Külföldön élők, akik évente 1x járnak haza: Van tervetek arra vonatkozólag, hogy mi van, ha egyik családtagotok meghal Mo. -on? Hazautaznátok? Haza tudnátok?
Külföldön élek már 8 éve és szerencsére nem volt még ilyen problémánk-úgy értem, szerencsére nem halt meg senki. De ahogy egyre öregszik otthon a család, elgondolkodtam, hogy mit tennénk, hogyan oldanánk meg.
A mamáink már elég idősek, 80 körüliek. Viszont apukámnak olyan baja van, amivel élhet még, viszont bármelyik pillanatban...pészmékere van és már volt jónéhány infarktusa. Ha elmondanám mennyi, el se hinnétek, hogy még él. Az orvosok kész csodának tartják. 4. után azt mondják, vége, ő már ezen rég túl van. Világ életében egészségesen élt. Se cigi, se ital, sportolt, futott. Nagyon sok érmét és kupát nyert, meg se tudja ő maga se mondani szerintem, hogy mennyit. Maraton versenyek, Iron man, meg ilyesmik. Pár éve egyre lejjebb kellett adnia a futást, mert még futott pészmékerrel is és egy rövid ideig még eredményeket is ért el. Eleinte versenytársai el se hiték, hogy pészmékere van csak mikor megmutatta a dudort a mellkasán:D De egyre rosszabbul van. Nem tudom, hogy tudnék hazamenni, ha...van egy 5 évesünk és egy egy évesünk. Én most megyek vissza dolgozni. A nagyobbik már iskolás, őt nem vihetném haza, de valószínű a kicsit se. Valószínű, bármelyikünk családtagja is hal meg, egyedül kell hazamennünk. Én csak repülővel tudnék, párom lehet hazavezetne, mert talán úgy olcsóbb, habár időben csak pár napot kap ilyenkor az ember, több, mint 24 órás az út, általában 30 szokott lenni.
Ti mit tennétek? Mi a tervetek? Egyáltalán van rá keret? Nekünk nagyon pénzünk sincs rá.
Kedves Kérdezö!
Az két pér cipö, hogy a gyerek egy temetés miatt hiányzik az iskolából, vagy mert a szülök elöbb akarnak menni vakaciozni és azért vennék ki a gyereket az iskolából. Még esküvöre is elengedik a gyereket.
Ezen nem fog mulani, ez csak kifogasnak jo.
Magyar buszjáratok is közlekednek rendszeresen Magyarország és az EU-s tagállamok között. Ennél olcsobb, megoldhatobb alternativa nincs, ... de, megoldhato, ha valaki akarja.
Más a helyzet, ha az USA-ban vagytok/lennetek minimalberesek. Az usák minimálbér reálerteke, megfelel az ottani '50-es evek berezesenek. Igy ott egy négytagu csalad a minimalber es az allami kedvezmenyek ellenere is szegenynek szamit.
Ha, onnet kellene hazajönni, akkor az egy kis vagyonba kerülne.
Ezt meg meg is tudnam erteni.
Ha, EU-s tagallamban dolgoztok, akkor a hazautazas megoldhato.
Buszköltsegre + egy csokor elö viragra az EU-s minimalberböl is ki lehet szoritani.
Nemetorszagban a csaladi potleknak megfelelö (das Kindergeld) 2016-tol az elsö gyerek utan € 190,- a masodik gyerek utan € 190,- 'summa summarum' € 380,- ami fedné az egyszeri oda-, visszautazas költsegeit.
Még mindig nem értitek, hogy hazamennék, csak kicsit sokba kerülne...nem tudom, hányszor írjam le még.
Nem Németországban vagyunk, teljesen mindegy, hogy ott mennyit adnak, mert itt teljesen más az összeg. Angliában vagyunk egyébként. De ha már így feszegetjük a támogatásokat: alanyi jogon a gyerek 16-18 éves koráig 2 gyerekre 137 fontot kapok havonta-ez 400-as váltóval 54800ft. 2 gyerekre. Ha 25 ezernél többet keresnénk ketten, akkor ezenfelül nem igen járna pénz...Mi kicsivel alatta vagyunk. Így egy minimális összeg járna rájuk, de most nem tudom, mert jelenleg még nem dolgozom-1 hónapom sincs már-és akkor járni fog, mert fizetős gyerekfelügyletet kell biztosítanom neki/nekik, mert nem ingyenes az óvoda. Ha 25 fölött keresnénk, nemigen járna az óvodára támogatás. Alig kell többet keresni a minimálbérnél ahhoz, hogy túllépd. Az óvoda 180 font egy hétre teljes napra, és itt vagy teljes napot kifizetsz, vagy 8-12, vagy 12-17-18-ig. Ha 9-14-ig dolgozol, az szívás, mert fizethetsz egész napra. De szerencsére vannak dadák. Náluk van olyan, hogy 9-14-ig:D Ezt csak azért írtam le, hogy világos legyen, nem azért "gyártottuk" a gyereket, hogy eltartson minket, vagy mert anyagilag jó, vagy hogy kifizesse a repjegyemet, mert egyáltalán nem...sőt elég drága "hobbi" gyereket tartani, én mingid ezt szoktam mondani, ha valaki kérdi, hogy mennyibe kerül az élet Angliában gyerekkel. De ezt nem azért írtam le, hogy nyávogjak és hogy most meg mindenki azzal jöjjön, hogy minek vállaltam gyereket, ha el se tudom tartani. Köszönöm szépen, el tudom tartani, megvagyunk teljesen jól anyagilag. Mindössze arról van szó, hogy egy nem tervezett utazás kissé sokba kerülne, azon kívűl írtam, hogy valószínű haláleset esetén elengednék a gyereket a suliból, ha kifogásokat akarnék keresni arra, hogy mért nem jön vülünk a gyerek a temetésre, az sokkal inkább az lenne, hogy minek egy 5 évesnek temetésre menni, kettő, az egész család repjegyét már tényleg nem tudnám kifizetni. Egyébként esküvőre nem engednék el, még az anyja apja esküvője esetén se-tapasztalat, nem én, közeli ismerős. Nagyon ütős indok kell. Betgséget elfogadják, de igazolni kell. És tényleg, ha gyanakodnak, hogy hazudtál, rádküldhetik a gyeremekjólétit vagy hasonlót, nem tudom, hogy hívják őket.
És hogy csak legyen világos, mi a fenének költöztem ki akkor: éppen meg tudtam volna otthon is élni csak épp nem akartam, hogy párom folyamatos 3 műszakba a belét is kidolgozza, én meg tanítói diplomámmal egy kis városban, nem sok eséllyel találtam volna melót. Messzebb utazni meg nem tudtam volna ilyen anyagi körülmények között.
De olyan egyszerű ám azzal dobálózni, hogy fizessem ki az egész család repjegyét.
Nem fikázást kértem, hanem tapasztalati leírásokat, ti hogy csináljátok.
Nálunk valószínű, csak az érintett fél menne haza, a másik itt maradna a gyerekekkel.. Egy 5 évesnek és egy egy évesnek amúgy sincs keresni valója egy temetésen. Ja, hogy azt nem kötelező elvinni...akkor hova tegyem, ha épp az egész család temetésen van?:D Egyébként még ha 10 éves vagy idősebb lenne, akkor se vinném temetésre, csak, ha ő külön kérné, hogy had jöjjön.
Na mindegy, köszönöm a tapasztalatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!