Ti engednétek, hogy a gimnazista fiatok a terhes barátnőjéhez költözzön az érettségi évében?
Jelenleg itthon vagyok a gyerekemmel. Már megtanultam egy új nyelvet és letettem egy OKJ-t, nemrég belekezdtem még egy rövidbe, amit elvégzek mire visszamegyek dolgozni.
Pedig mi ketten élünk a férjemmel, egy nagymama sincs, aki segítsen és a férjem nem reggel 8-tól 2-ig dolgozik, mint ami a suliidő, sokkal később, este 6-7 fele ér haza. Mégis megoldjuk a tanulást.
Akkor ők is meg fogják oldani, főleg ha a nagyinál laknak, aki biztos segít a házimunkában, vagy gyerekfelügyelettel.
Aztán ha megvan az érettségi, diplomát lehet levelezőn szerezni, édesanyám kettőt is elvégzett két gyerek és 8 órás munka mellett.
Hétköznap tanuljon... Aha. És mikor látná a gyereket?? Hétvégente? Ezt te sem gondolod komolyan.
Semmi baj nincs azzal ha oda költözik.
Egyebkent szerintem forditva, epphogy aludjon, lakjon a csaladjaval, napkozben meg jarjon iskolaba/tanulni el (ugy mint majd a munkaba). Tanulni meg tanul iskolaban illetve orak utan a konyvtarban, azt elfelejtheti joideig hogy szorakozas, meg haverokkal csavargas.
De hogy pluszot is irjak, gratulalok a gyereknevelesedhez amiatt, hogy meg se fordul a fejeben otthagyni a gyereket az anyjaval, hogy felelosseget akar vallalni, es persze azert is, hogy nem akartak elpusztitani a gyereket.
A fiad most egy uj erzessel nez szembe, milyen az, mikor felelos nem csak magaert, hanem egy masik eletert, egy masik emberi lenyert is. Segitsd benne.
Először is, hogy maradt terhes a lány? Mármint védekeztek? Vagy a lány átvágta vagy a fiú mondta hogy kiveszi, aztán mégsem. Mert az is fontos.
Ezzel a reakcióddal azt éred el, hogy a fiad soha semmiért nem fog felelősséget vállalni. Csinált egy gyereket, úgyhogy szépen oldja meg! Dolgozzon ha kell. Esti is lehet érettségit letenni. És akárhogy is jött össze a gyerek, az ővé is, és nem havi 20e-re van szüksége 18 éves koráig!!!
Mondjuk úgy kellett volna, hogy leülni mindenkinek: fiad, lány, és szülők és megbeszélni, hogy mik a tervek, hogy lesznek a dolgok (lakhatás, anyagiak, mik a fiatalok tervei!!!)
Most meg ne haragudj, de a férjem heti három nap képzésen van, háromműszak mellett.
És emellett itthon tanul, hangosan mondja fel a szöveget (minden második szót értek).
És foglalkozik a két gyerekkel, bár igyekszem tehermentesíteni.
Nem egy felnőtt ember tanul gyerek mellett.
A gyerekének az élete része akar lenni, és ez (függetlenül a körülményektől) tiszteletre méltó.
Nézd, ha fiad tróger, otthon se fog az érettségire készülni.
Ha komolyan veszi, akkor meg tökmindegy hol van.
ma 14:03
Csak a baba költségeinek a felét fizetni?
Úgy gondoljátok, egy kisgyerek csak az anyáé és az apja, mert tanul, annyiban az apja, hogy fizet egy bizonyos összeget? A fiad akar-e egyáltalán együtt élni a lánnyal? Akarja-e azt megélni, hogy milyen egy család, ahol megszületik a közös gyerek?
Lehet, pár hét, hónap után ezerrel kotorna haza a nyugalomba.
Miért van olyan érzésem, számodra az a gyerek csak egy plusz anyagi kiadás a fiad számára?
Kérdező, te mit szóltál volna ha nem lakik veled édesapád gyerekként, hiába lett volna rá lehetősége?
Mit szóltál volna, ha a gyereked apja csak hétvégente látogatott volna meg pár órára amíg te az újszülöttel vagy 0-24-ben, hiába lett volna lehetősége veletek lenni?
Milyen érzés az unokád életét már megszületése előtt megnehezíteni?
Szerinted milyen érzés a fiadnak, hogy a saját anyja szerint ő egy döntésképtelen báb, akit eddig az anyja irányított, most meg egy másik nő "beszéli tele a fejét"?
Férjednek mi a véleménye?
Foglalkozzon a gyerekkel, de ne tanulás helyett, hanem tanulás mellett.
Az anyagi részt meg ti írtátok, erre írtam hogy mi a férjemmel ezt vállaljuk, emiatt nem kell elmennie dolgozni. De nem ez a legfontosabb, hanem hogy tanuljon, leérettségizzen.
Ja előbb érettségi, aztán még egy bulis nyár, aztán főiskola, mesterképzés. Mindig lesz valami.
Legalább vállalja a felelősséget!
Amúgy az meg mi, hogy azt se tudod védekeztek e? Gondolom fel lett világosítva. Üljél le vele beszélgetni, többre mész vele!
Te jó ég, ne haragudj, de milyen anya vagy te?
Gondold magad a lány helyébe: 17-18 évesen teherbe esel, mindketten akarjátok, szüleid támogatnak, a gyerek apja hozzátok akar költözni, de "anyósod" kézzel-lábbal tiltakozik ez ellen.
gondolkozz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!