Valóban sokat költök eltartottként?
Sampon: 600Ft (3hó)
Balzsam: 1000Ft (3hó)
Pakolás: 2000Ft (4hó)
Hővédő: 1200Ft (4hó)
Hajvégápoló: 1500Ft (6hó)
Tusfürdő: 300Ft (1hó)
Testradír: 1500Ft (3hó)
Testápoló: 6000Ft (3hó)
Arclemosó: 1200Ft (3hó)
Arckrém: 2000Ft (6hó)
Dezodor: 600Ft (4hó)
Ajakápoló: 1200Ft (1év)
BB krém: 3000Ft (1év)
Korrektor: 1000Ft (1év)
Szempillaspirál: 3000Ft (6hó)
Ez olyan 5-7000Ft/hó. Sajnos épp nincs munkám, a párom pedig minimálbér körül kap
Valóban sokat költök?
Nem sok, Ennyi kell ahhoz, hogy valaki ápolt legyen. Viszont ha hó végére elfogy a pénzetek, akkor kicsit vissza kéne venni a költségekből.
Én személyszerint nem vennék 6000 Ftért testápolót. Kozmetikus vagyok amúgy, egy ideig én is ilyen árkategóriájút használtam (Ilcsit), de igazság szerint fele ennyiért lehet kapni hasonló vagy jobb minőségűt. Még esetleg a testradíron tudsz spórolni, én a házi kávézacc+olaj kombinációra esküszöm.
De ez tényleg nem sok kiadás egy hónapra.
Ha nagyon sz*rrágó akarnék lenni, azt mondanám, hogy a pakolás meg hajvégápoló (vagy balzsam, a kettő együtt sztem felesleges) pénzkidobás, de ezeken kívül minden, amit felsoroltál olyan alap dolog, mint a tampon. Dezodor, tusfürdő - ezek nem kozmetikumok, hanem a 21. századhoz hozzátartozó alapvető higiéniai eszközök, csakúgy mint a sampon, de akár a testápoló is (nekem pl ekcémám van, elképzelhetetlen lenne, hogy nem kenem be magam valami ütős testvajjal). Kozmetikum a szempillaspirál meg a korrektor, amik nélkül ugyan lehet élni, de bármekkora összeget rá merek tenni, hogy a barátod lenne a világon legjobban felháborodva, amennyiben ilyen téren nem adnál magadra. A mai világban egy nő hétköznapjaihoz ezek a dolgok hozzátartoznak. Ahogy a legtöbb férfi is használ borotvahabot, arcszeszt, vmi kencét hajra. Vagy kedves férfiak, ti nem tisztálkodtok?
Nem költesz sokat, épp annyi, hogy pont itt az ideje minél hamarabb munkát találni.
Kiszámítva 1 hónapba:
Sampon: 200 ft
Balzsam: 333 ft
Pakolás: 500 ft
Hővédő: 300 ft
Hajvégápoló: 250 ft
Tusfürdő: 300 ft
Testradír: 500 ft
Testápoló: 2000 ft
Arclemosó: 400 ft
Arckrém: 333 ft
Dezodor: 150 ft
Ajakápoló: 100 ft
BB krém: 250 ft
Korrektor: 83 ft
Szempillaspirál: 500 ft
Ez összesen: 6199 forint.
Szerinted ez egy hónapba kitelik?!
Te mit gondolnál ha minimálbérrel lennél, a párod munkanélküli lenne és folyton csak olyan dolgokat vesz, amitől tényleg jobban érzi magát, de mégiscsak neked azok a dolgok nélkül is ő lenne a legnagyobb kincsed?
Ha csak a párod keres ilyen keveset akkor igen sok... Amúgy nem sok.
Igazából ennyit én is biztos, hogy költök. Bár a testápolót sokallom.
Várjunk, ez az a topic, ahol annál menőbb vagy, minél kevesebbet használsz?
Akkor ez rengeteg, heti egyszer kéne csak fürödnöd, akkor is ecettel, hajat meg ne moss, az öntisztít.
Nyertem?
Amin lehetne spórolni: testápoló ez nagyon durva! már 2000 Ft-ért olyan bio hiperszuper cuccot kapsz, hogy csak na. A testradírt, pakolást inkább házilag kellene csinálni. Hővédő minek? Ne vasald, a hajad, biztos, hogy szép természetesen is! Ha göndöríted, arra millió trükk van a neten különböző fonásokkal.
A többi szerintem nem vészes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!