Van bármi előnye a gyereknek abból, ha házasok a szülei? Mondjuk válásnál?
Egy barátnőm babát vár a párjától. A baráti körben mindenki győzködi, hogy gyorsan házasodjanak össze, mert ha később baj lesz akkor jobb helyzetben lesz, mint sima barátnőként.
Ez így van? Milyen konkrét előnye van a házasságnak ilyen szempontból?
Mert a nővéremék pl úgy váltak, hogy a férje egyik nap elköltözött, bejelentette magát minimálbérre és aztán csak az ügyvédje járt a tárgyalásokra. Ez mennyivel "jobb" mint egy szakítás?
A házasság jogilag rendezett párkapcsolat.
A gyerek szempontjából annyi az előnye, hogy nem kell az apasági miatt futkosni.
Apasági már van.
Igazából az érdekel, hogy a gyakorlatban mivel könnyebb/jobb a gyereknek?
Mivel jogilag a házasság vagyonközösség, ezért a feleség helyzete rendezett a gyerekszülés-nevelés alatt, neki "jár" az apa fele fizetése, nem teheti meg vele, hogy nem ad neki a szükséges dolgokra.
A gyerek - mivel jogilag rendezett körülmények közt él, ezért a válás esetén egyböl jogosult a gyerektartásra, nem kell külön az apaságot bizonyítani.
én nem értem miért erőltetik rá a rokonok a házasságot másra.
a kedvencem amikor egy alkalmi kapcsolatból fogan a baba, és erőltetik egyből a hazassagot a külső emberek. miért? ha nem szereti egymást 2 ember, nem együtt képzelik el a jövőt, miért kell erőltetni?
ugyanakkor szerintem házasság nélkül is maradhat együtt 2 ember évtizedekig is..
en házasság parti vagyok, de nem szólok bele más enber életébe, az ő dolguk
Hazastarskent egymasrol is kotelesek gondoskodni szukseg eseten.
Apakent csak a gyerekrol.
Nem ugyanaz. Kulonosen amikor pl Gyesen lesz es anyagilag teljesen a ferjtol fugg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!