Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 17 évesen lehet valaki kereszt...

17 évesen lehet valaki keresztapa?

Figyelt kérdés
Meg kell legyen keresztelve az illető?
2010. márc. 15. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:

Osztálytársa azt mondta,hogy neki van keresztlánya.Mutatott is róla képet,de hogy igaz-e jó kérdés.

Egyébként én úgy tudom,hogy lehet 17évesen keresztülő valaki.A keresztapám abban az évben töltötte a 17-et amikor születtem.

15/L

2010. márc. 15. 18:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Én 12 évesen lettem keresztanya. Meg voltam/vagyok keresztelve, de akkori zsenge korom miatt mindent a felnőttek intéztek körülöttem, így nem tudom, hogy ez feltétel volt-e. Én csak a szertartáson ölben tartottam ill. a keresztvíz alá tartottam a kicsit és utána hátul aláírtunk a könyvben.
2010. márc. 15. 18:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, ha meg vagy bérmálva, lehetsz keresztapa (de lehet, hogy csak a keresztelő a feltétel).
2010. márc. 15. 19:08
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen lehetsz keresztapa,de feltétel hogy te is meg legyél keresztelve!
2010. márc. 15. 19:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Ismerek papot, aki 5000.-ért nem kérdez semmit.:)))
2010. márc. 15. 19:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy melyik vallás. A keresztelőt kérik általában, de a férjem is úgy lett keresztapa, hogy nincs megkeresztelve, én elsőáldozó voltam és tessék én meg keresztanya lettem.

Csak papot kell találni, de a katolikus a legszigorúbb ilyenben én ahogyan tudom

De nyugodtan lehet 17 évesen keresztapa

2010. márc. 15. 19:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekünk a pap azt mondta, hogy keresztszülő akkor lehet valaki, ha megvan keresztelve, és le is konfirmált.

de ahogy az előző írta, sok papnál pénzzel is el lehet intézni..

2010. márc. 15. 19:19
 8/9 anonim ***** válasza:
nálunk (róm.kat.) az lehet keresztszülő, aki meg van keresztelve, volt elsőáldozó és bérmálkozó. mondjuk utóbbi nem tuti..lehet az csak a bérmakeresztszülőségnél van..*-)
2010. márc. 15. 19:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen lehetsz!Csak meg kell légy keresztelve
2010. márc. 15. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!