Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, ha képtelen...

Mit tehetnék, ha képtelen vagyok továbblépni? Segíts!

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, még sosem volt barátom. Nem azért mert csúnya vagy buta volnék, egyáltalán nem...

5 és fél éve hunyt el az a fú, akibe azóta fülig szerelmes voltam, amióta csak az eszemet tudom.De sosem beszéltem Neki az érzéseimről, mert barátok voltunk, s úgy gondoltam lesz még rá alkalom a jövőben, hát tévedtem. Azóta összetört szívvel kesergek...Néha úgy érzem talán jó volna vki, akit szerethetnék, de képtelen vagyok szabadulni az érzéseimtől. Ha mégis úgy gondolnám, hogy közelebb engedek magamhoz vkit, sosem valósítom meg, pedig eddig már többször akadt volna alkalom kedves, intelligens, jóhumorú srác esetében esélyt adni. Természetesen nem szeretnék vénlány maradni, de egyszerűen nem megy nekem az, hogy közel engedjek bárkit is. Igen nyitott, beszédes lány vagyok, de egy bizonyos szint után elzárkózom. Szeretnék boldog lenni, de így nem fog menni.

2010. márc. 20. 22:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Néhány apróság jutott az eszembe.

1. "20 éves lány vagyok, még sosem volt barátom." - nem egyedi eset. Nekem meg olyan barátnőm volt egyszer, akinek az első barátja voltam, amikor ő 26 éves volt. Természetesen ő sem volt csúnya vagy buta, sőt. Ő most házas egyébként.

2. "5 és fél éve hunyt el az a fú... Azóta összetört szívvel kesergek..."

Ugye itt az a baj, hogy 5,5 éve te 14,5 éves voltál. Mostani önmagad alig hasonlít az akkorira, és ha ő most élne, alig hasonlítana arra, aki akkor volt. Ha ő most élne és találkoznál vele, 99%, hogy semmi mélyebb benyomást nem tenne rád. Éppen mivel meghalt, ezért a képe kimerevítődött, örökké vált benned, és egyre jobban idealizálod minden valós alap nélkül. Lehet, hogy az emlékképeid, amik róla vannak az agyadban, már alig hasonlítanak a valóságra.

3. "egy bizonyos szint után elzárkózom"

Rá kell jönnöd, hogy azért-e, mert gyanakszol (nem bízol mások indítékaiban), vagy az önbizalmaddal van probléma (félsz a visszautasítástól és ezért nem mersz megnyílni) stb.

Ennek a kérdésnek pedig vagy van, vagy nincs köze az előzőhöz.

4. "Szeretnék boldog lenni, de így nem fog menni." Biztos, hogy a boldogságodnak más emberek döntéseitől kell függnie? (Képzeld el, hogy megismerkedsz valakivel, és valahogyan megtudod, hogy az ő boldogsága tőled függ. Örülsz ennek vagy inkább egy kicsit feszélyez?)

2010. márc. 21. 06:34
 12/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm! A válaszaitok igazán elgondolkodtatóak voltak, és még jó ideig biztosan a fülemben csengenek majd a szavaitok. Sok mindenben kell változnom, ami a jelenlegi gondolkodásmódomat illeti, s tényleg bízni kell egy szebb jövőben. Nagyon nehéz, de ez a sok biztatás remélem elindít egy úton. Az utóbbi 5,5 évben nem kaptam ennyi kedves szót ezen téma kapcsán, úgyhogy KÖSZÖNÖM,hogy áldoztatok rám pár percet az életekből, mert sokan, sokszor suhanunk el egymás mellett nap mint nap, és vannak, akiknek ez a gesztus már hatalmas örömet, megnyugvást jelenthet, pont mint nekem...
2010. márc. 21. 21:16
 13/13 anonim ***** válasza:

Nagyon szivesen, azthiszem ezt mindenki nevében mondhatom.

Sok sikert, és fel a fejjel! Fő a pozitív gondolkodás. Mindig, Mindenhol.

Hajrá!

22F

2010. márc. 22. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!