Szerintetek milyen háttér kell ahhoz, hogy valaki elkezdjen családot alapítani?
A kérdésem alapvetően nem politikai jellegű akart lenni :)
Most az a +10 e családi adókedvezmény szerintem nem mérvadó éppen.
Viszont alapvető "túlélési" kérdés, hogy az ember adott információ alapján milyen döntéseket képes hozni.
Nyilván nem látsz előre egy gazdasági válságot, ha csak nem vagy valami expert közgazdász aki naprakész - bár állítólag még úgyis csak kevesen tudják megjósolni - de ha tudom, hogy ebben az országban a kormányok, egymás intézkedéseit vonják vissza és q vagy akár visszamenőlegesen is képesek törvényeket módosítani, akkor én ezen információk alapján arra a következtetésre jutok, hogy állami támogatást belevonni a tervezgetésbe hosszútávra nem jó ötlet sehol sem.
A háteretek elég egy baba bevállalásához!
Van akinek sokkal rosszabb körűlményei vannak és ott a picur,mégis nagyon boldogok!
Ha babát szeretnétek,ne a pénz legyen a legfontosabb! Időközben mindent meglehet oldani..A sok számolgatásal csak az idő telik..
Én is így jártam..se saját házam nem volt se sok fizum,nem válaltunk be babát és most meg már nem lehet.
Ha tudtam volna,hogy ez lesz,még anyámékhoz is beszűltem volna..de már késő..
Szerintem:
- stabil állás mindkét fél részéről
- akkora fizetés, hogy a lakbér/hitel, rezsi, étel, egyéb szükséges dolgok (ruha, gyógyszer, stb.) kifizetése után még marad bőven elegendő egy gyerek ellátására
- stabil lakhatás (nem baj, ha albérlet, de ne 1 éves szerződésre vagy megbízhatatlan tulajjal!)
- megfelelő érettség és kapcsolat
A ti esetetekre vonatkoztatva szerintem elégnek kellene lennie a pénznek. Ha kb. 70.000 a hitel, még mondjuk 50.000 a rezsi, két főre az étel legyen megint 70.000, akkor még mindig marad 90.000 a saját és a baba szükségleteire, aminek szerintem elégnek kellene lennie. Gyesen mondjuk nem maradnék ilyen esetben, mennék vissza a gyed után dolgozni.
A fizetésed egy adott része az amit bazirgálni tud a a kormány, ellentétben az állami alamizsnával amit teljes egészében kontrollálni tud.
Szóval én egy fizetést nem tennék bele abba a kockázati halmazba mint egy családi adókedvezményt (ami már amúgy is egyszer teljesen be lett szüntetve csak újra visszahozták) de te tudod, én nem fogok vitatkozni, sem győzködni senkit sem, mit vegyen figyelembe és mit nem.
ha nem bízol magadban, hogy meg bírod oldani bármi lesz, ill magatokban, akkor ne vállalj. Nem tudhatod előre mi jön. lehet beüt egy leépítés, ha saját magad főnöke vagy, egy válság... bármi. De egyszerűen meg kell oldani.
ha úgy gondolod, most így álltok, de úgyis igyekeztek boldogulni, akkor meg hajrá. Azért ebből a pénzből már egy gyerek avval a rezsivel amit írsz belefér. Mondjuk magánovit nem fogtok fizetni.. de alapok meglesznek.
Szóval ha van saját kecó, jut mindenre, akkor innentől csak elhatározás kérdése. mert olyan hogy előre kiszámolod az életed, nem nagyon van ám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!