Mit tehetek, ha az exférj érzelmileg gyötri a gyereket?
negatívan festi le a dolgot, én már nem szeretem, miattam szomorú
- és ez igaz is, kérdező.
Mi a probléma?
Lapátra tetted a férjed, az apát - következményei lesznek. Mi a gond? A gyereknek apa és anya kell - ezt éli meg, az nem érdekli, hogy te meg úgy gondolod, nem kell az apa.
"A pszichológusomnak elmeséltem a helyzetet, és meg volt döbbenve, de ..."
Túl azon, hogy meg volt döbbenve, milyen tanácsot adott neked azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudod a lehető legjobban kezelni ezt a helyzetet anyaként?
Pont erről van szó. Hogy egy válás egy gyereknek már önmagában is rossz élmény, de ha az egyik szülő ezt még szándékosan, önző módon tetézi is, az borzasztó. Nekem is lenne kedvem szidni neki az apját, vagy amikor este elalváskor próbál engem győzködni, hogy "de anya, az apu igazából jó ember", akkor zsigerből meg tudnám cáfolni. De mint anya, ezt nem tehetem meg, és azt válaszolom neki, hogy "hát persze, hogy az".
Elég nagy baj, hogy idáig jut egy házasság, ezután az a minimum, hogy a gyerekemet megvédem. És nagyon rossz látni, hogy ezt nem tudom megértetni az apjával, aki pedig manipulálja és próbálja őt felhasználni a saját céljaira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!