kapcsolatot, de a feleséged ebben nem volt partner?
Szerinted van olyan bíró, aki ezután a vallomásod után rágalmazás vagy becsületsértés vádjával elmarasztaló ítéletet hozna a nő ellen?
# 15
Csak idézni akartam a hozzászólásomban ezt a mondatodat, hogy reagáljak rá, de sikerült az egérrel egy rossz mozdulatot tenni, így véletlenül elküldtem hozzászólásként.
Szerintem mindenesetre érdemes lenne az általánosítás helyett annak a leírásánál maradnod, hogy a ti kapcsolatotokban szerinted mi vezetett a megcsalásig, mert ahány zátonyra futott házasság, annyi történet, és annyi ok, megoldatlan probléma a háttérben - de ezt szerintem te is tudod.
"aztán a tárgyalás során a bírónak arra a kérdésére, hogy folytattál-e vele szexuális viszonyt, igennel válaszolnál, és esetleg még meg is indokolnád,"
Remélem ezt a mondatod viccnek szántad, mert nem hiszem,h hogy egy nő lehet ennyire hülye...
Hogy egy férfi mit mond a bíróságon, mi a véleménye a megcsalásról, megcsalta-e a párját, és mit monda bíróságon az minimum 2, vagy akár 3 különböző dolog.
"hogy szerinted érthetően és jogosan, tekintve, hogy a feleséged elsárkányosodott, elhízott és bajuszt növesztett, és mindemellett hisztirohamokkal keserítette meg az életedet, de te, mint férfi, erkölcsi fölényben vagy, mert a félrelépés előtt megpróbáltad megjavítani a kapcsolatot, de a feleséged ebben nem volt partner? "
Igen.
Egy nő akkor lép félre, ha nem tömik meg eléggé a sunáját, az egóját vagy a bukszáját. A különbség a kettő között, hogy egy férfi (főleg ha már családos) először megpróbálja megjavítani a kapcsolatát.
Úgyhogy ha nem akarod, hogy a következő párod is megcsaljon, akkor javaslom, hogy figyelj oda jobban,a mikor félre, kissé bizonytalanul (ami lehet őszinte vagy megjátszott)azt mondja, hogy gond van. Mivel a férfiak alapból támadásra, és értetlenségre számítanak, ezért többnyire csak burkoltan vagy egyenesen, de határozatlanul (női nyelven: töketlenül) adja elő a gondot.
A következő párodnál figyelj oda jobban.
"Remélem ezt a mondatod viccnek szántad, mert nem hiszem,h hogy egy nő lehet ennyire hülye..."
Nem, nem viccnek szántam. Simán csak arra voltam kíváncsi, hogy leírod-e őszintén, hogy szemrebbenés nélkül hazudnál egy alapvető kérdésben egy olyan bírósági perben, amiben te vádolsz meg valakit becsületsértéssel.
De nyilván én vagyok a buta nő, hogy előre sejtettem, hogy képes lennél erre, azok után, hogy kijelentetted, hogy "a férfiak erkölcsi fölényben vannak a nőkkel szemben, mert ..."
Ha a dolog morális oldalától eltekintünk, tényleg azt feltételezed, hogy a szeretőd nem tudná bizonyítani, hogy viszonyt folytattatok?
A különbség a kettő között, hogy egy férfi (főleg ha már családos) először megpróbálja megjavítani a kapcsolatát.
Kár általánosítanod, én azt látom a saját környezetemben, hogy a zátonyra futott, vagy afelé sodródó házasságok legalább ugyanakkora hányadában próbál a nő többet tenni a kapcsolat megmentésért, mint a férfi, és legalább annyi nő marad benne egy boldogtalan házasságban a gyerekeire való tekintettel, mint férfi.
"Úgyhogy ha nem akarod, hogy a következő párod is megcsaljon, akkor javaslom, hogy figyelj oda jobban,a mikor félre, kissé bizonytalanul (ami lehet őszinte vagy megjátszott)azt mondja, hogy gond van. Mivel a férfiak alapból támadásra, és értetlenségre számítanak, ezért többnyire csak burkoltan vagy egyenesen, de határozatlanul (női nyelven: töketlenül) adja elő a gondot."
Miért feltételezed így ismeretlenül, hogy valaha is megcsalt volna a Párom? :-))) Se nem tudok róla, se okom nincsen feltételezni. Egyrészt elég jó a kapcsolatunk, másrészt marhára nem az a típus, aki bizonytalanul és töketlenül próbál előhozakodni az esetleges problémákkal, ahelyett, hogy őszintén, egyenesen a szemembe mondaná, ha valami szerinte nincsen rendben a kapcsolatunkban, harmadrészt ismerem annyira, hogy előbb hagyna el, minthogy kettős életet éljen. És én is már régen kiléptem volna ebből a kapcsolatból, ha olyan komoly gondjaink lennének, mint amiket te leírtál, ha ő nem lenne partner abban, hogy változtassunk, rendbe hozzuk a dolgokat és visszataláljunk egymáshoz.
"A következő párodnál figyelj oda jobban."
Lehet, hogy lesz egyszer következő párom, sosem lehet tudni. Egyelőre ebben a kapcsolatban figyelek arra, meg próbálok tenni érte, hogy minél nagyobb harmóniában éljünk, ugyanúgy, ahogy ő is. Mostanáig működik szerencsére.
Kérdező, komoly gondok vannak nálad az emeleten.
Nem csodálom, hogy nem bír a nejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!