"Eljárás nem indítható" Megloptak és a rendőrség semmit sem tesz?
Egy rokonunk valamiféle kétes tartozást vett fel és úgy döntött azzal fogja kiegyenlíteni, hogy az én két sportbiciklimet és a barátnőm biciklijét elviszi, és megzsarolt minket, hogy fizessünk neki pénzt, különben nem adja vissza.
Mi rendes nemönbíráskodó polgár módjára feljelentést tettünk (mindketten) erre 30 nap után a rendőrség írásban közölte, hogy eljárás nem indítható, polgári peres úton próbálkozzunk.
Nem tudjuk hol vannak a biciklik.
Szerintem el kellett volna járnia a rendőrségnek, bár előfordulhat olyan eljárási akadály, ami miatt mégsem tudott vagy érezte szükségesnek. Segítene, ha megtudnánk, hogy mire hivatkozva gondolta úgy a rendőrség, hogy nem indítható eljárás.
Egyébként a polgári jog eszköztárával lehet, hogy valóban problémamentesebben megoldható a probléma, mert egyrészt a rokont nem vonják büntetőjogi felelősségre, másrészt pedig, ha a rokon azt állítja, hogy jogosan tartja magánál a kerékpárokat, akkor azt jó eséllyel amúgy is polgári jogi perben kellene tisztázni, hogy kinél vannak jogosan a kerékpárok.
Nem értem mi a baj. Ha az eset nem a rendőrség hatáskörébe tartozik, hanem egy polgári peres eset, akkor a bíróságra kell menni és majd ők segítenek. Ennyire egyszerű.
Ez a baj a magyar emberrel, hogy panaszkodik, ha valami nem tetszik neki. Gyerek a kérdező, hogy kézen kell fogni és elvinni a bíróságra. Nem a rendőrök hibája, hogy nem csinálnak semmit ez a törvény. Holnap nem mehetek be a rendőrségre, hogy műtsék meg a vakbelemet, mert nem ez a dolguk. És akkor vágjak hisztit, meg írjam ki mindenhova, hogy nem csinálnak semmit, hagynak meghalni???
Elég önállótlanságra utal..... Menj el a bíróságra ez a módja.
Friss info szerint viszont eljárás indul, mert egyszer nem tutdtunk nyáron fizetni egy étteremben, ma reggel hívtak.
Elmentél ingyen enni vagy mi van?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!