Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiatal felnőttek, a ti szüleit...

Fiatal felnőttek, a ti szüleitek tudják, hogy mennyit kerestek?

Figyelt kérdés
2015. nov. 4. 09:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%

Na de így is beszélnek rólatok :) Akkor meg nem mindegy?

Ha titkolózol, akkor csak még jobban gerjeszted ezt.

És ha tudják, hogy x ezer forintot keresel, akkor mi van?

Nekem is volt, hogy rokonok beszélték, hogy én biztosan 400.000. Ft-ot keresek. Ezt másoktól vissza hallottam és jókat röhögtem magamban, mert akkor éppen alig volt 120.000. Ft a fizetésem. :) Aztán egyszer rá is kérdeztek és mondtam, hogy mennyi. Csodálkoztak, hogy akkor ők még többet is keresnek, mint én, akkor hogy hogy nem boldogulnak :) Aztán adtam nekik pár tanácsot :) Ezzel rendeződött is ez az ügy.

2015. nov. 4. 09:57
 12/22 anonim ***** válasza:
83%
Meg tudlak érteni, kedves kérdező, nálunk is volt hasonló szitu, csak nem anyóssal, hanem a saját szüleimmel. Anyám szeret mindenkit irányítani és mindenbe belebeszélni, ami idegesítő akkor is, ha tudom, hogy jó szándékkal teszi.:-) Épp ezért egy idő után beszüntettem a pénztémát (az átlaghoz képest nagyon magas a fizetésem, de egyrészt van is kire/mire költenem, másrészt annyira nem, hogy milliárdos legyek), most már fogalma sincs, mennyit keresek valójában. Se neki, se a rokonságban senkinek.
2015. nov. 4. 10:07
 13/22 Ügyet Lenke ***** válasza:
77%

család ide vagy oda, ha ő csinálja az adóbevallást akkor az bizalmas kell legyen, s a tied is ha ő csinálja majd meg...csak kell szólni neki, hogy anyuka, nem kibeszélni mert magánügy...

s egy kis troll, töltsd le az Adobe Vallás alkalmazást s csináld meg magad :D

2015. nov. 4. 10:08
 14/22 anonim ***** válasza:
83%
Hát igen, ha csak az adóbevallásról van szó, akkor könnyen meg lehet oldani. Köszönöm anyuka, nekem a munkahelyem készíti el vagy én készítem el magamnak, már kész van, stb.
2015. nov. 4. 10:12
 15/22 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk a szülők nem tudják mennyi a havi bevételünk,de sztem jobb is,mert csak megjegyzéseket tennének,hogy mennyi pénzt "elszórunk" :D
2015. nov. 4. 10:16
 16/22 anonim ***** válasza:
60%
Ha nem áll le, és nem fogadja el, hogy nem élsz az általa felajánlott lehetőséggel, akkor közöld a kedves mamával, hogy nem akarod, hogy a Te fizetésedet és anyagi helyzetedet is "véletlenül " kikotyogja az egész rokonságnak, ugyanis a könyvvizsgálókat a tevékenységükre vonatkozóan titoktartási kötelezettség terheli, aminek megsértése esetén minimum a könyvvizsgálói kamara fegyelmi bizottságnak eljárásával kell számolnia, és ilyen helyzetbe véletlenül sem akarnád hozni... Komolyan nem értem az embereket, mi a fenének kell tudnia a másik bevételeiről?! Az ő számlájára megy, rá kerestek? Nem. Tőle kértek hó végén? Nem. Akkor mi köze hozzá?
2015. nov. 4. 10:18
 17/22 anonim ***** válasza:
72%

Nem.

Mondd azt: "nekem évek óta a Marika csinálja, megsértődne, ha nem ő készíthetné az adóbevallásomat!"

Vagy valami ilyesmi...

2015. nov. 4. 10:21
 18/22 anonim ***** válasza:
Nálunk tudják édesanyámék. Soha nem kérdezték, de mindig megmondtam, sőt ha új munkahelyre mentem, akkor már eleve úgy mondtam nagy örömmel, hogy x összeg lesz a bruttóm. Azt is mindig örömmel mesélem nekik a mai napig hogy mit sikerült vásárolnunk, vagy én mit vettem magamnak a parfümériában. :) Férjem keresetét is tudják, saját maga mondta el nekik. :) Én is pontosan tudom a nyugdíjukat, sokszor engem kérnek meg hogy vegyek le a számlájukról pénzt. Drága jó 70 éves szüleim, hát miért ne tudhatnák mennyi a jövedelmünk?
2015. nov. 4. 11:44
 19/22 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, látom az igazi kérdés az, amit később, a hsz-aidban írtál.

Nos, én nem csináltatnám anyósommal az adóbevallásomat. Ha faggatna, mennyit keresek, megkérdezném, miért akarja tudni (ez a "Mi köze hozzá?" finomított változata). Erre ésszerű indokot nyilván nem tudna mondani, én pedig leráznám azzal, hogy nem szeretném, ha belelátna a zsebembe.

Szerintem vállald föl a konfliktust vele! Inkább most, mint évek múlva, házasként derüljön ki, hogy anyóspajti túlontúl belemászik az életetekbe.

Én eléggé problémásnak érzem, hogy a párod így áll hozzá a dologhoz. Neki kéne az anyját leállítani azzal, hogy

1. ne pletykáljon másnak a ti fizetésetekről;

2. ne beszéljen bele mikor, mire költötök;

3. ne kíváncsiskodjon, mert ez egyszerűen nem tartozik rá.

Inkább legyen ez itt és most szakítópróba közted és párod között, minthogy 10 év múlva 1-2 gyerekkel váljatok el.

2015. nov. 4. 12:43
 20/22 anonim ***** válasza:
27%
mindig tudták, csak most szabadúszó vagyok, és én se tudnék fix összeget mondani, mikor mennyi... nyilván utána tudnék nézni, melyik hónapban mennyi volt a bevétel, és tudnék átlagot számolni, de nem megy fejből.
2015. nov. 4. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!