Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukám nem hajlandó dolgozni....

Anyukám nem hajlandó dolgozni. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
20-25 éve már nem dolgozik. Mióta az eszemet tudom apum tart elminket. Napi 12 órát dolgozik. Épphogy csak megélünk. És anyum egyszerűen már többmint 20 évenem hajlandó dolgozni. Most is van neki rá lehetősége. De mindig van valami kifogása. Vegig se hallgat. Mondja hogy jo lenne (évek óta ezt hajtogatja de nem tesz erte semmit). A háztartás hogy kicsinálná meg, tiszta pókháló lenne minden ilyenek.. Pedig ez nem igaz. Állandóan takarít (szerintem mert mást nem tud mar csinálni..) sose megy el itthonról. Engem is és apukám is folyamatosan cseszteti. Féltékenységéről ne is beszéljünk. Napokban is ezen van a vita. Hiába mondom neki hogy milesz ha apuval lesz valami hisz senkise örök fiatal. De nem. Inkabb kimegy a szobából, eltereli a témát. Es ha kicsit eréjesebben veszem fel a témát, már mondja hogy pofon vág, nem becsüljük meg és én vagyok a szemtelen..:) Szerintetek?

2015. nov. 26. 14:27
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
89%
Úgy gondolom, hogy ez nem a te dolgod, hanem a szüleidé, az ő kettőjük dolga. Szomorú, hogy ennek valamikor majd a levét igazán te magad fogod meginni, amikor anyád egyedül marad és se nyugdíja, se betegbiztosítása nem lesz és kénytelen lesz saját maga fölül eladni a lakást is, hiszen a közmű díjakat sem tudja majd a semmiből kifizetni. Akkor az eltartása (szülőtartás!) egyedül rád hárul majd (hacsak időközben el nem menekülsz messze külföldre és a címedet sem tudja senki).
2015. nov. 26. 17:03
 22/23 anonim ***** válasza:
40%

"Aki negyed évszázada nem dolgozik, az már nagyon nehezen tud visszailleszkedni a munka világába."

Szerintem ennek a hozzászólónak van igaza. Lehet, hogy már depis is az otthon léttől, meg az lehet a baja, hogy nem meri elkezdeni. Évek óta nem jár emberek közé, nincs semmi célja az életének, ebből azért elég nehéz kirángatni valakit.

Próbáljátok meg a pozitívan motiválni, ne azzal, hogy mi lesz, ha apukád nem keres.

2015. nov. 26. 17:36
 23/23 anonim ***** válasza:
89%
akik szerint nem a kérdező dolga; mi lesz ha apuka meghal, ház elad, anyuka min.nyugdíj és felélni az örökséget? akkor kihez fut hogy segítsen?
2015. nov. 26. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!