Az normális, ha vkinek az apja veri otthon a lányát?
Nem iszik,nincs semmi ilyesmi,csak a gyerek visszaszól,övé az uccsó szó,teszem azt,akkor megveri az apja.Én az ilyet nem nevezném Édesapának..Sztem legalábbis...
Szerintetek?
Nem normális, és a legtöbb ember nem ért ezzel egyet, én sem.
Sajnos elég gyakran előfordul. Leggyakrabban azért, mert az illető apát is verték, amikor gyerek volt, és így elsajátította azt a téves képzetet, hogy a pofon személyiségformáló hatású. (Durva, de lehet, nem is rossz szándékból tesz így.) A valóságban márpedig előfordul, hogy visszahúzódó, félénk személyiséget termel ki, aki esetleg maga is bántalmazóvá válik, vagy élete során később bántalmazó kapcsolatba kerül. Igyekezni kell ezeket a káros következményeket kivédeni, ha már ez történik Veled, vagy barátnőddel, rokonoddal. Aki így nő fel, annak sokszor az hoz megoldást, ha másik városba megy továbbtanulni, mert így kiszakad ebből a környezetből, és élheti a saját életét. Az is lehet, persze, hogy az apa csak a hatalmát akarja fitogtatni, hogy "ő az úr a háznál" - első körben talán beszélni kellene vele arról, hogy ez mennyire bántó viselkedés. Ha egyszer sikerül felnyitni a szemét, felfogja, hogy ezzel semmi jót nem ér el hosszútávon, és eltávolítja, elrettenti magától a saját gyerekét, ha látja, mennyire fáj a gyerekének, lehet, megdöbben a saját viselkedésén, és felhagy vele - bár így lenne! (Hogy ennek mennyi az esélye, ahhoz többet kellene tudni a helyzetről, és az illető személyiségéről -vajon miért csinálja ezt?)
Ha "csak" nevelő célzatú pofonokról van szó, melyeknek pl. nem marad nyoma, a gyámhatóság valószínűleg nem fog tenni semmit. (Bár meg lehet próbálni segítséget kérni pl. családsegítő központban!!!) És nem is biztos, hogy a gyereknek jobb, ha pl. nevelőintézetbe kerül, ezt csak akkor kell megfontolni, ha valóban rendszeres, durva, látható nyomokat is hagyó bántalmazásról van szó. A nagyszülők, nagynéni, vagy más rokon ilyen esetben megoldást jelenthetnek, amennyiben vállalják, hogy a gyerek hozzájuk költözzön, és ezt sikerül jogilag kivitelezni. De ha Te is gyerek vagy még, nem Neked kell közbeavatkozni, hanem beszélj erről valakivel, akiben megbízol. Egy rokon, nagyszülő, netán megbízható tanár akkor is tud tanácsot adni, ha Te vagy az érintett. Sajnos e helyzet megoldásához olyasvalaki kell, aki jobban ismer benneteket, a helyzetet.
Mi csak kívánhatjuk, hogy sikerüljön megoldást találni!
Hypathia
Nem,ez nem helyes!Azt hiszem,úgy érzem apukádnak komoly lelki háttere van annak hogy ezt teszi:(valószínű gyermekkorára vezethető vissza és a szülei kapcsolatához.Nagy valószínűséggel őt is bántalmazták.Ezt nem kellene hagyni és nem ártana ha elmennétek egy család terápiára..sokat tudnak segíteni!Neked is és apukádnak is...ott szakemberek is van akik foglalkoznak veletek!
Kitartást és sok erőt kívánok hozzá!
Értem,akkor segíts neki,úgy hogy mond el neki ezt a lehetőséget amit írtam és akkor Ő beszéljen az apukájával...az apukája meg majd megbeszéli az anyukájával.Csak így tudsz neki segíteni...igazából.Nem az az első,hogy rendőr,stb.elsőnek meg kell próbálni megmenteni a családot..tehát szakemberekhez fordulni...ha mégsem:(akkor marad az...
Szívből kívánom,hogy az első megoldás sikerüljön!
Szép hétvégét kívánok!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!