Normális az, hogy egy 38 éves férfinek a szülei kezelik a pénzét?
Páromról van szó. nemrég beszéltünk róla, náluk hogy van, beszál-e otthon a költségekbe, mert még otthon lakik. Csak pár hónapja ismerjük egymást.
És ő elmondta, hogy anyukája felveszi a pénzt és ad belőle, olyan 10-20 ezer forintot. Ő 60 ezer forintot keres, de van hogy túlórázik és szombaton is dolgozik, ha sok a munka. Akkor se kap több pénzt a szüleitől. Nekem ez nagyon furcsa.
Mi van?Ő sem tudja pontosan,hogy mennyit keres? Vagy mi ez a hablaty? Ha eddig nem volt senkivel összeköltözni,annak igen nyomòs oka lehet.
Meg mi az,hogy minek élt volna egyedül?Pont azért,hogy önàllòsodjon.Ès FÈRFI vàljon belőle. Ès ne kelljen idegen emberektől ilyeneket kérdezgetni... "ketten jobb lesz" neki biztosan...
Itt valamelyik Kommentelő gyönyörűen megfogalmazta a FÈRFI fogalmàt. Ott a pont Nàla,neked pedig sok sikert megtalàlni a pàrod. A Kommentelő àltal leírt paraméterek alapjàn..
"De biztos, hogy az ő hibája ez? Hiszen ha a szülei ezt várják el?"
EGYEDÜL az ő hibája.
Ugye nem vele tervezed a jövőd?
"Az szerintem nem olyan nagy tragédia, hogy a szüleivel lakik. Ha nem volt még kivel összeköltöznie, minek élne egyedül."
Ha valaki 38 év alatt nem talált olyan embert, akivel elköltözhetne a szüleitől, akkor ott lehet, hogy valami probléma van.
Azt megértem, hogy 60 ezer forintból valaki nem tudja eltartani magát, így inkább a szüleivel él.
Azt a részét viszont nem, hogy ennyire anyuka osztja be a pénzét. Azt igazán megtehetné, hogy minden hónapban átnézi a csekkeket, meg a bevásárlólistát, aztán harmadolják a költségeket. Akkor legalább a maradékkal gazdálkodhatna, de ekkora érdektelenség mellett mit vársz a pasitól?
Azzal sem értek egyet, hogy ez nem az ő hibája lenne, mert ezt várják tőle. Ha én most leírnám neked azokat a pontokat, amiben eltér, hogy anyukám mit várna el tőlem, és mi az amit én szeretnék, hát betelne az oldal.
Igaz, még csak 30 éves vagyok, de van önálló akaratom, célom, háztartásom, meg családom. És bizonyos dolgokból nem engedek.
Ha őt nem zavarja akkor mi a gond?
Komolyan?
A baj szerintem az lenne, ha az anyja nem engedné a férfit a pénzéhez, de lehet neki így praktikus, kényelmes, minthogy ő rohangáljon az automatához vagy egyszerűen csak nem érdekli mert amúgy is otthon lakik és mi a fenének futni a felesleges köröket.
Az, hogy nem kap több pénzt ha elvileg többet keres azt sem lehet ennyiből megállapítani.
Én nem hallgatnék a sok okosra akik itt előre ítélkeznek, ha nincs vele más gond, akkor én ebből nem vonnék le komoly következtetéseket de azért el-save-elném, hogy a későbbiekben ez legyen téma.
Van ebben valami, amit uttsó írt, ha felvállalod (és a párod is felvállalja) a cirkuszt, ami feltehetőleg az elköltözésével fog járni, valamint ha szívesen leszel összeköltözés után a pótanyukája. Akkor majd te kezeled a fizetését, és adsz belőle neki zsebpénzt. Tudok olyan családról, ahol ez működik.:D
Arra viszont vigyázz, hogy ne te költözz hozzájuk, mert a mama a te fizudat is úgy fogja kezelni, ahogy a fiáét.
Értem én, hogy szerelmes vagy, de gondold már végig...
Többnyire a minimálbéres munka nem csak a pénz, hanem maga a munkakör miatt is rossz. Unalmas, esetleg fizikailag is megterhelő. Normális ember már csak maga miatt is próbál kitörni belőle, ha képes megszerezni egy jobb állást. Főleg, ha zavarja, hogy így a szüleire van utalva...
A havi 10-20 ilyen esetben jogos, mert egy havi kaja + rezsi után kb ennyi marad neki és mégsem várhatja el, hogy eltartsák. A havi 40 elég baráti amúgy is. Nekem 40 négyzetméteres kis lakásban kettőnkre kb 30 a rezsi. Ez fejenként 15 és akkor elvileg havi 35-ből etetik. Ez így pont kijön, ha nem egy rosszabbul szigetelt családi házban laknak és a szülei mindennek folyamatosan nézik és számolják az árát, hogy kijöjjön a kaja. Aztán gondolom anyuka főz/mos/takarít a párodra ingyen...
Én párod helyében nem lázadnék, ő sem véletlen él ott 38 évesen. Akárhogy mentegeted ez egy 38 éves férfi, aki önálló életre képtelen és igénye sincs a változásra, mivel nem próbál jobb munkát keresni. Mégis mit remélsz te ettől a kapcsolattól? Ennek az embernek az elmúlt 20 évben a következő dolgokra nem volt igénye:
- leváljon az anyjáról
- kézbe vegye a pénzügyeit
- képezze magát
- legalább megpróbálni jobb munkát keresni
hát 38 évesen nem normális otthon élni szerintem, főleg nem gyerek státuszban.
ha ő venne fel a fizetest es letenne 40et az asztalra rezsikent, akkor oké. de így hogy még ő kér zsebpenzt a fizetesebol nagyon gáz.ha már otthon élt eddig legalább valami szakmát csinált volna. mert 60ezer forintbol milyen közös életek lesz? :/mert ahogy látom ez nem bejelentett munka, a 2016os minimalber emelés se fogja érinteni.. aki feketén dolgoztat pont lexarja hogy nem törvényes.
szóval próbáld ösztönözni, hogy keressen másik melót és vagy kézbe kérje a fizetest, vagy csináltasson olyan bankszamlat amihez nem fér hozzá más. és próbáld közös életre biztatni, osszekoltozni pl. :) ha ez sok neki akkor hagyd a fenébe, keress olyat aki már felnőtt
Ez nyilván az anyuka miatt van így, gondolom még mindig kisfiamnak szólítja a 38 éves fiát. Vannak olyan szülõk akik nem tudják/akarják elengedni és önállósodni a gyerekeiket.
Egyébként ismerek 40 feletti férfit aki az apjával és a mostohaanyjával él, soha nem nõsült meg, az apja kezeli a pénzét, és a mostoha hugával nem lehet egyedül hagyni. Egyszer hagyták õket otthon magukra, majdnem nemi erõszak lett a vége. Ebben a történetben a fickó nem 100%-os, szellemileg, ezért csak az önkormányzatnál alkalmazták utcasöprõnek és hasonló munkákra fogták, õ még talán 60 ezret sem keresett. Viszonylag kisvárosról van szó.
Van egy másik ismerõsöm, egy 22 éves nõ, akit a szülei nem engednek sehova egyedül. Ezt értse mindenki szó szerint. 20 évesen nem érzi azt hogy az apja elõtt átöltözni nem normális dolog. Egy kisebb regényt tudnék írni de nincs most erre idõm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!