17 évesen lehet valaki keresztapa?
Figyelt kérdés
Meg kell legyen keresztelve az illető?2010. márc. 15. 18:49
1/9 anonim válasza:
Osztálytársa azt mondta,hogy neki van keresztlánya.Mutatott is róla képet,de hogy igaz-e jó kérdés.
Egyébként én úgy tudom,hogy lehet 17évesen keresztülő valaki.A keresztapám abban az évben töltötte a 17-et amikor születtem.
15/L
2/9 anonim válasza:
Én 12 évesen lettem keresztanya. Meg voltam/vagyok keresztelve, de akkori zsenge korom miatt mindent a felnőttek intéztek körülöttem, így nem tudom, hogy ez feltétel volt-e. Én csak a szertartáson ölben tartottam ill. a keresztvíz alá tartottam a kicsit és utána hátul aláírtunk a könyvben.
3/9 anonim válasza:
Azt hiszem, ha meg vagy bérmálva, lehetsz keresztapa (de lehet, hogy csak a keresztelő a feltétel).
4/9 anonim válasza:
Igen lehetsz keresztapa,de feltétel hogy te is meg legyél keresztelve!
5/9 anonim válasza:
Ismerek papot, aki 5000.-ért nem kérdez semmit.:)))
6/9 anonim válasza:
Attól függ, hogy melyik vallás. A keresztelőt kérik általában, de a férjem is úgy lett keresztapa, hogy nincs megkeresztelve, én elsőáldozó voltam és tessék én meg keresztanya lettem.
Csak papot kell találni, de a katolikus a legszigorúbb ilyenben én ahogyan tudom
De nyugodtan lehet 17 évesen keresztapa
7/9 anonim válasza:
Nekünk a pap azt mondta, hogy keresztszülő akkor lehet valaki, ha megvan keresztelve, és le is konfirmált.
de ahogy az előző írta, sok papnál pénzzel is el lehet intézni..
8/9 anonim válasza:
nálunk (róm.kat.) az lehet keresztszülő, aki meg van keresztelve, volt elsőáldozó és bérmálkozó. mondjuk utóbbi nem tuti..lehet az csak a bérmakeresztszülőségnél van..*-)
9/9 anonim válasza:
Igen lehetsz!Csak meg kell légy keresztelve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!