10-es gimnazista vagyok, továbbtanulni az ELTE-TTK, környezettan szakán szeretnék, de nem tanultam/tanulok szakmai előkészítő tárgyat. Nagy hátrány? Önerőből megvalósítható a környezetvédelmi-vízgazdálkodási alapismeretek érettségit?
Kémia, biológia, vegyészmérnök, biomérnök, energetikai mérnök - ilyen szakokat nézegess inkább.
Nagyon fontos, hogy legyen iránya a szaknak, amire mész, nomeg tudd, mivel foglalkozik! Ha egyetem előtt se tudod, egyetem alatt még kevésbé fogod - kiábrándulsz -, és a mi leszel ha nagy leszel kérdésre gáz az a válasz, hogy nem tudod, fogalmad sincs, mire jó a szakod.
A másik, amit megfigyeltem, hogy általában amit büfészakoznak, az büfészak is.
Sok szak töltelékszak, hogy legyen kiket tanítani az oktatóknak, legyen elég hallgatójuk. Ez után kapják a támogatást is. Azt - jelenleg/még - senki se ellenőrzi elég hatékonyan, hogy az adott képzésen megfelelő-e az oktatás színvonala, az oktatók értenek-e ahhoz, amit tanítanak, a hallgatók tudnak-e kutatni, odamehetnek-e plusz kérdésekkel, normális színvonalúak-e a jegyzetek.
Még csak alapképzéses vagyok, mégis már most elég sok negatívumot tapasztaltam!! Amit leírtam, zömmel saját bőrömön tapasztalt dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!