H lehet 1 lelkileg terrorizáló anyától elvenni a
gyerekeit?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősömnek (18lány, huga15) az anyja lelkileg terrorizálja őket, a nagyobbiknak volt 1 öngyilkossági kísérlete, de szerencsére nem sikerült neki.Láthatóan egyre közelebb kerül az anorexiához. A kisebbiknek gyomorfekélye van, orvosok szerint lelki okok miatt.Nap mint nap vért hány az anyja hülyeségei miatt. Minden jel arra utal h totál megkeseríti az életüket. Nem takarít, állandóan a földig szégyeníti őket, nem ad nekik rendes ételt.Úgy kiabál velük mint a legutolsó patkánnyal, pedig nagyon ritka értelmesek és tisztelettudóak. Lelkileg totál tönkre tette őket. Személy szerint megverném a nőt.Egyébként a kisebbiknek az orvosa ajánlott családterápiát, de az anyjuk teljességgel ellenkezett, nem véletlenül. Szeretném ha ez a 2 aranyos kiscsaj megmenekülne ezektől a borzalmaktól(röviden tömören mondtam, de a részletekre nincs elég hely:S )Szal ha egy mód van rá vki segítsen.
a kisebbik miatt a nagyobbik vagy maga a kiskorú is fordulhat a gyámügyhöz, gyermekjóléti szolgálathoz. azok kimennek, megnézik, beszélnek az anyával stb.
sajnos, sok minden nem fog történni. ha van mód rokonokhoz költözésre, akkor esetleg azt meg lehetne próbálni.
2010. márc. 17. 06:54
2/16 anonim válasza:
ettől függetlenül a lányok elmehetnek pszichológushoz, hogy lelkileg segítsen nekik átjutni a nehézségeken és a leválásban. no, meg a megbocsátásban - nem is az anyjuk, hanem saját maguk miatt.
2010. márc. 17. 06:56
3/16 anonim válasza:
Hol van a lányok apja? Ő nem segíthetne? Bár lehet,hogy az anya az apjuk ellen nevelte őket,ami manapság nagy divat.
2010. márc. 17. 06:58
4/16 anonim válasza:
ma 06:54-es: hiába nagykorú az idösebbik, ahhoz, hogy elmenjen, kell neki valami jövedelem, ha még tanul - és szerintem ez a legvalószinübb - akkor miböl élne meg egyedül?
2010. márc. 17. 07:28
5/16 anonim válasza:
Ez amit itt leírtál maga a pokol! A helyzet súlyát látva egy 15 éves lánynak, ha a sok stressztől és félelemtől vérző gyomorfekélye van,a nagyobbik meg öngyilkos akart lenni, és az anyjuk mitt ez borzalmas. Legelső lépés a gyámügy, a nagyobbik leánynak be kellene menni és segítséget kérni.Az anyuka szerintem agyilag nem normális, pszichiátriai eset szegény, rá kellene venni egy vizsgálatra. Szerintem az anya elcseszett élete miatt a lányokon vezeti le a bosszúját.Ja és valóban hol van az apa, vagy nagyszülő, vagy rokon? Vagy el van titkolva ez a dolog? Nem tud senki semmit, vagy úgy tesznek mintha nem is létezne ez a probléma. Te aki egy teljesen kivülálló vagy felfigyeltél az esetre, és ha van erőd és lehetőséged hozzá valamilyen formában még ha háttérként is próbálj meg segíteni rajtuk.
2010. márc. 17. 07:28
6/16 anonim válasza:
Szerintem ez kamu. Nagyon rég, lehet van aki még emlékszik rá, volt már itt egy hasonló kérdés, ahol pont azon folyt a vita, hogy pusztán lelki okokból kifolyólag lehetetlen, gyomorfekélyt összehozni....
2010. márc. 17. 08:24
7/16 anonim válasza:
én voltam az első kettő.
azért írtam azt, amit, mert felettünk lakott egy bántalmazó szülő, és semmit nem csinált senki. a családsegítő nem fog kijönni, mert az önkéntességen alapul. a gyámügynek viszont kötelessége bejelentés alapján megnézni, mi a helyzet.
2010. márc. 17. 10:08
8/16 anonim válasza:
Egy 18 éves okos értelmes nagylány képes főzni meg takarítani.
Egyébként nem kell elvenni,mehet amerre lát.
2010. márc. 17. 11:42
9/16 A kérdező kommentje:
A hitetlenkedők kedvéért egyáltalán nem kamu.Csak egyszerűen megpróbálnék segíteni nekik.Manapság már kihalt az önzetlenség? Egyébként eleinte én sem figyeltem fel ezekre a dolgokra, jelekre, de észrevettem és szinte fáj h a mai világban létezhet ilyesmi- a többi borzalmas dolgokról nem is beszélve-, a másik meg szerintem elég sokan összeroppannának ha nemes egyszerűséggel a szemükbe mondanák h utállak kislányom/kisfiam, életem legnagyobb tragédiája vagy, stb..stb... Másrészt a tudatlanoknak: lelki okokból kifolyólag (stressz, bántalmazás ...) kialakulhat alvás zavar, viselkedés zavar, gyomorfekély, epegörcsök és még sorolhatnám, de a legegyszerűbb keress rá a neten, tanulj , ne csak a mvipedet nézd, meg msnezz!!!!! Ja igen, az apa meg 1 bambafsz, tipikus papucs, semmi szavazati joga nincs a családban, azonkívül h csak a pénzt keresi.A rokonság zömét meg különösképp nem érdekli vagy nem veszi észre. Azért köszönöm a válaszokat, és továbbra is várom a szóba jöhető lehetőségeket. Addig is megpróbálok némi erőt és önbecsülést adni nekik, hátha kitörnek ebből a pokolból.
2010. márc. 17. 15:55
10/16 anonim válasza:
Sztem klassz hogy segíteni próbálsz.
Egyébként neked honann tünt fel hogy mi történik?monddta vmelyik?vagy ott voltál?veri őket?
vagy ki vagy te nekik hogy egyedül neked tünt föl?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!