Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Annyira idegesito anyu....

Annyira idegesito anyu. Rosszat akar?

Figyelt kérdés

Tesom lanya egy idos velem, vagyis 1 evv idosebb es egyetemre jar.

Filologiat tanul.

Anyu meg tesom az egbe emelik hogy milyen okos meg hogy egyetemre jar stb

. Hogy nem mindenkit vesznek fel filologiara, meg egyetemre..

engem meg lenez.

En iden erettsegizem es tanito szakra szeretnek menni NyME-re, de anyu allandoan azt vagja a fejembez hogy az csak egy foiskola nem egyetem.

, ne nagyzoljak stb..

Soha nem nagyzoltam csak idegesit hogy tesom lanya az okos, az ugyes,en meg ugy levagyok nezve mint az allat.

Pedig jarok magyar felkeszitesre is hogy jol sikeruljon erettsegi, de anyu iszonyatosan lenez.. es mintha nem orulne hogy tovabb akarok tanulni...

Most is lesz nyilt nap egyetemen amire elszeretnek menni..illetve elkene, de azt mondta o egy kani garast nem ad azert hogy elmenjek..

Nem igazan tamogat

.

2015. nov. 10. 22:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
2%
nem szorult beléd semmi önismeret nem egy amerikai tini filmben vagy hogy az egyetemi évek alat csak úgy logashad a lábad meló nélkül te nem érsz anyit anyád jól ismer azt néz le
2015. nov. 11. 01:36
 22/30 anonim ***** válasza:
58%

szerintem nem olyan rossz a tanító. az utóbbi években emeltek a bereket es tervezik is még tovább. nyilván nem keresi magát az ember hülyére, de azért nem rossz, és nem olyan vészes a munkaidő se, és a szünetekben szabadság van.. ugyanúgy fizetve.

bár én inkább tanarnak mennek, és ott maradnek PhDn.. hogy egyetemen tanithassak. számomra izgalmasabb lenne, mint az általános iskolás anyag. de mindenki maga tudja. :)

valóban érdekes anyukád mentalitàsa. oké, hogy a lány az unokaja, de te meg a gyereke vagy.

amúgy engem is lesajnàltak itthon mindig, mert nem azt az utat jártam amit az idősebb tesóm.. keményebb gimibe mentem, majd orvosira.. és mindig ki voltam nevetve, hogy magam ellensége vagyok, miért nem megyek olyan gimibe majd szakra ami lazsàlòs.. de szerintem ez mindenkinek a saját döntése. azért mert ők egyedül a filologiat ismerik, nem kéne lenezni azt ami te akarsz. ráadásul 2-3honap egyetem után nem tudom mit vannak úgy hasra esve a lánytól. de mindegy..

tanuld amit szeretnél :) és láttam, hogy a tandíjat emlegetetted... mindenképpen államira menj. oké hogyha 200ezer is a tandíj félévente, de szerintem ha van ingyenes is, akkor arra menj...

2015. nov. 11. 07:45
 23/30 anonim ***** válasza:
29%

"22 izgalmasabb lenne, mint az általános iskolás anyag"

- a lényegi különbség nem az anyagon van, hanem, hogy a hallgatókon: a tanító kisgyerekekkel akar foglalkozni, a tanár nagyobbakkal, az egyetemi oktató meg felnőttekkel - a nevelés része fordítottan arányban van, annál nagyobb, minél kisebb a gyerek.

De szerintem is az állami támogatottat célozd meg!

2015. nov. 11. 08:06
 24/30 anonim ***** válasza:
31%

Bocsánat, egy kis off:

Az Angol mindenhová kell, ha versenyszférában akarnál elhelyezkedni.

2015. nov. 11. 10:13
 25/30 anonim ***** válasza:
0%

22# vagyok

még azt szerettem volna írni,miután elolvastam a korábbi kommenteket,hogy nagy hiba ráerőltetni egy olyan szakot az emberre ami biztosan nem érdekelné. én nem gondolom,hogy humán beállítottsággal olyan jó ötlet javasolni hogy menjen el orvosnak vagy mérnöknek.. meg írta hogy nem szereti a matekot. akkor gondolom közgazdásznak vagy könyvelőnek se lenne egy öröm tanulni neki..

én ugye írtam,hogy orvosira járok, már a nagy részén túl vagyok. így,hogy érdekel ez a vonal,még így is vért izzadok egyes vizsgák előtt. ha nem is érdekelnének a tárgyak,akkor nem hiszem hogy végig tudnám csinálni, csak azért mert orvosnak megéri tanulni.. ugyanezt tudom elmondani a mérnöki szakokkal kapcsolatban. volt olyan osztálytársam,aki gimiben is inkább a nyelveket és magyart szerette és egyátalán nem érdekelték a reál tárgyak..aztán szülői nyomásra mérnöknek ment el. sűrűn beszéltem akkoriban vele, és nagyon szenvedett, már az első hónapoktól kezdve. végül nem lett meg több tárgya és voltak természettudományos alapozó tárgyai, amiket ha nem teljesített bizonyos tárgyakat nem vehetett fel a következő félévben..így eléggé megcsúszott és nem tudta teljesíteni a minimum krediteket sem,hiszen több kötelező tárgyat nem tudott időben felvenni.. végül ott hagyta és most a BTK-n van. ezt nagyon szereti, ösztöndíjat is kap.

tisztában van vele,hogy így nem lesz olyan zsíros állása mint ha ott marad a mérnöki szakon. de azt is tudta,hogyha az egyetemet ennyire utálja,akkor a munkáját is fogja..azaz szerintem semmi értelme elvégezni egy olyat ami nem érdekel ..mert tényleg az egyetem még csak-csak letelik pár év alatt, de utána ott lesz vagy 40 év amíg abban kell dolgozni..

ezért is nem tartom helyesnek amikor mások(ismeretlenül) megpróbálják elterelni az eredeti szándékától. de mint írtam, engem a családtagok véleménye sem tudott eltántorítani a választott szakomtól.. pl nem tudom magam elképzelni egy nyelvszakon,hiszen nem érdekelnek annyira mélyen a nyelvek. ott biztos kisebb motiváltsággal járnék órára,vagy tanulnék..

ez a monológ leginkább a kérdezőnek szólt,hogy ne hagyja,hogy más döntsön helyette. de egyes válaszolók is elgondolkozhatnának,hogy mennyire helyes minden kérdéshez odabüfögni,hogy menjél orvosnak vagy mérnöknek. én nem szeretnék olyan világban élni ahol csak ezt a 2 szakmát tanulja mindenki. ugyanúgy kellenek tanítók,villanyszerelők,magyartanárok!!,bolti eladók.. így áll össze a világ, nem mehet mindenki orvosnak vagy mérnöknek

2015. nov. 11. 11:20
 26/30 anonim ***** válasza:
0%

közben látom,hogy törölték azt a kommentet amire reagáltam..

amúgy az informatika is ugyanilyen.. nem véletlenül hullik ki mérnökinfóról annyi ember..

akit nem érdekel az informatika és csak a pénz miatt megy oda, annak nem sok jövőt jósolok..

2015. nov. 11. 11:25
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

25 -igazad van. Akik egyes pályákat erőltetnek, azok előtt csak az anyagi szempontok lebegnek. De ez nem így működik. 50 évig azt tenni, amit nem szeret valaki - mérhetetlen szenvedést okoz, és nincs az pénz, amiért megérné. Azt kell választani, ami érdekel, amit szeretek - a többi nehézség megoldható.

"Táncolni kell uram, a zene majdcsak megjön valahonnan"

- Zorba, a görög

2015. nov. 11. 11:31
 28/30 anonim ***** válasza:
31%

Azért egyik szak se nagy durranás, de nem értem akkor se az ilyen szülőket.

Engem a programtervező informatikus szak miatt szekáltak halálra. Oda se neki, beletörődtek.

Viszont azt áruld el, hogy a telefon miben gátol mégis helyesírás terén? Ezt én is telóról írom most, sose értettem miért kifogás :D

21/L

2015. nov. 11. 11:36
 29/30 anonim ***** válasza:
31%

Én leírom, amit a továbbtanulásról gondolok.

Nekem programozó a végzettségem, Bsc diplomám van eddig. Jövőre akarok Msc-re beiratkozni, aztán doktorálni. Az angol mindenhova kell, nem egy embert láttam emiatt elbukni egy állást.

Voltam tanár is, nem éri meg... szerintem. Én nem tudtam belőle spórolni, félretenni, pedig otthon éltem. Nem hiszem, hogy egyedülállóként tanári munkával bárki albiba tudna menni, normálisan kajálni, ne adj isten még félretenni és spórolni saját házra. A fiológiával se biztos, hogy nagyon meg fog tudni maradni, de arról nem tudok érdemben nyilatkozni.

Én a helyedben nem fizetős szakod néznék, hanem államit, esetleg levelezőt, és elmennék dolgozni. Bár nyelv nélkül nem tudom hova vennének fel. Tanulni kell, az mindennek a kulcsa. A nyelv, és a választott szakmában levő elhivatottság.

2015. nov. 11. 15:48
 30/30 anonim ***** válasza:
0%

Javaslom, hogy hagyjuk ezt a rohadt helyesírás náciskodást, mert a kérdezőt nyaggatják, idejön tanácsért, nem kell turbo-okoskodást a fejéhez vágni.

Lényeg, hogy azt tanulja, ami érdekli. És államin, mert nagyon húzós évekig fizetősön lenni.

És nem igaz, hogy csak informatikával és angollal lehet majd megélni. Azon területen is csak az él majd meg, aki extra magasra fejleszti magát. A többi számítógépes rabszolgaként dolgozik majd.

Hajrá az érettségire, Kérdező!

2015. nov. 11. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!