Annyira idegesito anyu. Rosszat akar?
Tesom lanya egy idos velem, vagyis 1 evv idosebb es egyetemre jar.
Filologiat tanul.
Anyu meg tesom az egbe emelik hogy milyen okos meg hogy egyetemre jar stb
. Hogy nem mindenkit vesznek fel filologiara, meg egyetemre..
engem meg lenez.
En iden erettsegizem es tanito szakra szeretnek menni NyME-re, de anyu allandoan azt vagja a fejembez hogy az csak egy foiskola nem egyetem.
, ne nagyzoljak stb..
Soha nem nagyzoltam csak idegesit hogy tesom lanya az okos, az ugyes,en meg ugy levagyok nezve mint az allat.
Pedig jarok magyar felkeszitesre is hogy jol sikeruljon erettsegi, de anyu iszonyatosan lenez.. es mintha nem orulne hogy tovabb akarok tanulni...
Most is lesz nyilt nap egyetemen amire elszeretnek menni..illetve elkene, de azt mondta o egy kani garast nem ad azert hogy elmenjek..
Nem igazan tamogat
.
Informatika nem erdekel, matekbol nem vagyok jo.. igy kilove az orvosi es a mernoki is...
Angolbol vagyok "jo" meg de most az is egy olyan targy ami milyen munkahoz szukseges nagyon?... semmihez, csak jo ha beszelsz egy nyelvet...
Nem akar Anyukád rosszat, csak azt szeretné, hogy a legtöbbet hozzad ki magadból.
Nem csak a felvételire, hanem az életben.
És valljuk be őszintén, magyar tanárként nem leszel a tápláléklánc csúcsa, persze a tesód lánya sem a szakával.
A lényeg, anyád valami piacképesebbet szeretne, hogy legyen jövőd.
Anyád nem rosszat akar, hanem jót!
Csak te még nem érted, hogy érzelmi döntést hozol, nem gazdaságit.
Én mindenkit nagyon-nagyon tisztelek, aki vállalja azt, amiben hisz, mikor tudja nem kifizetődő. De ezt nem biztos, hogy átlátod.
Majd ha a pénzen kell filózni, kitart-e a hónap végéig...
Anyád JÓT akar, a maga módján.
Én sem favorizálnám a leendő gyerekemnek ezt a pályát, mert hiába szép, de megélni is kell.
Tökmindegy, mi van az iskola nevében, a BsC nagyjából a főiskolai oklevélnek felel meg, az intézmény, ahova a kérdező menni szeretne, feltehetőleg a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola, amit pár éve NyME-hez csaptak.
Vannak egyetemek, ahol létezik orvosképzés és diplomás ápolóképzés is, de gondolom, azt sem tartja senki egyenértékűnek, egymással felcserélhetőnek a képzéskimenetet illetőleg.
Ettől függetlenül, még ha valóban fősuli is, megértem, hogy rosszul esik a dolog. Ha még nem tudod eldönteni, hogyan tovább (az nem egy komoly pályaválasztási érv, hogy közel van a suli), lehet, hogy jobban járnál egy OKJ-képzéssel, rövidebb, szakmát ad és ingyen van (most már kettő is.) Ne az unokahúgoddal versengés motiváljon, nem kötelező mindenkinek egyetemre/fősulira menni. Olyan szakmát keress, amivel keresni is lehet, később, ha még mindig tanulni akarsz, megteheted a saját keresetedből. Lehet, hogy anyud 61 évesen már terhesnek érzi, hogy évekig eltartson, netán tandíjat is fizessen úgy, hogy magad sem vagy teljesen biztos benne, mivel is akarsz foglalkozni.
Apaczai Csere Janos karra szeretnek menni, tanitonak, tehat piciket tanitani..! :)
Nem tanarnak!
En ezt viszont nagyon nem erzem jogosnak..mivel en nem kertem, hogy megszuljon 42 evesen, es felneveljen, megis mar nem ez az elso valamiert hogy ezt a fejemhez vagjak..!
Tesomnak meg volt az eselye arra hogy teljes, es biztos szuloi tamogatassal tanulhasson, mert anyu meg csak 40 eves volt akkor, de o megsem elt vele...8 altalanosa van,es bar zavarja hogy nincs erettsegije de tenni sosem tett ellene hogy ez mashogy legyen... nekem pedig mar luxus lenne a segitseg es a tamogatas?
Tesomat meg mai napig segit penzzel ahogy mindig is tette ..Nekem pedig mar azert is konyorognom kellett hogy a kulon magyart fizesse, es ugy erzem mar szabadulna meg tolem anyagilag...
Ez idegesit.. tesomnak volt lehetosege, de szart tanulni, en tanulnek de erzem azt hogy levagyok szarva es ha tovabb tanulnek is,onerobol kene mindent, mert ezt mar nem egyszer megmondta anyu...
szoval.. hulyet kapok ettol mikor anyu korat hozzak fel es hogy ennyi idosen ne varjak mast.. hat kossz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!